معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی:
هر کجا ناکارآمد بودیم به علت دوری از قرآن بوده است
به گزارش نور معرفت مراسم اختتامیه شانزدهمین نشست تخصصی استادان، قاریان و حافظان ممتاز قرآن کریم شامگاه چهارشنبه، ۱۳ بهمن ماه در مجتمع امام خمینی (ره)، حسینیه الزهراء (س) به همت شورایعالی قرآن برگزار گردید.
به گزارش نور معرفت به نقل از مهر، اختتامیه شانزدهمین نشست تخصصی استادان، قاریان و حافظان ممتاز قرآن کریم شامگاه چهارشنبه، ۱۳ بهمن ماه در مجتمع امام خمینی (ره)، حسینیه الزهراء (س) به همت شورایعالی قرآن با حضور معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعدادی از شخصیت های قرآنی برگزار گردید.
در ابتدای این مراسم محمدتقی میرزاجانی، معاون اجرایی شورایعالی قرآن با عرضه گزارشی اظهار داشت: این نشست نقطه آغاز و عزیمت در مبحث تحول تولید برنامه های قرآنی در رسانه ملی است؛ اساسا با یک یا چند نشست و همایش نمی توان تحول ایجاد کرد، اما می شود فتح بابی باشد و این گفتمان مشترک را به وجود آورد.
انتظار تولید و پخش برنامه های قرآنی فاخر در صدا و سیما
وی افزود: مقرر شده است شورایعالی قرآن، شبکه قرآن و معارف سیما و رادیو قرآن بخشی را در وبسایت و صفحه مجازی خود ایجاد کنند که در طول سال و به صورت مستمر پذیرای طرح ها و ایده های خلاقانه مخاطبان و علاقه مندان و کارشناسان قرآنی و رسانه ای باشد.
معاون اجرایی شورایعالی قرآن بیان نمود: جامعه قرآنی کشور از مدیریت ارشد رسانه ملی توقع و مطالبه دارد تا در تولید و پخش برنامه های متنوع، مختلف و فاخر قرآنی از همه شبکه های صدا و سیما اهتمام بیشتری داشته باشد که امید است در دوره جدید مدیریتی سازمان، مورد توجه بیشتر از پیش قرار گیرد.
وی در انتها از شبکه قرآن و معارف سیما و رادیو قرآن بعنوان مشارکت کننده در برگزاری نشست شانزدهم، همینطور از خبرگزاری هایی که جهت انعکاس اخبار نشست اقدام کردند؛ قدردانی کرد.
هرجایی ناکارآمدی داشتیم به علت دوری از رهنمودهای قرآنی بوده است
سپس علیرضا معاف، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی در نسبت انقلاب با قرآن، به منظور بازخوانی وظایف دولت اسلامی نسبت به قرآن، اظهار داشت: امام راحل که قرآنی می زیست و تفقه قرآنی داشت و ما همه مدیون او هستیم، انقلاب اسلامی را بر اساس قرآن آغاز کرد و شعار استقلال را از مبنا و منطق قرآن استخراج کرد و آزادی را هم با این منطق توضیح داد و تفسیر کرد.
وی اضافه کرد: امام، دفاع مقدس را هم با منطق قرآن اداره و سیاست خارجی را هم با منطق قرآن تنظیم کرد. همه موفقیت های ما در این چند سال مدیون قرآن بوده است، هر جا کارآمدی داشتیم به خاطر قرآن بوده و هر جا ناکارآمدی بوده هم به علت دوری از قرآن بوده است.
معاف اظهار نمود: نسبت قرآن و انقلاب اسلامی نسبت پدر و فرزند است. امروز دولت و نهادهای حاکمیتی بدانند که نوکر قرآن هستند که اگر نباشند مشروعیت ندارند. وزارت ارشاد تنها وزارت خانه ای است که پسوند اسلامی دارد، این معنابخش است و مسیر حرکت ما را تعیین می کند، با این نگاه در دولت جدید امر قرآن یک امر حاشیه ای، انتزاعی و فانتزی نیست، قرآن در وزارت ارشاد باید یک امر راهبردی و محوری تلقی شود، برای این حرف باید تمهید اندیشیده شود و چینش کرد.
وی افزود: در مدیریت فرهنگی کشور دو نگاه وجود دارد، یک نگاه، نگاه امامین انقلاب است و نگاه دیگر نگاه سکولار است. نگاه اول، نگاه حداکثری به قرآن است. یک ابراستراتژی این است که به نگاه حداکثری دقت کنیم، این دو نگاه با هم تفاوت دارند، اگر کار قرآن را به مقدمات محدود نماییم، طیف محدودی هم با آن ارتباط برقرار می کنند و بخش قابل توجهی از جامعه مخاطب را همان اول کار از دست می دهیم.
راه اندازی هیأت اندیشه ورز با حضور قاریان جوان
معاف اظهار نمود: باید به برنامه ریزی در حوزه نغمات و تلاوت ها بیندیشیم و پیشنهاد می کنم هیئت اندیشه ورزی تشکیل گردد و جوانان نواندیش قاری و حافظ که بیشتر با سلیقه نسل نو مأنوس هستند در آنجا باشند و صحبت های افراد صاحب نظر هم در آنجا شنیده شود. از تلخ گویی ابا دارم اما این حقیقت است که استقبال مردم از محافل قرآنی نسبت به دهه ۶۰ و ۷۰ کاهش پیدا کرده است، این باید صدمه شناسی شود.
باید در حوزه قرآن به صفای حضور در جلسات خانگی بازگردیم
وی بیان نمود: بسیاری از ما در جلسات خانگی با قرآن آشنا شدیم، آن جلسات خانگی قرآنی برکات و صفای زیادی داشت و تا روزهای بعد این نورانیت در آن محله بود، اینها احیا شود. در کنار آموزش های مرسوم تلاوت پیشنهاد می کنم آموزش هایی برای تلاوت معنامحور عرضه شود، باید فکری برای ارتقای معنوی، سلوکی و اخلاقی قاریان جوان کرد، وقتی فردی اقبال عمومی دارد اگر نفس به نفس یک معلم اخلاق باشد اتفاقات خوبی برای او می افتد.
یک برنامه ساز باید معتقد باشد
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد با اشاره به اینکه تا برنامه ساز معتقد نباشد کار واقعی به شما تحویل نمی دهد، اظهار داشت: کار قرآنی جوششی است و پویا و زنده از درون فرد می آید، در صدا و سیما خیلی اوقات این اتفاق افتاده است، در دنیا دوره «شبکه آشیانه» تمام شده یعنی تلویزیون یک خانه روی همان شبکه روشن و روی همان شبکه خاموش شود، هم اکنون اینطور نیست و برنامه های شاخص هر شبکه ای دیده می شود.
تجلیل از طرح و ایده های برتر
در ادامه برنامه از علی اصغر شعاعی به علت پیشنهاد مسابقه نشاط زندگی (تصویرسازی آیات قرآن) و شیوه نوین آموزش مقامات قرآنی، مرتضی مقنیان؛ مسابقه حضوری حفظ موضوعی قرآن، محمدکاظم ربیعی و مجید جدیدی؛ برنامه تلویزیونی اشراق، محمدرسول مهدوی؛ ارزش افزوده نغمات دینی و ترتیل گروهی قرآن کریم، محمدمهدی روحانی؛ دولت قرآن (بازتاب آیات قرآن در اشعار حافظ) و علیرضا کچوئیان، فتا (فهم تصویری آیات قرآن کریم) شایسته تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
حامد ولیزاده و سعید حاجیان شرکت کننده در دهمین دوره ارزیابی قاریان و مدرسان قرائت قرآن کریم (اجرا شده از جانب شورایعالی قرآن) هم در این مراسم بعنوان مدرس درجه یک مورد تجلیل قرار گرفتند.
رونمایی از دو آلبوم قرائت تحقیق و ترتیل
در این نشست از آلبوم مجموعه آثار محمدحسین سبزعلی، شامل دوره های قرائت تحقیق و ترتیل، اذان، مناجات و مباحث آموزشی ایشان رونمایی گردید.
در کنار رونمایی از آلبوم مجموعه آثار این خادم و مدرس با سابقه چندین دهه آموزش قرآن، از دوره ترتیل کل قرآن کریم با صدای قاری جوان و ممتاز مهدی فروغی هم رونمایی گردید. این اثر در محل شورایعالی قرآن ضبط و آماده سازی شده است.
کتاب «سلسبیل» تألیف حسین بسامی با مبحث حفظ و تحفیظ قرآن کریم، دیگر اثری بود که در حسینیه الزهرا (س) از آن رونمایی گردید و همینطور دومین شماره سالنامه پژوهشی شورایعالی قرآن «نبأ» با محور و رویکرد جریان قرائت و حفظ قرآن کریم هم دیگر اثر معرفی شده بود.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب