نور معرفت
حجت الاسلام خداداده:

پرچم داری از جهاد تبیین و تقویت روحیه مطالبه گری محور فعالیت کانون های مساجد است

پرچم داری از جهاد تبیین و تقویت روحیه مطالبه گری محور فعالیت کانون های مساجد است

به گزارش نور معرفت، حجت الاسلام و المسلمین خداداده، با حضور در برنامه زنده «صبح بخیر ایران» ضمن اشاره به جایگاه کانون های فرهنگی هنری در مساجد کشور اظهار داشت: پرچم داری از جهاد تبیین، تقویت روحیه مطالبه گری و همینطور تربیت نسل توانمند جهادی در عرصه فرهنگ و هنر رویکرد اصلی کانون های مساجد کشور است.


به گزارش نور معرفت به نقل از ستاد ارتباطات رسانه ای (فهما)، برنامه زنده «صبح بخیر ایران» روز یکشنبه ۳۰ مرداد ماه به مناسبت روز جهانی مسجد میزبان حجت الاسلام والمسلمین «کمال الدین خداداده» رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور شد.
آغاز این بخش از برنامه که اختصاص به گرامیداشت روز جهانی مسجد داشت، با پخش بیاناتی از مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در مورد مساجد و کانون های فرهنگی هنری مساجد همراه بود.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین خداداده در پاسخ به اولین پرسش مجری برنامه در رابطه با تفاوت بزرگداشت مسجد در دهه تکریم مساجد با روز جهانی مسجد اظهار داشت: آنچه که در مساجد و تحت عنوان دهه تکریم پیش از ماه رمضان صورت می گیرد نگاهی در جهت آماده سازی مسجد برای ورود به ماه مهمانی خداست و تفاوت آن با روز جهانی مسجد که در تقویم کشورهای اسلامی ثبت شده است به حادثه تلخی بر می گردد که ۵۰ سال قبل رخ داد.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور اظهار داشت: ۵۰ سال قبل چند تن از افرادی که انتصاب به تفکر صهیونیستی داشتند مبادرت به آتش زدن مسجدالاقصی کردند که انزجار شدیدی مسلمانان را به همراه داشت تا جایی که سازمان کنفرانس اسلامی، این روز را بعنوان روز جهانی مسجد نامگذاری کرد تا یادی از مساجد و مسجدالاقصی و قدس شریف باشد.
حجت الاسلام و المسلمین خداداده، اظهار داشت: ماجرای اسراییل و رژیم صهیونیستی صرفاً به حضور آنها در یک مکان محدود نمی شود؛ بلکه این حضور با هدف تحقیر مسلمانان بوده است و این که بتوانند به قلب مسلمین لطمه دارد کنند، بحث فقط آتش زدن مسجد نبود بلکه در ذهن آنان تضعیف مسلمانان هدف قرار گرفته بود و امتداد این تفکر را امروز هم شاهد می باشیم.
وی ادامه داد: با این وجود این حرکت ها باعث انسجام بیشتر مسلمانان می شود، بعنوان مثال نوشتن کتابی مثل «آیات شیطانی» به وحدت بیشتر مسلمین منجر گردید و امروز جوانانی که حتی زمان نوشتن این کتاب هنوز به دنیا نیامده بودند غیرت دینی شان می جوشد و در مقابل افرادی که توهین کننده به قرآن و پیامبر (ص) بودند می ایستند.
حجت الاسلام و المسلمین خداداده در ادامه در مورد ظرفیت بی بدیل مسجد خاطرنشان کرد: مردم باید مسجد را خانه خود بدانند، مسجد پناهگاه مردم و پایگاه ولایت است، ما نمی توانیم مانند دیگر ادیان مسجد را صرفاً به مثابه یک نمازخانه ببینیم، در بیانات و منظومه فکری مقام معظم رهبری (مدظله العالی) هم اشاره شده است که مسجد را نباید با دیگر عبادت گاه هایی نظیر کلیسا و کنیسه که حتی موحدان عالم دارند، مقایسه کرده و مساوی بدانیم.
وی اظهار داشت: تفاوت مسجد با سایر عبادت گاه ها در اینست که فقط یک نمازخانه نیست که در آن نیایش نماییم، بلکه مسجد خاصیت دارد، باید در سطح محله اثرگذار باشد، مسجد شعبه ای از نظام توحیدی است و مردم هم نسبت به آن وظایفی دارند همچون این که باید در مسجد حضور یابند چونکه در روایات به این مسئله اشاره شده که مسجد از همسایگانی که در جوارش بودند اما برای اقامه نماز به مسجد نیامدند نزد خداوند شکایت می کند.
حجت الاسلام و المسلمین خداداده با اشاره به اینکه مسجد محل عبادت، انفاق، احسان و مواسات است، خاطرنشان کرد: امام راحل فرمود: «مساجد کارخانه های انسان سازی هستند»؛ با این چنین نگرشی انسان مسلمان در مسجد پرورش می یابد چونکه خداوند هم بدین منظور این بستر توحیدی را بوجود آورده است.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور اظهار داشت: سبک زندگی اسلامی بر محور مسجد هم قائم بر چنین تفکری است که حتی حوزه حکمرانی فرهنگی با محوریت مسجد باشد؛ حقیقت آن است که هر زمان از این دیدگاه عدول کردیم متضرر شدیم، امروز بهترین کارگردانان و هنرمندان ما از بستر مساجد به این جایگاه رسیدند، چه بسیار تئاترهایی که در دهه ۶۰ در مساجد شکل گرفت.
وی در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به اینکه در کانون های مساجد خط فرمان ما این نیست که بخش نامه ای را به سایرین ارسال نماییم که بیایند در مسجد کار کنند، اظهار داشت: ما تمهیداتی را برای احیا، آموزش، کارآمدی برای بعضی از اموری که باید متکفل آن باشیم بوجود آورده ایم و به بیان دیگر نقش ستادی داریم.
حجت الاسلام والمسلمین خداداده با تکیه بر این که باید از ظرفیت حدود ۸۰ هزار مسجد در کشور بهره ببریم، اضافه کرد: با جمعیت ۸۵ میلیونی و وسعتی که کشور ما دارد این تعداد مسجد بسیار اندک است و از این میان هم خیلی از مساجد در مناطق دور افتاده واقع شدند و امام جماعت ندارند و با این وصف شاید ۶۲ هزار مسجد فعال داشته باشیم که می توانند خدمات فرهنگی ارائه کنند.
وی افزود: محور مسجد امام است، باید از ظرفیت های مساجد استفاده کنیم؛ امروز هم هر مسجدی که امام جماعت، بسیج، کانون و هیات امنا بستری را برای حضور نوجوانان و جوانان فراهم نموده باشند، آنجا محل حضور نسل جوان هستند، ما حالا با نسل فرهیخته ای مواجهیم که باید به آنها اعتماد کرد و مسئولیت را به آنان واگذار کرد.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور اظهار داشت: معتقدم که حالا بزرگان ما باید نهضت بازگشت به مساجد را آغاز کنند، شاید شخصی در عرصه حافظ خوانی تبحر داشته باشد یا بتواند گروه سرود را مدیریت کند، این توانایی ها امکان درخشش در مسجد را دارند، بخصوص از وقتی شعار دولت اعلام گردید و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم تصریح کرد که شعار فرهنگی دولت، نهضت بازگشت به مساجد است.
حجت الاسلام و المسلمین خداداده بیان نمود: امروز باید نسبت یابی نماییم تا روش های احیای مساجد احصا شده و به مرحله عمل برسد؛ از دهه ۶۰ خاطرات شیرینی از مساجد در اذهان باقی مانده است و این رویکرد در اوایل دهه ۷۰ هم وجود داشت اما بعد از این ایام ساختارهایی را در حکمرانی فرهنگی دستکاری کرده و در کنار مسجد جایگاه های دیگر را هم ایجاد کردیم.
وی ادامه داد: البته که مقصود از بین بردن این مکان ها نیست اما حالا خیلی از کارهایی که در مسجد انجام می دادیم در سرای محله و فرهنگسراها صورت می پذیرد؛ ازاین رو باید ارتباط ویژه ای را بین این دو در نظر بگیریم، ضمن این که شهردار تهران هم اشاره ای به این مسئله داشتند؛ به نظرم سرای محله باید ارتباط ساختاری با مساجد داشته باشند، با چنین نگاهی است که به مساجدی می رسیم که پایگاه ولایت بود و فعال می باشند.
حجت الاسلام و المسلمین خداداده در ادامه به فعالیتهای ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور بخصوص در عرصه جهاد تبیین اشاره نمود و اضافه کرد: یک زمان سخن از فعالیت و رویکرد کارشناسی می شود و در مقابل گاهی سخن از فضایی می شود که در آن روحیه ای حکمفرما باشد که افراد بگویند ما پرچم دار تحقق آن هستیم؛ با توجه به این مسئله اگر روح حاکم در مساجد را به این سمت ببریم که در گفتمان و توسعه سیاسی، مشارکت و مطالبه گری و عدالت خواهی ورود کرده و خویش را سهامدار انقلاب بدانند؛ خواهیم دید که مساجد پرچم دار جهاد تبیین شده و در این خصوص حلقه های میانی حکمرانی در مساجد بیشتر از پیش فعال می شوند.
وی اظهار داشت: همه نهادها و دستگاههای فرهنگی شامل سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه، سپاه و... کار ویژه ای را در حوزه مساجد تعریف کردند و ما نتیجه این مجاهدت ها را طی یک تا دو سال گذشته مشاهده کردیم و امیدواریم که محصول آنرا در آینده برداشت کرده و مساجد به پایگاه اصلی و آرزویی که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در خصوص تبدیل مساجد به پایگاه حرکت و جنبش های اجتماعی دارند، دست یابیم.
حجت الاسلام و المسلمین خداداده خاطرنشان کرد: من از همه مردم و مومنین و کارگزاران فعال در مساجد بخصوص کانون های فرهنگی هنری مساجد که نقش مهمی در نیروسازی و تربیت نسل توانمند در عرصه فرهنگ و هنر مسجدی درند، دعوت می کنم که کارهای خویش را با رویکرد جهادی انجام دهند تا از این سرمایه های عظیم هویتی به بهترین نحو استفاده نماییم.
او در آخر در پاسخ به پرسشی در مورد هم افزایی میان مساجد و فرهنگسراها اظهار داشت: من در مصاحبه های شهردار تهران شنیدم که عنوان کردند ما باید کار فرهنگی را با محور مساجد انجام دهیم؛ با عنایت به صحبت ایشان به نظرم میتوان ارتباط و ساختار معناداری را میان مساجد و سراهای محله ایجاد کرد.



1401/05/30
12:18:00
5.0 / 5
515
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد