صفات باری تعالی در کلام الهی تفسیر آیه 65 سوره حج
به گزارش نور معرفت، نماینده ولی فقیه در استان سمنان ضمن اشاره به تفسیر آیاتی از کلام الله مجید در رابطه با صفات خدا، اظهار داشت: رئوف و رحیم بودن از صفات بارز خداوند متعال است که ده بار در قرآن به آن تأکید می شود.
حجت الاسلام مرتضی مطیعی در گفت و گو با خبرنگار مهر، ضمن بیان این که موارد بسیاری در قرآن کریم وجود دارد که خداوند خودش را رئوف و رحیم معرفی می کند و ده بار دست کم این صفت به خداوند متعال نسبت داده شده است، اشاره کرد: یکی از این تأکیدات آیه ۶۵ سوره حج است که می فرمایند «إِنَّ اللَّهَ بِالنَّاسِ لَرَءُوفٌ رَحِیمٌ یقیناً خدا به همه مردم رؤوف و مهربان است»
وی با اعلان اینکه خداوند به همه مردم هم رأفت و هم رحمت دارد، اضافه کرد: خداوند همین طور به رسول الله (ص) نیز صفاتی را می بخشد که در زمره آنها رأفت است.
نماینده ولی فقیه در استان سمنان بیان کرد: خداوند در آیه ۱۲۸ سوره توبه می فرمایند «لَقَد جاءَکُم رَسولٌ مِن أَنفُسِکُم عَزیزٌ عَلَیهِ ما عَنِتُّم حَریصٌ عَلَیکُم بِالمُؤمِنینَ رَءوفٌ رَحیمٌ به یقین، رسولی از خود شما بسویتان آمد که رنج های شما بر او سخت است؛ و اصرار بر هدایت شما دارد؛ و نسبت به مؤمنان، رئوف و مهربان است»
مطیعی با اعلان اینکه این آیه اعلام می دارد که مشکلات مردم برای پیامبر (ص) نیز گران و دشوار است و این نشان دهنده رأفت ایشان است. بیان کرد: ما به امام رضا (ع) نیز امام رئوف می گوئیم و ایشان را اسلام علیک یا امام رئوف می نامیم.
وی اشاره کرد: رأفت با رحمت تفاوت هایی دارند به این صورت که رأفت شامل حال کسانی می شود که به مصیبتی گرفتار شده اند اما رحمت ممکنست بدون گرفتاری هم نصیب انسان شود و به هیچ قید و بندی در نمی آید و همگانی است از طرف دیگر رأفت هیچ گاه سختی را بر نمی تابد اما رحمت ممکنست با دشواری هایی هم همراه شود مانند درمانی که پس از جراحی نصیب آدم می شود.
امام جمعه سمنان با اعلان اینکه رأفت مهربانی است که هیچ درد و مصیبت و رنجی را بر نمی تابد، اضافه کرد: ما در تعاملات روزمره مان باید این فضیلت رأفت را داشته باشیم و ماه رمضان و ماه مهمانی خداوند بهترین فرصت برای تقویت این نوع فضیلت های اخلاقی در انسان ها است.
منبع: nooremarefat.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب