در دیدار تركمان با رییس آیسیسكو عنوان شد
تاكید بر گفتگو بین اسلام و دیگر ادیان
به گزارش نور معرفت در دیدار رئیس سازمان آیسیسكو و رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر گفت وگوهای دینی بین اسلام و دیگر ادیان تاكید گردید.
به گزارش نور معرفت به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ابوذر ابراهیمی تركمان- رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی- ۲۵ آذرماه در جریان سفر به تونس به همراه سیدمحمدحسین هاشمی- معاون همكاریهای علمی و فرهنگی این سازمان- و میثم فراهانی- رایزن فرهنگی كشورمان در تونس- با سالم بن محمد المالك- رئیس سازمان آیسیسكو -در محل برگزاری یازدهمین اجلاس وزرای فرهنگ كشورهای عضو آیسیسكو در تونس دیدار و گفتگو كرد.
جمهوری اسلامی ایران منادی وحدت بین مسلمین جهان است
ابراهیمی تركمان - رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی- در سخنانی، انتصاب سالم بن محمد الماك را بعنوان مدیركل جدید این سازمان تبریك گفت و آینده همكاریهای دوجانبه بین دو سازمان را روشن و رو به رشد توصیف كرد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به وظایف این سازمان و فعالیت بیشتر از ۸۰ رایزنی فرهنگی ایران در ۶۰ كشور جهان، انعقاد تفاهمنامه های فرهنگی با كشورهای مختلف را از مهمترین وظایف این سازمان برشمرد.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی تاكید كرد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در جهت اجرایی كردن مصوبات اجلاس دهم وزرای فرهنگ كشورهای عضو آیسیسكو اقدامات مهم و مؤثری را به انجام رسانده كه در چارچوب كتابچه ای مصور جهت عرضه در اجلاس یازدهم به چاپ رسیده است.
وی در ادامه سخنانش، كوشش برای تحقق وحدت امت اسلامی و دوری از تفرقه را مهمترین نیاز امروز جهان اسلام دانست و اظهار داشت: با وجود تلاشهای دشمنان اسلام جهت ایجاد تفرقه بین مسلمین، جمهوری اسلامی ایران همواره منادی وحدت بین مسلمین بوده و در این راستا اقدامات مؤثری را هم به انجام رسانده است.
ابراهیمی تركمان با اشاره به وجود اختلاف سلیقه در امور سیاسی، وحدت نظر در زمینه های فرهنگی را حلقه وصل كشورهای اسلامی توصیف و تاكید كرد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همواره كوشیده در قالب سیاست ها و برنامه های سازمان آیسیسكو در جهت توسعه فعالیتهای فرهنگی اقدام نماید.
او همینطور ایجاد مركز گفت وگوهای فرهنگی جهان اسلام در قالب آیسیسكو را از نیازهای ضروری عصر حاضر دانست و بیان كرد: ضرورت توجه و تقویت گفتگو بین مسلمانان از ضروریات اولیه عصر كنونی بوده و آیسیسكو با عنایت به جایگاه رفیع فرهنگی خود می تواند نقش بسزایی را در تحقق این مهم ایفا كند.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تقویت و گسترش گفت وگوهای فرهنگی بین جمهوری اسلامی ایران و كشورهای مختلف، به تبیین فعالیتهای مركز گفت وگوهای ادیان سازمان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در جهت تعامل هر چه بیشتر بین ادیان الهی و غیر الهی پرداخت.
او اظهار نمود: تابحال گفت وگوهای گوناگونی با مسیحیت، یهود، بودیسم و شینتوئیسم به انجام رسیده كه نتایج بسیار مهمی هم در جهت آشنایی هر چه بهتر ادیان از یكدیگر و تقویت تعاملات دینی حاصل شده است.
ابراهیمی تركمان دوری از خشم و كینه و رسیدن به مرحله تعاون و صفای باطن را از مهمترین نتایج گفت وگوهای دینی برشمرد و تاكید كرد: جهان در شرایط فعلی بیشتر از گذشته نیازمند گفتگو است و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آمادگی دارد همكاریهای خویش را با آیسیسكو در این حوزه گسترش یابد.
تأكید بر گفت وگوهای دینی بین اسلام و دیگر ادیان
سالم بن محمد المالك - رئیس سازمان آیسیسكو - در ادامه این دیدار در سخنانی بر ضرورت توسعه برنامه های مشترك بین آیسیسكو و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تاكید كرد.
رئیس سازمان آیسیسكو با اشاره به دوری از تحركات سیاسی در فعالیتهای فرهنگی آیسیسكو، جهان اسلام را دارای جایگاه و ظرفیت های بالفعل و بالقوه بسیاری دانست و اظهار داشت: سازمان آیسیكو همواره كوشیده حوزه های تخصصی فرهنگی را به دور از هرگونه سیاست ورزی مورد توجه قرار دهد.
او با تقدیر از تلاشهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در زمینه گفت وگوهای فرهنگی، آنرا امری شایسته و مورد نیاز كشورهای اسلامی توصیف كر و اظهار داشت: ایران كشوری است كه از نظر فرهنگی غنی و قدرتمند است و سازمان آیسیسكو از پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران در خصوص تأسیس مركز گفت وگوهای فرهنگی استقبال می كند و در جهت تحقق آن آماده همكاری گسترده با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است.
سالم بن محمد المالك به مبحث اسلام هراسی اشاره نمود و اظهار داشت: تعامل سازنده بین كشورهای اسلامی و هم انجام گفت وگوهای دینی بین اسلام و دیگر ادیان نقش بسزایی در خنثی كردن توطئه دشمنان در مورد عرضه چهره ای خشونت گرا از اسلام خواهد داشت.
او با اشاره به اینكه سازمان آیسیسكو به دنبال معرفی چهره حقیقی اسلام بعنوان دین تسامح و تساهل است، ابراز امیدواری كرد با همكاری همه كشورهای اسلامی همچون جمهوری اسلامی ایران، این مهم تحقق یابد.
بر اساس این خبر، یازدهمین اجلاس وزرای فرهنگ كشورهای عضو ایسیسكو با هدف تدوین سیاست های فرهنگی در جهان اسلام با حضور شماری از وزیران فرهنگ كشورهای عضو سازمان آیسیسكو و برخی كارشناسان و نمایندگان سازمان های اسلامی، عربی و بین المللی كه در زمینه امور فرهنگی فعالیت دارند، برگزار می گردد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در برنامه اختتامیه «تونس پایتخت فرهنگی جهان اسلام» كه در شهر فرهنگ تونس برگزار می شود، شركت خواهد نمود.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب