نور معرفت
در گفت وگو با رایزن فرهنگی ایران در قزاقستان

ایده های برای توسعه زبان فارسی در سطح جهانی

ایده های برای توسعه زبان فارسی در سطح جهانی

به گزارش نور معرفت، رایزن فرهنگی ایران در قزاقستان برای توسعه زبان فارسی در سطح جهانی پیشنهاداتی عرضه کرد و اظهار داشت: برای توسعه زبان فارسی در سطح جهانی باید فناوری ها را فعال کنیم؛ برای نمونه فرهنگ لغت برخط تهیه نماییم، دوره آموزش زبان برخط برای خارجی ها راه بیاندازیم، خط و زبان فارسی را در گوگل و نرم افزارهای جهانی رسمی نماییم، برنامه های مجازی در پشتیبانی از زبان فارسی تولید کرده و با حمایت های مجازی خود، شاعران و نویسندگان فارسی را مطرح و مشهور نماییم.


به گزارش نور معرفت به نقل از ایسنا، یکی از اقدامات مهم رایزنان فرهنگی ایران در کشورهای خارجی تعلیم و تبیین زبان فارسی برای مخاطبان کشور هدف است، در واقع برگزاری دوره های آموزش زبان فارسی، حافظ خوانی و معرفی ادبیات ایران به سایر کشورهای جهان از وظایف رایزنان به حساب می آید. اما این که زبان فارسی تا چه اندازه مورد استقبال مردم کشورهای دیگر است و تا چه اندازه در روابط بین دو کشور اثرگذار است به سراغ بهروز عباس زاده - رایزن فرهنگی ایران در قزاقستان - رفتیم تا پاسخ این پرسش ها را از زبان یک رایزن بشنویم.

* آقای عباس زاده در زمینه دیپلماسی فرهنگی، زبان فارسی در چه جایگاهی قرار دارد و چه بهره هایی از آن می شود برد؟
یکی از ابزارهای دیپلماسی فرهنگی، زبان و ادبیات فارسی است. زبان و ادبیات فارسی در زمره ابزار اصلی دیپلماسی فرهنگی محسوب می شوند. زبان فارسی، زبان یک قوم و یا حتی یک ملت نیست، که میراث مشترک اندیشه ورزی بخش گسترده ای از ملل مشرق زمین، در هزاره هاست؛ میراثی که دربردارنده غنی ترین گونه های اندیشه فلسفی، عرفانی، زیبایی شناسی کلام و لذات سمعی، بصری، خط و سنن و آداب و رسوم ماندگار انسانی است، تاریخ ملت هاست، شکوه توانایی انسان در بروز احساسات و افکار از طریق شعر و کلام شاعرانه است. زبان فارسی بخش مهمی از تلاش بشریت در رسیدن به انسانیت و انسان شدن است؛ اوج معرفتی است که گوته، نیچه، انگلس و پوشکین در مقابل آن زانو می زنند و به ستایشش می نشینند، تا بدانجا که آنرا لایق و مستحق انتخاب بعنوان زبان مشترک مردم جهان می دانند.

*آیا زبان فارسی امروز به لحاظ گستره واژگان و روزآمدی، قابلیت ترویج در کشورهای دیگر را دارد یا نیازمند تغییر و تحولات در آن هستیم؟
زبان فارسی امروزه به لحاظ گستره واژگان و روز آمدی، قابلیت ترویج در کشورهای دیگر را دارد و البته متناسب با اقتضائات روز و شرایط محیطی و منطقه ای ضروری است با ابزارهای نو و شیوه های جدید کار آمدی آنرا افزایش دهیم. همچنین ضروری است با هوشیاری کامل ضمن رصد رقبایمان و بخصوص آنها که در زمینه زبان از ابتکارات و خلاقیت های جدید بهره مند می باشد به طریق مقتضی بهره مند شده تا بتوانیم این گویش را آن طور که شایسته آن است به جهانیان و علاقه مندان پر شمارش معرفی نماییم.

*به نظر شما، زبان فارسی برای رایزنان و وابستگان فرهنگی کشورمان در محل مأموریت شان که معمولاً به زبانی غیر از فارسی صحبت و مراوده می شود، کارآمدی دارد؟
حتما کارآمدی دارد. چون به پیشینه بخش اعظمی از سرزمین شرق مربوط می شود و بگونه ای با تاریخ گره خورده است و مردم شرق به جهت اینکه از گذشته خود آگاه باشند حتما باید زبان فارسی بدانند تا بتوانند تاریخ را مطالعه کرده و به درستی به آینده و اقوام مختلف به طرز شایسته ای معرفی کنند.

آیین بزرگداشت حافظ در قزاقستان

منبع:

1403/08/08
10:29:26
5.0 / 5
184
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد