در آستانه نیمه شعبان؛
کتاب مهدویت و سبک زندگی منتشر گردید
به گزارش نور معرفت کتاب مهدویت و سبک زندگی اثر محمود ملکی راد در پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۳۲۴ صفحه منتشر گردید.
به گزارش نور معرفت به نقل از مهر، کتاب «مهدویت و سبک زندگی» اثر محمود ملکی راد در پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۳۲۴ صفحه منتشر گردید.
اندیشه مهدویت از مبحث های مهم دین اسلام است که از ظرفیت های مطلوبی در زمینه های متعدد اعتقادی، اخلاقی، تربیتی، سیاسی و اجتماعی برخوردار می باشد و برای سبک زندگی هم می تواند الگو و مدل هایی در بر داشته باشد و آنها را میتوان از سه عنصر باورها، ارزش ها و کنش ها و رفتارهای برگرفته از مهدویت به دست آورد.
امروزه حوزه مهدویت که حوزه های تأثیرگذار در همه امور فردی و اجتماعی است، با انبوهی از مسائل کلی و جزئی درونی و بیرونی روبرو بوده و بعنوان رشته های تخصصی با رویکرد پسینی حوزه چند رشته ای با رویکرد پیشینی قابل طرح می باشد.
ساختار اثر
این اثر در پنج فصل تهیه و تألیف شده است؛ در فصل اول این اثر که به کلیات و مبانی پرداخته، به مباحثی همچون نقش دین در عرضه الگو برای سبک زندگی، عناصر تأثیرگذار اندیشه مهدویت در عرضه مدل سبک زندگی اسلامی، چگونگی تاثیر انتظار در عرضه الگوی مناسب برای سبک زندگی مهدوی و اسلامی، عرضه الگوی سبک زندگی زمینه ساز بر محور خصوصیت منتظران و یاران امام (ع) اشاره شده است.
نویسنده در دومین فصل از این کتاب، به الگوی سبک زندگی بر محور باورها و بینش ها می پردازد که در این فصل، در مورد هدفمند دانستن تاریخ و تلقی درست از آن، برنامه ریزی برای آینده و پردازش آینده روشن، عرضه الگوی سبک زندگی مسالمت آمیز بر مبنای مشترکات ادیان و مذاهب در باور به منجی موعود، تقویت باورمندی به امام زمان (عج)، اعتقاد به استمرار وجود امام و حجت الهی در زمین، باور به ولایت امام زمان (عج) بر باطن افراد، باور به حضور امام در بین مردم و عرضه اعمال بر ایشان، باور به رهبری نواب عام در عصر غیبت، انحراف زدایی مباحثی مطرح گردیده است.
در فصل سوم، «الگوی سبک زندگی بر محور ارزش ها و گرایش ها» مطرح شده که در این میان، به ارزش های برآمده از مهدویت و کارکرد آن در سبک زندگی، پایبندی بخصوص های اخلاقی منتظران و کارکرد آن در سبک زندگی، التزام به خصوصیت های اخلاقی جامعه منتظِر و کارکرد آن در سبک زندگی، و عرضه سبک زندگی امیدوارانه پرداخته شده است.
چهارمین فصل به «الگوی سبک زندگی بر محور هنجارها و رفتارها» می پردازد؛ در این فصل، مباحثی همچون التزام به تقلید از مجتهد جامع الشرایط، التزام به ایجاد آمادگی و زمینه سازی برای ظهور، پایبندی به امامت امام زمان (عج) در عصر غیبت، توسل به امام زمان (عج) و ارتباط قلبی با آن حضرت، احیای یاد امام زمان (عج)، احیای سالروز ولادت و امامت امام زمان (عج)، توجه به ادعیه منسوب به امام زمان (عج)، و مناجات با آن حضرت، حضور در اماکن منتسب به امام زمان (عج)، و مناجات با آن حضرت، حضور در اماکن منتسب به امام زمان (عج) و توسل های دسته جمعی، تربیت فرزندان بر محور امامت و ولایت، نامگذاری فرزندان به اسامی و القاب امام زمان (عج)، ترویج فرهنگی عدالت خواهی و ظلم ستیزی، تولی و تبری از دوستان و دشمنان امام زمان (عج) تبیین گردیده است.
در پنجمین و آخرین فصل از کتاب مذکور، «شاخص های کارکردی مهدویت در سبک زندگی» تشریح شده است که این فصل، کارکردهای زیستی و عاطفی (تشویق به ازدواج، تاکید بر فرزندآوری و سبک زندگی بر محور تعلیم و تربیت فرزندان)، و کارکردهای امامتی مهدویت در سبک زندگی (بر محور مراقبت و حمایت همسران از همدیگر، از فرزندان، و از والدین و خویشاوندان) مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
برشی از اثر
شناخت امام زمان (عج)، اعتقاد به حضور آن حضرت در همه عرصه ها را به دنبال دارد و به تبع آن، زندگی را با یاد او رقم می زند. از آثار معرفت و شناخت امام زمان (عج) احساس نظارت آن حضرت در زندگی است؛ چونکه اعتقاد به ضرورت وجود امام و حجت الهی در جهان، از آثار اعتقاد به امامت است. اگر سبک زندگی از این اعتقاد متأثر شود، آثار گوناگونی در آن خواهد داشت. چونکه این اعتقاد باعث می شود فرزندان از همان اوان کودکی با امامت آشنا گردند و چنین آشنایی زمینه های آمادگی آنان را برای یاری امام زمان (عج) در عرصه های مختلف فراهم خواهد آورد.
از دیگر آثار معرفت و شناخت امام زمان (عج) و به تبع آن احیای یاد آن حضرت، احساس حضور ایشان در بین مردم است. وقتی چنین شناخت و معرفتی از امام (ع) حاصل شودف در سبک زندگی تاثیر خواهد گذاشت و از معنویت بیشتری برخوردار خواهد شد. بر این مطلب هم روایاتی چند دلالت دارند. از امام زین العابدین (ع) درباره جایگاه و منزلت ائمه (ع) نقل شده است که آن حضرت در اینباره فرمودند: «ما پیشوایان و حجت های خداوند بر اهل عالم هستیم. از زمانی که خداوند حضرت آدم (ع) را خلق کرده، زمین هیچگاه خالی از حجت الهی نبوده است. این حجت یا ظاهر و مشهور بوده یا غیب و مستور (ظاهر مشهور او غیب مستور) و همینطور تا قیامت هم خالی از حجت نخواهد بود». چنین باوری باعث می گردد تا حضور امام زمان (عج) در همه عرصه های زندگی حس شود و حرکت در راه خواست آن حضرت ترسیم گردد.
علاقه مندان جهت خرید اینترنتی این کتاب می توانند به نشانی اینترنتی http: //shop.isca.ac.ir رجوع نمایند.
منبع: nooremarefat.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب