با رویكرد روانشناختی تربیتی؛
نشست مدیریت فضای خانواده در شرایط كرونا برگزار گردید
به گزارش نور معرفت دوازدهمین پیش نشست علمی همایش ابعاد انسانی- اجتماعی كرونا در ایران با عنوان مدیریت فضای خانواده در شرایط كرونا با رویكرد روانشناختی تربیتی برگزار گردید.
به گزارش نور معرفت به نقل از مهر، دوازدهمین پیش نشست علمی همایش مجازی ابعاد انسانی- اجتماعی کرونا در ایران، با حضور صاحب نظران و دانشجویان برگزار گردید.
در این نشست که با عنوان «مدیریت فضای خانواده در شرایط کرونا با رویکرد روانشناختی تربیتی» برگزار شد، بهاره نصیری مدیر پنل و فرزانه یزدانی عضو هیأت علمی دانشکده علوم سلامت و زندگی دانشگاه آکسفورد و اطهره نژادی دبیر کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیط زیست هیأت دولت بعنوان سخنرانان در این جلسه حضور داشتند.
در ابتدا فرزانه یزدانی عضو هیأت علمی دانشکده علوم سلامت و زندگی دانشگاه آکسفورد، سخنرانی خویش را با عنوان «بررسی دوره ایزوله کردن و فاصله گذاری بر روی جنبه های مختلف احساس نیک بودی» با عرضه پاورپوینت عرضه داد.
وی اظهار داشت: این کار در زمینه well being است. مدل طراحی شده آن در حوزه احساس کلیت و یکپارچگی داشتن در زندگی برمبنای accupational science و نظریه های سیستمی است. بدین صورت که انسان ها، احساس خوب بودن و خوب زیستن را در زندگی در برقراری تعادل بین کارهایی که در جهت بودن و زیستن خود being تعلقاتشان belonging و بهبود زندگی becoming انجام می دهند اگر کارهایی که انجام می دهند در زمینه این سه کارکرد باشد یک احساس تعادلی در فرد به وجود می آید یعنی احساس خوبی و احساس نیک بودی و احساس wellbeing در او بهبود پیدا می کند پرسشنامه ای بر این مبنا درست کرده و مطالعه ای بر روی زمان ایزوله کردن بر روی این سه نیاز being-becoming-belonging و تاثیر آن بر افراد انجام دادم نتایج نشان داد تأثیرات بیشتر در زمینه belonging و being بار مثبت و در زمینه becoming تاثیر منفی داشته است.
یزدانی اضافه کرد: این مطالعه با هدف بررسی تاثیر دوره انزوا بر زندگی روزمره زنان تاثیر انجام شده است. تاثیر مثبت یا منفی درک شده توسط زنان از این دوره مورد بررسی قرار گرفت. پایه های نظری توسعه سؤالات نظرسنجی مبتنی بر مدل احساس یکپارچگی و تمامیت فرد و زندگی بوده است. طبق این مدل، اگر بین آنچه فرد انجام می دهد تا نیازهای خود به منظور زندگی، خود تحقق بخشیدن و تعلق را برآورده سازد، هماهنگی معنادار وجود داشته باشد در او احساس تمامیت و یکپارچگی بوجود می آورد. احساس یک کل واحد بودن، تعادل، یکپارچگی و هماهنگی بین فرد و دنیای او با حس نیکبودی همراه می باشد. طبق یافته های این تحقیق، زنان باوجود استرس ها و نگرانی برای آینده، برداشت شان از شرایط موجود در ارتباط با زندگی، و متعلقات خود نسبت به پیش از انتشار کرونا مثبت تر بود. برداشت زنان از انزوا حاکی از آن بود که این دوران بر روی برنامه ریزی های آینده زندگی و دستیابی به اهداف شان نسبت به پیش از دوره انزوا تغییری نکرده است.
سپس اطهره نژادی دبیر کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیط زیست هیأت دولت سخنرانی خویش را با عنوان «تحلیل نقش مؤلفه های تاب آوری اجتماعی بر کاهش اثرات و نتایج کرونا بر زنان» عرضه داد؛
وی اظهار داشت: تاب آوری اجتماعی، توانایی یک جامعه در غلبه بر استرس ها و سازگاری با تغییرات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و محیط زیستی است. جوامع امروز، سیستم های پیچیده ای هستند که در این سیستم ها، تنش هایی بین تاب آوری و بهره وری وجود دارد و بعضی از ریسک های سیستمیک که پیامد کوشش برای به حداکثر رساندن بهره وری، تلقی می شوند، در زیرسیستم های مختلف بوجود آمده و تاب آوری را گرفتار تغییر می کنند. توانایی پیشبینی، جذب، برگشت به حالت اولیه و سازگاری با تهدیدهای غیرمنتظره، مهم ترین خصوصیت هایی هستند که سیستم های پیچیده برای بقا و بهبود عملکرد خود در ابعاد مختلف، به آنها نیاز دارند. شیوع کرونا در ماه های اخیر و در سطح جهان، باعث ایجاد اثرات زیادی بر بخش های سلامت و اقتصاد جوامع شد که هر یک از این اثرات، خسارت های زیادی را به دنبال داشته و علاوه بر آن، نتایج اجتماعی گوناگونی را هم در مقیاس های مختلف، به همراه داشته و خواهد داشت.
دبیر کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیط زیست هیأت دولت اضافه کرد: این پاندمی به وضوح نشان داد که بعضی از سیستم های انسان ساخت بسیار شکننده بوده و شکنندگی آنها، خسارات جبران ناپذیری را بر جوامع تحمیل کرد. هم اکنون، دولت ها در کوشش برای جذب شوک تولید شده توسط این پاندمی هستند و در عین حال، جامعه بین الملل در کوشش برای آغاز فاز برگشت و احیاست. در این مقاله، بررسی مفهوم تاب آوری، معرفی اجزای سازنده آن، اشاره ای به استرس های مستقیم و غیرمستقیم کنونی جامعه ما و ارزیابی چگونگی تاثیر کرونا بر جامعه، نکاتی است که در تحلیل نقش مؤلفه های تاب آوری بر کاهش آثار و نتایج کرونا بخصوص بر زنان، با تاکید بر نقش های چندگانه آنان در خانواده و جامعه، مورد بررسی قرار می گیرد و راهکارهای پیشنهادی با استفاده از مؤلفه های یاد شده بیان می شود.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب