نور معرفت
استاد شیخ حسین انصاریان:

بر ما واجب است که شخصیت پیامبر اکرم (ص) را بشناسیم

بر ما واجب است که شخصیت پیامبر اکرم (ص) را بشناسیم

به گزارش نور معرفت، مسأله ای که بر ما واجب است که شخصیت پیامبر اکرم (ص) را به وسیله آیات قرآن کریم و نهج البلاغه و روایات خاندان (ع) بشناسیم این حقیقتی است که در عالم برزخ و قیامت از ما سوال می کنند.



به گزارش نور معرفت به نقل از مهر، حجت الاسلام والمسلمین استاد شیخ حسین انصاریان استاد حوزه علمیه اظهار داشت: اطاعت از پیامبر اکرم (ص) واجب است و ارزش اطاعت از ایشان به اندازه ارزش اطاعت از آفریدگار است. این ارزش گذاری را آفریدگار عالم در قرآن بیان می کند و می فرماید کسی که از پیامبر اطاعت کند از خدا اطاعت کرده است و این به معنای همانند و مثل نیست بلکه اطاعت از پیامبر اطاعت از خداوند است.
وی اضافه کرد: مسأله ای که بر ما واجب است که شخصیت پیامبر اکرم (ص) را به وسیله آیات قرآن کریم و نهج البلاغه و روایات خاندان (ع) بشناسیم. این حقیقتی است که در عالم برزخ و قیامت از ما سوال می کنند. وجود مقدس ایشان می فرماید بر کل امت من چهار حق لازم و واجب است که باید آنرا رعایت نمایند. نخست دوست داشتن انسان توبه کننده است. حضرت این مهم را بر مبنای آیات قرآن می فرماید چون که خداوند در سوره بقره می فرماید من عاشق توبه کنندگان هستم. در شروع سوره حجرات آیه ای فوق العاده است که خداوند ادب پیامبر به آفریدگار را در آن به ما نشان داده است و می فرماید در کارها، اعمال و نیات خویش از خداوند و پیامبر جلو نزنید چون که هر کسی از پیامبر و خداوند جلو بزند اهل هلاکت خواهد بود.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه انسان موظف است خواسته های آفریدگار را محقق سازد و از حضرت باری تعالی اطاعت کند اظهار داشت: اطاعت نکردن از آفریدگار آدمی را هلاک می کند. بر این اساس پیشی گرفتن و عقب ماندن از پیامبر و خاندان (ع) خسارتی جبران ناپذیر برای انسان خواهد بود. مناجات شعبانیه یکی از متون غنی شیعه است که امام سجاد (ع) در آن می فرماید کسی که از ما پیشی می گیرد در دنیا و آخرت بدبخت است و آن فردی که از ما عقب می افتد بیچاره دنیا و آخرت خواهد بود و آن شخصی که مطیع ما است در دنیا و آخرت ملحق به ما و از ما خواهد بود.
انصاریان در رابطه با عبدالله بن ابی یعفور اظهار داشت: ایشان از اصحاب خاص امام صادق (ع) بودند که وقتی او دار فانی را وداع گفت امام همانند یک فرد جوان از دست داده و داغ دیده برایش اشک ریخت. نوشته شده در گریه کردن شانه های امام می لرزید و این نشان دهنده تأثر حضرت از وفات ایشان است. گفته شده روزی عبدالله در محضر امام صادق (ع) نشسته بود و چند نفر دیگر هم حضور داشتند و حضرت از ایشان پرسیدند عبدالله تا کجا روحیه اطاعت از ما را داری؟ اناری در یک بشقاب گلی بود و عبدالله خطاب به حضرت گفت آقا این انار برای چند درخت است؟ حضرت فرمود یک درخت! عرض کرد یابن رسول الله این درخت از چند نوع آب بهره برده است؟ حضرت فرمود یک نوع! همینطور پرسید یابن رسول الله در چند زمین این درخت کاشته شده؟ حضرت فرمودند یک زمین! بعد به امام گفت یابن رسول الله اگر شما به من بگویید نصف این انار حلال است و نصف آن حرام است من نمی گویم چرا؟ بلکه خواهم گفت چشم درست است. این روحیه اطاعت است.
وی اضافه کرد: امروز بعضاً یک روحانی و یا یک نفر اشتباهی از او سر می زند و برخی از مردم با مشاهده این اشتباه از دین بر می گردند مگر این روحانی ملاک دین است که انسان با مشاهده یک اشتباه از دین برگردد؟ ملاک دین آیات و روایات است نه روحانی، قاضی، وکیل و…؛ درصورتیکه افراد مومنانه کار کنند اهل نجات می شوند در غیر این صورت همین افراد هم اهل نجات نخواهند بود.
این استاد حوزه علمیه به ادامه روایت امام صادق (ع) که به نقل از پیامبر (ص) فرمودند اشاره نمود و اظهار داشت: یکی از این چهار حق شامل دوست داشتن گناهکار توبه است، وقتی خداوند عاشق توبه کننده است ما نباید از خدا پیشی بگیریم و از فرد توبه کننده متنفر باشیم. در ماجرای جنگ احد وقتی پیامبر بر سر پیکر عموی خویش جناب حمزه آمد حضرت خطاب به پیکر مطهر عمویشان فرمود اگر من به ارتش بت پرستان مکه دسترسی پیدا کنم به جای شما ۷۰ تن را خواهم کشت که همانجا حضرت جبرئیل نازل شد و فرمود تنها یک نفر را باید بکشی و آن قاتل جناب حمزه است. قاتل ایشان وحشی نام داشت سال هفتم هجرت وحشی به پیامبر نامه نوشت که من می خواهم به مدینه بیایم و مسلمان شوم و از کشتن عموی شما توبه کنم در همان زمان آفریدگار فرمود ای پیامبر به او بگو بیاید توبه کند و تو هم از گناه او بگذر؛ بعضی از ما دهه ها است که تندروی ها و افراطی گری هایی به نام دین داشتیم که افراد بسیاری به خاطر آن بی دین شدند آیا می شود در قیامت جواب اینها را داد؟ قرآن می فرماید اگر کسی را بی دین کنید برابر با بی دین شدن همه انسان های خلق شده است.
انصاریان در ادامه با اشاره به اینکه افراط و تفریط حرام شرعی است اظهار داشت: از دیگر حقوق اینست که پیامبر فرمودند همینطور امت من باید به ناتوانان مهرورزی کنند، پیامبر می فرماید به کسانی که ضعف فکری، اجتماعی، فرهنگی و یا مالی دارند کمک کنید تا از این ضعف بیرون بروند نباید با این افراد ناحق صحبت کرد و یا به آنان کمک مالی نکرد.

1403/07/01
08:53:11
5.0 / 5
149
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد