نور معرفت

ساختار تابلو برق

ساختار تابلو برق

یکی از پرطرفدارترین و پرمصرف ترین انواع تابلو برق، تابلو برق روکار می باشد زیرا برخلاف تابلوهای برق توکار به عملیات ساختمانی بعد از نصب نیازی ندارند.


تابلوهای کنترل الکتریکی یا تابلو برق مجموعه ای از وسایل الکتریکی هستند که با استفاده از نیروی الکتریکی عملکرد تجهیزات صنعتی مختلف را کنترل می کنند. این پانل ها به کنترل منظم تجهیزات صنعتی کمک می کنند تا اطمینان حاصل شود که آنها به اهداف مکانیکی متعدد دست می یابند. تابلو برق دارای دو جزء اصلی است: ساختار پانل و اجزای الکتریکی، که در مونتاژ تابلو برق باید به این دو جز توجه کرد.

هنگام مونتاژ تابلو برق و نصب آن، دانستن بهترین راه برای مونتاژ و نصب مهم می باشد. فضای داخلی خانه مکانی ایده آل برای نصب آن می باشد و توجه داشته باشید که نباید در مناطقی که رطوبت یا مواد قابل اشتعال وجود دارد قرار گیرند. در خانه های ویلایی بهتر است پانل را بیرون از ساختمان، در گاراژ، پارکینگ یا روی پشت بام نصب کنید.

به طور کلی یک تابلو برق باید در یک مکان قابل دسترس و امن قرار گیرد. اگر قصد دارید آن را در زیرزمین یا گاراژ نصب کنید، باید اطمینان حاصل نمایید که منطقه بزرگ و خالی از موانع دیگر است. همچنین باید در اتاقی قرار گیرد که به عنوان حمام استفاده نشود و اگر در نزدیکی لوله کشی قرار گیرد باید ضد آب باشد. محل قرارگیری تابلو برق یکی از مهمترین مسائل ایمنی در خانه می باشد.

محل قرارگیری تابلوی برق باید به گونه ای باشد که بتوان به راحتی به آن دسترسی داشت. از قرار دادن تابلو برق در یک فضای تنگ که دسترسی به آن دشوار است خودداری کنید. هم چنین میزان دمای داخلی و یا خارجی می ‌تواند بر تجهیزات الکتریکی تاثیر بگذارد و به آن ها آسیب برساند بنابراین باید با توجه به میزان دمای تجهیزات، تابلو برق مناسب را تهیه کرد.

توجه داشته باشید که تابلو برقی را انتخاب کنبد که قابلیت تغییر و تطبیق پذیری داشته باشد چرا که گاهی لازم است برخی از تجهیزات تابلو برق را تغییر داد و قطعاتی را به آن اضافه و یا از آن حذف کرد.

 

اهمیت تابلو برق

تابلو برق یکی از اجزای مهم خانه می باشد چرا که با وجود تابلو برق سیستم های برقی منازل از جمله سیستم تهویه، چراغ ‌ها، وسایل برقی و الکتریکی و ... کار می کنند. بنابراین از آنجایی که برق منازل برای حفظ راحتی و عملکرد روزمره خانه حیاتی است، باید اطمینان حاصل کنید که تابلو برق شما همیشه در بهترین شرایط ممکن قرار دارد. از جمله دلایل اهمیت تابلو برق عبارت است از:

افزایش ایمنی با استفاده از تابلو برق

داشتن یک تابلو برق ایمن و مطمئن، خطر آتش سوزی و برق گرفتگی در خانه را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. این مزیت اصلی تابلو برق است زیرا سیستم های الکتریکی معیوب می توانند آسیب های مخربی به منازل وارد کنند. به طور کلی می توان گفت مزیت اصلی تابلو برق ها، ایمنی بیشتر می باشد. توجه داشته باشید که اگر در عملکرد تابلو برق شما نقصی ایجاد شود، می تواند باعث آتش سوزی الکتریکی شود.

افزایش قدرت برق در وسایل برقی

داشتن یک تابلو برق قوی و مطمئن به شما این امکان را می دهد که از تامین برق کافی برای وسایل و سیستم های برقی خود اطمینان حاصل کنید چرا که بدون برق کافی و قوی، احتمال بیشتری وجود دارد که مدارهای خود را بیش از حد بارگذاری کنید و قطع کننده های مدار خود را به طور منظم قطع کنید. بنابراین می‌توانید پنل خود را برای داشتن توان الکتریکی ثابت تنظیم کرده و یا ارتقا دهید.

کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری وسایل برقی

داشتن تابلو برق مطمئن به این معنی است که سیستم برقی بدون نیاز به پرداخت هزینه تعمیرات یا جایگزینی جدید دوام خواهد آورد. هم چنین با کاهش خطر مشکلات برقی و آتش سوزی، احتمال نیاز به تعمیر لوازم خانگی و یا آسیب رساندن به خانه را نیز کاهش می دهید.

 

آشنایی با تابلو برق توکار

تابلو برق توکار برای محافظت از تجهیزات برق صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد به گونه ای که بدن انسان با جریان مستقیم برق و یا عوامل محیطی تماس نداشته باشد. این نوع تابلو برق عمدتا در ساختمان های در حال ساخت، در راهروها و یا داخل واحدها قرار می گیرد. بدنه ی تابلو برق توکار داخل دیوارها قرار می گیرد و فقط درهای آن قابل مشاهده است و داخل آن تاسیسات و تجهیزات برقی مانند کلیدها، قطعات کنترلی و حفاظتی و ... قرار می‌گیرد.

تابلو برق توکار در مساحت ها و ابعاد گوناگون تولید می شوند و جنس آنها می تواند از نوع فلزی آهنی و فلز استیل، و یا از پلاستیک های ساده یا شفاف باشد. بنابراین با توجه به جنس و کیفیت تابلو برق توکار و هم چنین مساحت و حجم و ابعاد آن انواع گوناگون و در نتیجه قیمت ‌های متفاوت خواهد داشت.

 

آشنایی با تابلو برق روکار

یکی از پرطرفدارترین و پرمصرف ترین انواع تابلو برق، تابلو برق روکار می باشد زیرا برخلاف تابلوهای برق توکار به عملیات ساختمانی بعد از نصب نیازی ندارند. بدنه ی تابلو برق روکار از ورق ‌های فلزی تشکیل شده است که از تماس مستقیم افراد با قطعات و سیم‌ هایی که ولتاژ الکتریکی دارند و هم چنین ایجاد شوک الکتریکی جلوگیری می‌کند.

ظاهر تابلو برق روکار شبیه کمد می باشد بنابراین ظاهر زیبایی دارد و در برابر خورندگی نیز مقاوم است. این نوع از تابلو برق ها می توانند بر روی دیوار یا کف ساختمان قرار گیرند. تابلو برق روکار دیواری، بر روی دیوار نصب می ‌شود که در ابعاد و اندازه ‌های مختلف موجود است. تابلو برق‌ روکار ایستاده بر روی کف زمین یا ساختمان قرار می گیرد.

تابلو برق روکار می تواند از جنس فلز یا پلاستیک باشد که در ادامه به بررسی هر یک از آنها خواهیم پرداخت.

 

تابلو برق روکار فلزی

تابلو برق روکار فلزی می تواند از جنس آهن یا استیل باشد. در مدل تابلو برق روکار فلزی ساخته شده از آهن، روی آن ها را با استفاده از رنگ کوره ای استاتیک می پوشانند تا ظاهری زیباتر و علاوه بر زیبایی، مقاومتی بالا در برابر خورندگی داشته باشند. در مدل تابلو برق فلزی از جنس استیل دیگر نیازی به رنگ آمیزی نبوده و از لحاظ استحکام و طول عمر بسیار خوب و مقاوم اند. از این مدل تابلوی برق بیشتر در کارخانجات صنایع غذایی و بهداشتی استفاده می شود.

 

تابلو برق روکار پلاستیکی

نوع پلاستیکی تابلو برق روکار می تواند از جنس پلاستیک ساده یا شفاف باشد. این نوع تابلو برق اغلب از جنس ABS می باشد که با توجه به جنسی که دارد می تواند از برق گرفتگی جلوگیری نموده و سبب افزایش ایمنی و هم چنین حفاظت از تجهیزات الکتریکی در برابر صدمه های محیطی شود.

 

توجه داشته باشید که تابلو برق ها با توجه به جنس و ابعادی که دارند قیمت های متفاوتی پیدا می کنند. شرکت تابلو پاد با هدف طراحی، تامین و تولید تابلو برق نوآورانه و ارزش آفرین تجهیزات زیرساختی و فناورانه صنعت برق، ارائه دهنده انواع مختلف تابلو برق می باشد.

آدرس سایت : https://tablopaad.com/

تلفن : 36616322 - 36616332

 

1401/12/05
18:24:10
5.0 / 5
546
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد