ببینید؛
خاطره ای از مهربانی و لطف امام رضا (ع) از زبان آیت الله بهجت
یکی از القابی که در شأن امام رضا مقابل السلام وارد شده لقب رئوف است. چنان چه امام جواد مقابل السلام خطاب به پدر بزرگوارشان می فرمایند: …السَّلَامُ عَلَی الْإِمَامِ الرَّءُوف ….
به گزارش نور معرفت به نقل از مهر، در آستانه فرارسیدن دهه کرامت هستیم و روزهای آینده فضای کشور بیش از هر زمان دیگر عطر و بوی رضوی می گیرد. یکی از القابی که در شأن امام رضا مقابل السلام وارد شده لقب «رئوف» است. چنان چه امام جواد مقابل السلام خطاب به پدر بزرگوارشان می فرمایند: «…السَّلَامُ عَلَی الْإِمَامِ الرَّءُوف …» رئوف بودن صفتی است که با لطف، مهربانی و مهرورزی نسبت به دیگران گره خورده، و مرحوم علامه طباطبایی در این لقب امام رضا مقابل السلام می فرمودند: «همه امامان معصوم علیهم السلام رئوف هستند، اما رأفت حضرت امام رضا مقابل السلام ظاهر است.» و نیز می فرمودند: «انسان هنگامی که وارد حرم رضوی مقابل السلام می شود، مشاهده می کند که از در و دیوار حرم آن امام، رأفت می بارد.»
آنچه در ادامه خواهید دید، روایت حضرت آیت الله محمد تقی بهجت از جلوه هایی از رأفت و مهربانی امام رضا (ع) است:
آیت الله بهجت می گویند: «یکی از دوستان و از خویشان ما خودش برای بنده نقل کرد. می اظهار داشت: «مهمان فلان آقا بودیم در مشهد، همیشه وارد بر او می شدیم. پنجره را باز کرد و گنبد حضرت رضا مقابل السلام را که دید سلام کرد. من آنجا نشسته بودم، این حاجی خیلی خیّر و صالح بود. اینجا ایستاده بود و سلام کرد، من جواب سلام [حضرت رضا مقابل السلام] را شنیدم که به او [این حاجی] داده شد. گفتم حاج آقا! من [جواب سلام را] شنیدم. اظهار داشت: خب به سلامتی! تو استعدادت (استعداد معنوی) خوب بود که توانستی بشنوی، ایشان (اهل بیت) به همه جواب می گویند. تو استعدادت قوی بود، خوب بود، و شنیدی. [با این حرف] اصلاً خودش را از کرامت خارج کرد و اظهار داشت: ایشان (اهل بیت) به همه جواب می گویند».
بالاخره، مشهد محل شهادت و حضور [حضرت رضا مقابل السلام] است. میت و حی بودن در پیش گاه اینها فرقی ندارد. [تفاوتی] در [حیات و ممات] این ها (اهل بیت) نیست، در غیر اینهاست.» (درس خارج فقه، کتاب الصلاة، ۱۳۷۷/۱۲/۰۴)
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب