نور معرفت

شرح دعای روز بیست ونهم ماه مبارک رمضان و طلب پاک شدن دل از تیرگی ها

شرح دعای روز بیست ونهم ماه مبارک رمضان و طلب پاک شدن دل از تیرگی ها

به گزارش نور معرفت، در دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان آمده است: «خدایا، همانطور که وی در معامله عیب را می پوشاند تو هم به رحمت خودت عیب من را بپوشان. از سال ها پیش روز بیست و نهم رمضان در بین خانم ها به روز «غشنی» مشهور است و آنها در مساجد حضور می یافتند و «غشنی» معنای پوشاندن می دهد.»


بسم الله الرحمن الرحیم
«اللهمّ غَشّنی فیهِ بالرّحْمَةِ وارْزُقْنی فیهِ التّوفیقِ والعِصْمَةِ وطَهّرْ قلْبی من غَیاهِبِ التُّهْمَةِ یا رحیماً بِعبادِهِ المؤمِنین.»
«خدایا، بپوشان در آن با مهر و رحمت و روزی کن مرا در آن توفیق و خودداری و پاک کن دلم را از تیرگی ها و گرفتگی های تهمت، ای مهربان به بندگان با ایمان خود.»
به گزارش نور معرفت به نقل از ایسنا، آیت الله مجتهدی تهرانی در شرح فراز «اللهمّ غَشّنی بالرّحْمَةِ» می گوید: ای خدا، من را به رحمت خودت بپوشان. «غش» یعنی پوشاندن. اگر کسی به طرف معامله، گندم نشان دهد و جو بفروشد، در معامله «غش» کرده و آن معامله باطل است. در تاریکی این نوع معامله به انجام می رسد و بنا بر این می گویند که معامله در تاریکی کراهت دارد.
وی افزود: کسی که عیب جنس را بپوشاند، در معامله غش کرده است و حدیث داریم کسی که آب به شیر ببندد، مسلمان نیست. آنها که در معامله غش می کنند خیر نخواهند دید.
این استاد اخلاق در ادامه بیان می کند: حال در این دعا می گوئیم که خدایا، همانطور که وی در معامله عیب را می پوشاند تو هم به رحمت خودت عیب من را بپوشان.
این استاد اخلاق ادامه می دهد: از سال ها پیش روز بیست و نهم رمضان در بین خانم ها به روز «غشنی» مشهور است و آنها در مساجد حضور می یافتند. اما فکر می کنند که این غشنی به مفهوم ضعف کردن است و با لحن ضعیف به خدا می گویند که خدایا من غش کردم، در صورتیکه این طور نیست و معنای پوشاندن می دهد.
آیت الله مجتهدی تهرانی در شرح فراز بعدی دعای روز بیست و نهم می گوید: در این بخش از دعا از خدا می خواهیم که به ما توفیق اعطا کند تا موفق به نماز شب و قرائت دعای ابوحمزه ثمالی شویم. توفیق رفیقی است که به هر کس ندهندش.
ایشان سپس به حدیثی از امام جواد (ع) اشاره می کند و می گوید، امام جواد (ع) می فرماید: «مومن ۳ خصلت دارد. نخستین آنها این است که توفیق داشته باشد.» زیارت، کمک به مستحق، نماز شب، حضور در جشن های نیکوکاری، فعالیت در مدرسه سازی کمک به حوزه های علمیه و … از توفیقاتی است که نصیب مؤمن می شود.
وی با ابراز ناراحتی از کسانی که قسمتی از مال خودرا در راه خدا انفاق نمی کنند تصریح می کند: این افراد توفیق ندارند و حتی توفیق زیارت حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) را هم پیدا نمی کنند.
آیت الله مجتهدی تهرانی در قسمتی از سخنان خود با بیان خاصیت های برجسته حضرت عبدالعظیم حسنی می گوید: حضرت عبدالعظیم (ع) از علما و محدثین و وکیل امام هادی بود. برخی قائلند که دشمنان، حضرت را زنده دفن کردند و وی را به شهادت رساندند.
وی ادامه می دهد: روزی دیدم آیت الله وحید خراسانی از قم برای زیارت به شهر ری آمدند. تقاضا کردم تشریف بیاورید در منزل و مسجد میهمان ما با باشند که گفت تنها برای زیارت حضرت عبدالعظیم (ع) آمده اند. این را باید به تمام امامان جماعت بیان نماییم تا هم خودشان مشرف شوند و هم مریدان خود و مسجدی ها را به زیارت حضرت عبدالعظیم (ع) تشویق کنند.
وی در بیان ادامه حدیث می گوید: طبق حدیث امام جواد (ع) دومین خصلت مؤمن این است که گاهی خودش را موعظه کند و سومین خصلت این است که هر کس او را نصیحت کند قبول کند.
این عالم ربانی در ادامه شرح دعای روز بیست و نهم می گوید: در ادامه دعا از خدا می خواهیم که ما را ازگناهان حفظ کند و قلبمان را از آلودگی های شک برطرف کند و قلب ما گرفتار شک نباشد.
وی ادامه می دهد: آنها که قلبشان گرفتار شک است، ذکر «لاحول ولاقوة إلا بالله العلی العظیم» را زیاد تکرار کنند. این ذکر برای رهایی از وسوسه های شیطان بسیار موثر است.
آیت الله مجتهدی تهرانی ادامه می دهد: ابوذر می گوید که رسول خدا (ص) فرموده: «ابوذر این ذکر را زیاد بگو که از گنج های بهشت است.» پس از نمازهای مغرب و صبح، هفت بار این ذکر را بیان کنید که جزو تعقیبات است ولی پیش از بیان هر یک از آنها باید یک دفعه «بسم الله الرحمن الرحیم» بگویید.
وی ادامه می دهد: دعای روز بیست و نهم را اینگونه به انتها می رسانیم. ای خدایی که به بندگان مومنت رحم می کنی، این دعاها را درباره ی ما اجابت کن. خدا بسیار مهربان است. خدا نعمت هایی به ما می دهد که اصلاً ما از او نخواسته ایم و تقاضا نکرده ایم. به قدری ما را دوست دارد که هر چه در دلمان است را ولو اگر نخواهیم به ما می دهد.


1402/01/31
14:45:03
5.0 / 5
548
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد