نور معرفت
در روایات نقل شده است؛

اعمال روز اول ماه ربیع الثانی

اعمال روز اول ماه ربیع الثانی

به گزارش نور معرفت امروز نخستین روز از ماه ربیع الثانی می باشد، سید بن طاووس در کتاب شریف زاد المعاد برای روز اوّل هر یک از این سه ماه [ربیع الثانی و جمادی الاول و جمادی الآخر]، دعایی نقل کرده است.



به گزارش نور معرفت به نقل از مهر، امروز نخستین روز از ماه ربیع الثانی می باشد. ماه ربیع الثانی یا ربیع الآخر چهارمین ماه از ماه های قمری است. مهم ترین حادثه این ماه، میلاد امام حسن عسکری ضد السلام است که در ۱۰ ربیع الثانی ۲۳۲ قمری رخ داده است. در روایات اسلامی و کتب دعا، اعمال زیادی برای این ماه ذکر نشده است. سید بن طاووس در کتاب شریف زاد المعاد برای روز اوّل هر یک از این سه ماه [ربیع الثانی و جمادی الاول و جمادی الآخر]، دعایی نقل کرده است.
به نمونه هایی از آداب مهم این ماه اشاره می نماییم.
روز اول ماه
از مهم ترین اعمال ماه ربیع الثانی؛ درصورتیکه در تمام ماه های قمری در کتاب های دعا ذکر شده است؛ دعا و نماز در اول ماه است. هم چنین؛ در این روز بخواند دعایی را که سید بن طاووس نقل فرموده: «اللَّهُمَّ أَنْتَ إِلَهُ کُلِّ شَیْ‏ءٍ وَ خَالِقُ کُلِّ شَیْ‏ءٍ وَ رَبُّ کُلِّ شَیْ‏ءٍ …» ‬ که در ادامه می آید.
آیت الله حاج میرزا جواد ملکی تبریزی در کتاب شریف «المراقبات» می گوید: «دعای اول ماه از مهم ترین اعمال این ماه است. درصورتیکه در جمیع ماه ها گفتیم، دعا در اول آن است؛ بویژه دعای بلند مرتبه و گرانقدری که در اول آن روایت شده است».
روز دهم
در این روز در سال ۲۳۲ هجری قمری ولادت امام حسن عسکری ضد السلام واقع شده است.
آیت الله ملکی تبریزی در «المراقبات» می گوید: «این روز، روز ولادت مولا و امام ما امام حسن عسکری (ع) می باشد و مراقبت از روزهای ولادت ائمه شبیه به مراقبت روز ولادت رسول اکرم (ص) است. چونکه این روزها هم مانند آن روز مراسم سرور، شکرگزاری و بزرگداشت با اعمال قلبی و بدنی دارند. اما خصوصیتی که این روز دارد این است که مولود این روز پدر بلا واسطه امام ما جان جهانیان فدای او باد می باشد. ازاین رو سزاوار است شیعیان با اموری مناسب به امام زمان (عج) تهنیت گفته و حاجات خویش را از کسی که در این روز متولد شده بخواهند و هم بخواهند که سفارش او را به امام زمانش نموده تا او را مورد نظر و لطف خود قرار داده و او را از بخشش ها و بزرگواری های خود بهره مند نماید».
همچنین علامه مجلسی در زادالمعاد گفته است: «این روز، روز شریف و بسیار مبارکی است و مستحب است به شکرانه این نعمت عظمی روزه بدارند. زیارت آن حضرت و سایر اعمال خیر در این روز بابرکت، مناسب است».
دعای سید بن طاووس برای روز اول ماه ربیع الثانی:
اللَّهُمَّ أَنْتَ إِلَهُ کُلِّ شَیْ‏ءٍ وَ خَالِقُ کُلِّ شَیْ‏ءٍ وَ رَبُّ کُلِّ شَیْ‏ءٍ،
خداوندا! تو معبود هرچیز، آفریننده‌ی هرچیز و پروردگار هرچیز هستی،
أَسْأَلُکَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَی وَ الْغَایَةِ وَ الْمُنْتَهَی وَ بِمَا خَالَفْتَ بِهِ بَیْنَ الْأَنْوَارِ وَ الظُّلُمَاتِ وَ الْجَنَّةِ وَ النَّارِ وَ الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ
از تو درخواست می کنم به دستاویز استوار و غایت و منتهای خوشنودی تو و به آنچه که به واسطه‌ی آن میان روشنایی ها و تاریکی ها و بهشت و جهنم و دنیا و آخرت ناسازگاری ایجاد کردی
وَ بِأَعْظَمِ أَسْمَائِکَ فِی اللَّوْحِ الْمَحْفُوظِ، وَ أَتَمِّ أَسْمَائِکَ فِی التَّوْرَاةِ نُبْلًا، وَ أَزْهَرِ أَسْمَائِکَ فِی الزَّبُورِ عِزّاً،
و به بزرگ ترین اسم تو در لوح محفوظ و به بلندپایه ترین اسم هایت در تورات و به سرافرازترین اسم هایت در زبور
وَ أَجَلِّ أَسْمَائِکَ فِی الْإِنْجِیلِ قَدْراً وَ أَرْفَعِ أَسْمَائِکَ فِی الْقُرْآنِ ذِکْراً وَ أَعْظَمِ أَسْمَائِکَ فِی الْکُتُبِ الْمُنَزَّلَةِ وَ أَفْضَلِهَا
و به والاترین اسم هایت در انجیل و پرآوازه ترین اسم هایت در قرآن و به بزرگ ترین و برترین اسم هایت در کتاب های فروفرستاده شده
وَ أَسَرِّ أَسْمَائِکَ فِی نَفْسِکَ الَّذِی لَیْسَ کَمِثْلِهِ شَیْ‏ءٌ
و به نهانی ترین اسم هایت در ذات تو که هیچکس همانند تو نیست
وَ أَسْأَلُکَ بِعِزَّتِکَ وَ قُدْرَتِکَ وَ بِالْعَرْشِ الْعَظِیمِ وَ مَا حَمَلَ وَ بِالْکُرْسِیِّ الْکَرِیمِ وَ مَا وَسِعَ،
و از تو درخواست می کنم به عزت تو و قدرت تو و به عرش بزرگ و آنچه عرش حامل آن است و به کرسی باکرامت و آنچه کرسی آنرا در بر گرفته است
أَنْ تُصَلِّیَ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ تُتِیحَ لِی مِنْ عِنْدِکَ فَرْجَکَ الْقَرِیبَ الْعَظِیمَ الْأَعْظَمَ،
که بر محمد و آل محمد درود فرستی و گشایش نزدیک، بزرگ و بزرگ ترت را به من ارزانی داری.
اللَّهُمَّ أَتْمِمْ عَلَیَّ إِحْسَانَکَ الْقَدِیمَ الْأَقْدَمَ وَ تَابِعْ إِلَیَّ مَعْرُوفَکَ الدَّائِمَ الْأَدْوَمَ وَ أَنْعِشْنِی بِعِزِّ جَلَالِکَ الْکَرِیمِ الْأَکْرَمِ.
خدایا نیکوکاری دیرینه و دیرینه ترت را بر من تمام کن و نیکی همیشگی و جاودانه ترت را پی درپی شامل من کن و با سرفرازی و عظمت پرارزش و ارزشمندترت مرا سربلند گردان.
(وَ إِلَهُکُمْ إِلَهٌ وَاحِدٌ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الرَّحْمَنُ الرَّحِیمُ)
«و خدای شما خدای یکتاست، نیست خدایی مگر او که بخشاینده و مهربان است.»
(اَللّهُ لا إِلهَ إِلاّ هُوَ اَلْحَیُّ اَلْقَیُّومُ لا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَ لا نَوْمٌ لَهُ ما فِی اَلسَّماواتِ وَ ما فِی اَلْأَرْضِ)
«خدای یکتاست که جز او خدایی نیست، زنده و پاینده است، هیچگاه او را کسالت خواب فرا نگیرد و آنچه در آسمان ها و زمین است از آن اوست.»
(الم* اَللّهُ لا إِلهَ إِلاّ هُوَ اَلْحَیُّ اَلْقَیُّومُ) (هُوَ اَلَّذِی یُصَوِّرُکُمْ فِی اَلْأَرْحامِ کَیْفَ یَشاءُ لا إِلهَ إِلاّ هُوَ اَلْعَزِیزُ اَلْحَکِیمُ)
«الف، لام، میم (از حروف مقطعه و اسرار قرآن است)، خدای یکتاست که جز او خدایی نیست که زنده و پاینده‌ی ابدی است.» «خداست آن که صورت شما را در رحم مادران می نگارد هرگونه اراده کند. خدایی جز آن ذات یکتا نیست که (به هرچیز) توانا و داناست.»
(شَهِدَ اَللّهُ أَنَّهُ لا إِلهَ إِلاّ هُوَ وَ اَلْمَلائِکَةُ وَ أُولُوا اَلْعِلْمِ قائِماً بِالْقِسْطِ لا إِلهَ إِلاّ هُوَ اَلْعَزِیزُ اَلْحَکِیمُ)
«خدا به یکتایی خود گواهی می دهد که جز ذات اقدس او که نگهبان عدل و درستی است خدایی نیست و فرشتگان و دانشمندان هم به یکتایی او گواهی می دهند که نیست خدایی جز او که (بر همه چیز) توانا و داناست.»
(اَللّهُ لا إِلهَ إِلاّ هُوَ لَیَجْمَعَنَّکُمْ إِلی یَوْمِ اَلْقِیامَةِ لا رَیْبَ فِیهِ)
«خدای یگانه، هیچ خدایی جز او نیست، محققا همه‌ی شما را در روز قیامت که شک در آن نیست جمع می آورد.»
(ذلِکُمُ اَللّهُ رَبُّکُمْ لا إِلهَ إِلاّ هُوَ خالِقُ کُلِّ شَیْءٍ فَاعْبُدُوهُ وَ هُوَ عَلی کُلِّ شَیْءٍ وَکِیلٌ)
«این است (وصف) پروردگار شما، که جز او هیچ خدایی نیست، آفریننده‌ی هرچیز است، پس او را پرستش کنید و او نگهبان همه‌ی موجودات است.»
(اِتَّبِعْ ما أُوحِیَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ لا إِلهَ إِلاّ هُوَ وَ أَعْرِضْ عَنِ اَلْمُشْرِکِینَ)
«ای پیغمبر! از هرآنچه از خدا به تو وحی شد پیروی کن، که خدایی جز آن ذات یکتا نیست و از مشرکان روی بگردان.»
(قُلْ یا أَیُّهَا اَلنّاسُ إِنِّی رَسُولُ اَللّهِ إِلَیْکُمْ جَمِیعاً اَلَّذِی لَهُ مُلْکُ اَلسَّماواتِ وَ اَلْأَرْضِ لا إِلهَ إِلاّ هُوَ یُحیِی وَ یُمِیتُ
«(ای رسول ما به خلق) بگو: ای مردم! من رسول خدایم، بر همه شما آن خدایی که فرمان روایی آسمان ها و زمین از آن اوست، هیچ خدایی جز او نیست، که زنده می کند و می میراند
فَآمِنُوا بِاللّهِ وَ رَسُولِهِ اَلنَّبِیِّ اَلْأُمِّیِّ اَلَّذِی یُؤْمِنُ بِاللّهِ وَ کَلِماتِهِ وَ اِتَّبِعُوهُ لَعَلَّکُمْ تَهْتَدُونَ)
پس باید ایمان به خدا آورید و به رسول او پیغمبر امّی (که از هیچ کس جز خدا تعلیم نگرفته)، آن پیغمبری که به خدا و سخنان او ایمان دارد و پیرو او شوید، باشد که هدایت یابید.»
(وَ ما أُمِرُوا إِلاّ لِیَعْبُدُوا إِلهاً واحِداً لا إِلهَ إِلاّ هُوَ سُبْحانَهُ عَمّا یُشْرِکُونَ)
«در صورتی که مأمور نبودند، جز آن که خدای یکتایی را پرستش کنند که جز او خدایی نیست، که منزه و برتر از آن است که با او شریک قرار می دهند.»
(فَإِنْ تَوَلَّوْا فَقُلْ حَسْبِیَ اَللّهُ لا إِلهَ إِلاّ هُوَ عَلَیْهِ تَوَکَّلْتُ وَ هُوَ رَبُّ اَلْعَرْشِ اَلْعَظِیمِ)
«پس (ای رسول) هرگاه مردم رو گردانیدند بگو: خدا مرا کفایت می کند که جز او خدایی نیست، من بر او توکل کرده ام و او رب عرش بزرگ است.»
(حَتّی إِذا أَدْرَکَهُ اَلْغَرَقُ قالَ آمَنْتُ أَنَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ اَلَّذِی آمَنَتْ بِهِ بَنُوا إِسْرائِیلَ وَ أَنَا مِنَ اَلْمُسْلِمِینَ)
«تا چون هنگام غرق فرعون فرارسید اظهار داشت: اینک من ایمان آوردم که حقّا جز آن کسی که بنی اسرائیل به او ایمان دارند خدایی در عالم نیست و من هم از مسلمانان و اهل تسلیم فرمان او هستم.»
(قُلْ هُوَ رَبِّی لا إِلهَ إِلاّ هُوَ عَلَیْهِ تَوَکَّلْتُ وَ إِلَیْهِ مَتابِ)
«بگو: او خدای من است و جز او خدایی نیست، من بر او توکل کرده ام و روی امیدم همه به سمت اوست.»
(یُنَزِّلُ اَلْمَلائِکَةَ بِالرُّوحِ مِنْ أَمْرِهِ عَلی مَنْ یَشاءُ مِنْ عِبادِهِ أَنْ أَنْذِرُوا أَنَّهُ لا إِلهَ إِلاّ أَنَا فَاتَّقُونِ)
«خدا فرشتگان را با روح به امر خود بر هریک از بندگان که خواهد می فرستد، که خلق را (اندرز داده و از عقوبت شرک به خدا) بترسانید (و به بندگان بفهمانید) که خدایی جز من نیست، بعد از من بترسید.»
(وَ إِنْ تَجْهَرْ بِالْقَوْلِ فَإِنَّهُ یَعْلَمُ اَلسِّرَّ وَ أَخْفی * اَللّهُ لا إِلهَ إِلاّ هُوَ لَهُ اَلْأَسْماءُ اَلْحُسْنی)
«و اگر به آواز بلند یا آهسته سخن گویی (یکسان است که) همانا خدا بر نهان و مخفی ترین امور جهان کاملاً آگاه است، به جز خدای یکتا که همه‌ی اسم ها و صفات نیکو مخصوص اوست خدایی نیست.»
(وَ أَنَا اِخْتَرْتُکَ فَاسْتَمِعْ لِما یُوحی * إِنَّنِی أَنَا اَللّهُ لا إِلهَ إِلاّ أَنَا فَاعْبُدْنِی وَ أَقِمِ اَلصَّلاةَ لِذِکْرِی *
«و من تو را (به رسالت خود) برگزیدم، در این صورت به سخن وحی گوش فراده، منم خدای یکتا که هیچ خدایی جز من نیست، پس مرا (به یگانگی) بپرست و نماز را مخصوصاً برای یاد من به پا دار.»
إِنَّما إِلهُکُمُ اَللّهُ اَلَّذِی لا إِلهَ إِلاّ هُوَ وَسِعَ کُلَّ شَیْءٍ عِلْماً)
«تنها خدای شما آن یگانه خدایی است که جز او هیچ خدایی نیست و علمش به همه‌ی ذرات عوالم هستی محیط است.»
(وَ ما أَرْسَلْنا مِنْ قَبْلِکَ مِنْ رَسُولٍ إِلاّ نُوحِی إِلَیْهِ) (أَنَّهُ لا إِلهَ إِلاّ أَنَا فَاعْبُدُونِ)
«و ما هیچ رسولی را قبل از تو به رسالت نفرستادیم جز آن که به او وحی کردیم.» «که به جز من خدایی نیست پس مرا بپرستید.»
(وَ ذَا اَلنُّونِ إِذْ ذَهَبَ مُغاضِباً فَظَنَّ أَنْ لَنْ نَقْدِرَ عَلَیْهِ فَنادی فِی اَلظُّلُماتِ أَنْ لا إِلهَ إِلاّ أَنْتَ سُبْحانَکَ إِنِّی کُنْتُ مِنَ اَلظّالِمِینَ)
«و (یاد آر حال) ذو النون (یعنی یونس) را هنگامی که (از میان قوم خود) غضبناک بیرون رفت و چنین پنداشت که ما هیچگاه او را در مضیقه و سختی نمی افکنیم (تا آن که به ظلمات دریا و شکم ماهی در شب تار گرفتار شد) آن گاه در آن ظلمت ها فریاد کرد که خدایی به جز ذات یکتای تو نیست، تو (از شریک و هرعیب و آلایش) پاک و منزهی و من از ستمکاران بودم (که بر نفس خود ستم کردم).»
(فَتَعالَی اَللّهُ اَلْمَلِکُ اَلْحَقُّ لا إِلهَ إِلاّ هُوَ رَبُّ اَلْعَرْشِ اَلْکَرِیمِ) (اَللّهُ لا إِلهَ إِلاّ هُوَ رَبُّ اَلْعَرْشِ اَلْعَظِیمِ)
«پس (بدانید که) خدای پادشاه به حق، برتراست (از آن که از او فعل عبث و بیهوده صادر شود) که هیچ خدایی به جز همان پروردگار عرش مبارک نیست.» «در صورتی که خدای یکتا که جز او هیچ خدایی نیست پروردگار عرش باعظمت.»
(وَ هُوَ اَللّهُ لا إِلهَ إِلاّ هُوَ لَهُ اَلْحَمْدُ فِی اَلْأُولی وَ اَلْآخِرَةِ، وَ لَهُ اَلْحُکْمُ وَ إِلَیْهِ تُرْجَعُونَ
«و اوست خدای یکتا که جز او هیچ خدایی نیست، هم ستایش در اول و آخر عالم (در این جهان و آن جهان) مخصوص اوست و هم حکم و سلطنت جهان با او و هم رجوع شما به سمت اوست.»
(وَ لا تَدْعُ مَعَ اَللّهِ إِلهاً آخَرَ لا إِلهَ إِلاّ هُوَ کُلُّ شَیْءٍ هالِکٌ إِلاّ وَجْهَهُ لَهُ اَلْحُکْمُ وَ إِلَیْهِ تُرْجَعُونَ)
«و هیچگاه با خدای یکتا دیگری را به خدایی مخوان، که جز او هیچ خدایی نیست، هرچیزی جز ذات پاک الهی هالک الذّات و نابود است، فرمان با او و رجوع شما به سمت اوست.»
(یا أَیُّهَا اَلنّاسُ اُذْکُرُوا نِعْمَتَ اَللّهِ عَلَیْکُمْ هَلْ مِنْ خالِقٍ غَیْرُ اَللّهِ یَرْزُقُکُمْ مِنَ اَلسَّماءِ وَ اَلْأَرْضِ لاإِلهَ إِلاّ هُوَ فَأَنّی تُؤْفَکُونَ)
«ای مردم! متذکر شوید که چه نعمت ها خدا به شما عطا فرمود، آیا جز خدا آفریننده ای هست که از آسمان و زمین به شما روزی دهد؟ هیچگاه جز آن خدای یکتا خدایی نیست، پس این مشرکان چگونه شما را (از درگاه حق رو به بتان باطل) می گردانند؟.»
(ذلِکُمُ اَللّهُ رَبُّکُمْ لَهُ اَلْمُلْکُ لا إِلهَ إِلاّ هُوَ فَأَنّی تُصْرَفُونَ)
«این خداست پروردگار شما که سلطان ملک وجود اوست، هیچ خدایی جز او نیست، پس ای مشرکان (نادان) از درگاه او به کجا می برندتان؟.»
(غافِرِ اَلذَّنْبِ وَ قابِلِ اَلتَّوْبِ شَدِیدِ اَلْعِقابِ ذِی اَلطَّوْلِ، لا إِلهَ إِلاّ هُوَ إِلَیْهِ اَلْمَصِیر)
«خدایی که بخشنده‌ی گناه و پذیرنده‌ی توبه‌ی (بندگان باایمان) و منتقم سخت (از مردم ظالم بی ایمان) و صاحب رحمت و نعمت است، جز او هیچ خدایی نیست، بازگشت همه به سمت اوست.»
(ذلِکُمُ اَللّهُ رَبُّکُمْ خالِقُ کُلِّ شَیْءٍ لا إِلهَ إِلاّ هُوَ فَأَنّی تُؤْفَکُونَ) (ذلِکُمُ اَللّهُ رَبُّکُمْ فَتَبارَکَ اَللّهُ رَبُّ اَلْعالَمِینَ*
«همان خدا، پروردگار شما آفریننده‌ی همه‌ی موجودات عالم است، جز او هیچ خدایی نیست، پس (ای بندگان) از درگاه یگانه معبود حق به کجا بازگردانیده (و فریفته‌ی معبودان باطل) می شوید؟» «این خدا پروردگار شماست، زهی برتر و بزرگوار است خدای یکتا، پروردگار عالمیان،
هُوَ اَلْحَیُّ لا إِلهَ إِلاّ هُوَ فَادْعُوهُ مُخْلِصِینَ لَهُ اَلدِّینَ*اَلْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ اَلْعالَمِینَ)
او خدای زنده‌ی ابد است، جز او هیچ خدایی نیست، پس تنها او را بخوانید و به اخلاص در دین بنده‌ی او باشید، که ستایش و سپاس مخصوص خدای یکتا آفریدگار عالمیان است.»
(رَبُّ اَلسَّماواتِ وَ اَلْأَرْضِ وَ ما بَیْنَهُمَا إِنْ کُنْتُمْ مُوقِنِینَ) (لا إِلهَ إِلاّ هُوَ یُحْیِی وَ یُمِیتُ رَبُّکُمْ وَ رَبُّ آبائِکُمُ اَلْأَوَّلِینَ)
«موسی (جواب داد: ) خدای آسمان ها و زمین است و آنچه ما بین آنهاست، اگر به یقین باور دارید.» «هیچ خدایی غیر او نیست، او زنده می گرداند و باز می میراند، او خدای آفریننده‌ی شما و پدران پیشین شماست.»
(فَأَنّی لَهُمْ إِذا جاءَتْهُمْ ذِکْراهُمْ فَاعْلَمْ أَنَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ اَللّهُ وَ اِسْتَغْفِرْ لِذَنْبِکَ وَ لِلْمُؤْمِنِینَ وَ اَلْمُؤْمِناتِ)
«پس از آن که قیامت بیاید در آن حال تذکر و یادآوری آنان چه فایده بخشد؟، باز هم بدان که هیچ خدایی جز خدای یکتا نیست و تو بر گناه خود و برای مردان و زنان باایمان آمرزش طلب»
(هُوَ اَللّهُ اَلَّذِی لا إِلهَ إِلاّ هُوَ عالِمُ اَلْغَیْبِ وَ اَلشَّهادَةِ هُوَ اَلرَّحْمنُ اَلرَّحِیمُ، هُوَ اَللّهُ اَلَّذِی لا إِلهَ إِلاّ هُوَ
«اوست خدای یکتایی که غیر او خدایی نیست، دانای آشکار و نهان، او است بخشنده مهربان، خدایی است که خدایی غیر او نیست
اَلْمَلِکُ اَلْقُدُّوسُ اَلسَّلامُ اَلْمُؤْمِنُ اَلْمُهَیْمِنُ اَلْعَزِیزُ اَلْجَبّارُ اَلْمُتَکَبِّرُ سُبْحانَ اَللّهِ عَمّا یُشْرِکُونَ)
سلطان مقتدر عالم، پاک از هرنقص و آلایش، منزّه از هرعیب و ناشایست، ایمنی بخش دل های هراسان، نگهبان جهان و جهانیان، غالب و قاهر بر همه‌ی خلق، باجبروت و عظمت، بزرگوار و برتر (از حدّ فکرت)، زهی منزّه و پاک خدای یکتا که از هر چه بر او شریک پندارند منزّه و (از آنچه در وهم و خیال و عقل اندیشند) مبرّاست.»
(اَللّهُ لا إِلهَ إِلاّ هُوَ وَ عَلَی اَللّهِ فَلْیَتَوَکَّلِ اَلْمُؤْمِنُونَ)
«خدای یکتاست که جز او خدایی نیست و اهل ایمان تنها بر خدا باید توکل کنند.»
اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ عَفْواً لَیْسَ بَعْدَهُ عُقُوبَةٌ وَ رِضًا لَیْسَ بَعْدَهُ سَخَطٌ وَ عَافِیَةً لَیْسَ بَعْدَهَا بَلَاءٌ وَ سَعَادَةً لَیْسَ بَعْدَهَا شَقَاءٌ
خداوندا! عفوی را از تو خواستارم که کیفری پس از آن نباشد و خوشنودی ای که خشمی پس از آن نباشد و عافیتی که بلایی پس از آن نباشد و سعادتی که بدبختی پس از آن نباشد
وَ هُدًی لَا یَکُونُ بَعْدَهُ ضَلَالَةٌ وَ إِیمَاناً لَا یُدَاخِلُهُ کُفْرٌ وَ قَلْباً لَا یُدَاخِلُهُ فِتْنَةٌ.
و هدایتی که هیچ گمراهی پس از آن نباشد و ایمانی که کفر با آن درنیامیخته باشد و قلبی که آشوبی در آن داخل نشده باشد.
اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ السَّعَةَ فِی الْقَبْرِ وَ الْحُجَّةَ الْبَالِغَةَ وَ الْقَوْلَ الثَّابِتَ
خدایا! گشایش قبر، حجت رسا و سخن استوار را از تو درخواست می کنم
وَ أَنْ تُنَزِّلَ عَلَیَّ الْأَمَانَ وَ الْفَرَجَ وَ السُّرُورَ وَ نَضْرَةَ النَّعِیمِ،
و اینکه ایمنی و گشایش و شادمانی و برافروختگی نعمت فراوانت را بر من فرود آوری
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَرِّفْنِی بَرَکَةَ هَذَا الشَّهْرِ وَ یُمْنَهُ
خدایا بر محمد و آل محمد درود فرست و مرا با برکت و فرخندگی این ماه آشنا ساز
وَ ارْزُقْنِی خَیْرَهُ وَ اصْرِفْ عَنِّی شَرَّهُ وَ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْفَائِزِینَ بِرَحْمَتِکَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ.
و خیر آنرا روزی ام کن و شر آنرا از من دور کن و مرا در آن از رستگاران قرار ده، به رحمتت ای مهربان ترین مهربانان!
اللَّهُمَّ أَنْتَ وَهَّابُ الْخَیْرِ فَهَبْ لِی شَوْقاً إِلَی لِقَائِکَ وَ إِشْفَاقاً مِنْ عَذَابِکَ وَ حَیَاءً مِنْکَ وَ تَوْقِیراً وَ إِجْلَالًا
خداوندا! تو بخشنده‌ی خیر هستی، پس اشتیاق و ملاقات خود، هراس از عذابت، حیا و شرم از تو و بزرگ داشت و تعظیم از خویش را به من ارزانی دار
حَتَّی یَوْجَلَ مِنْ ذَلِکَ قَلْبِی وَ یَقْشَعِرَّ مِنْهُ جِلْدِی وَ یَتَجَافَی لَهُ جَنْبِی
تا اینکه دلم احساس هراس نموده و پوست بدنم به لرزه درآید و پهلویم کناره گیرد
وَ تَدْمَعَ مِنْهُ عَیْنِی وَ لَا أَخْلُوَ مِنْ ذِکْرِکَ فِی لَیْلِی وَ نَهَارِی یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ.
و چشمم پراشک گردد و در طول شبانه روز از یاد تو دست نکشم، ای مهربان ترین مهربانان!
اللَّهُمَّ إِنِّی أُثْنِی عَلَیْکَ وَ مَا عَسَی أَنْ یَبْلُغَ مَدْحِی وَ ثَنَائِی مَعَ قِلَّةِ عَمَلِی وَ قِصَرِ رَأْیِی
خدایا! من تو را می ستایم، ولی مدح و ثنای من با وجود عمل اندک و دیدگاه کوتاهم به کجا می تواند برسد،
وَ أَنْتَ الْخَالِقُ وَ أَنَا الْمَخْلُوقُ وَ أَنْتَ الْمَلِیکُ وَ أَنَا الْمَمْلُوکُ وَ أَنْتَ الرَّبُّ وَ أَنَا الْعَبْدُ وَ أَنْتَ الْعَزِیزُ وَ أَنَا الذَّلِیلُ
در حالی که تو آفریدگاری و من آفریده و تو مالکی و من مملوک و تو پروردگاری و من بنده و تو سربلندی و من سرافکنده
وَ أَنْتَ الْقَوِیُّ وَ أَنَا الضَّعِیفُ وَ أَنْتَ الْغَنِیُّ وَ أَنَا الْفَقِیرُ وَ أَنْتَ الْمُعْطِی وَ أَنَا السَّائِلُ وَ أَنْتَ الْحَیُّ الَّذِی لَا یَمُوتُ وَ أَنَا خَلْقٌ أَمُوتُ
و تو نیرومندی و من ناتوان و تو بی نیازی و من نیازمند و تو عطاکننده ای و من درخواست کننده و تو زنده ای هستی که نمی میری و من آفریده ای هستم که می میرم،
فَاغْفِرْ لِی وَ ارْحَمْنِی وَ أَعْطِنِی سُؤْلِی فِی دُنْیَایَ وَ آخِرَتِی وَ تَجَاوَزْ عَنِّی وَ عَنْ جَمِیعِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ وَ الْمُسْلِمِینَ وَ الْمُسْلِمَاتِ الْأَحْیَاءِ مِنْهُمْ وَ الْأَمْوَاتِ.
پس مرا بیامرز و بر من رحم آور و خواسته‌ی دنیایی و آخرتی مرا به من عطا کن و از من و هم از همه‌ی مردان و زنان مؤمن و مسلمان، شامل زنده و مرده‌ی آنان درگذر.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ عَبْدِکَ وَ رَسُولِکَ وَ نَبِیِّکَ وَ صَفِیِّکَ وَ خِیَرَتِکَ مِنْ خَلْقِکَ،
خدایا! بر محمد بنده، رسول، پیامبر و برگزیده‌ی تو از میان آفریده هایت، درود فرست.
اللَّهُمَّ ارْفَعْ دَرَجَتَهُ وَ کَرِّمْ مَقَامَهُ وَ أَجْزِلْ ثَوَابَهُ وَ أَفْلِجْ حُجَّتَهُ وَ أَظْهِرْ عُذْرَهُ وَ عَظِّمْ نُورَهُ
خداوندا! درجه‌ی او را بالا ببر، و مقام او را گرامی بدار و ثواب او را فراوان و حجت و دلیل او را پیروز و عذر او را آشکار و نور او را بزرگ گردان
وَ أَدِمْ کَرَامَتَهُ وَ أَلْحِقْ بِهِ أُمَّتَهُ وَ ذُرِّیَّتَهُ وَ أَقِرَّ بِذَلِکَ عَیْنَهُ.
و کرامت او را مستدام بدار و امت و فرزندان او را به او ملحق و چشم او را به اینها روشن گردان.
اللَّهُمَّ اجْعَلْ مُحَمَّداً أَکْرَمَ النَّبِیِّینَ تَبَعاً وَ أَعْظَمَهُمْ مَنْزِلَةً وَ أَشْرَفَهُمْ کَرَامَةَ وَ أَعْلَاهُمْ دَرَجَةً وَ أَفْسَحَهُمْ فِی الْجَنَّةِ مَنْزِلًا،
خداوندا! محمد را گرامی ترین پیامبران از لحاظ پیروان و هم بلندمرتبه ترین و باکرامت ترین برترین پیامبران و منزل او را وسیع ترین منزل در قیامت قرار بده.
اللَّهُمَّ اعط مُحَمَّداً دَرَجَةَ الْوَسِیلَةِ وَ شَرِّفْ بُنْیَانَه‏ وَ عَظِّمْ نُورَهُ وَ بُرْهَانَهُ وَ تَقَبَّلْ شَفَاعَتَهُ فِی أُمَّتِهِ وَ تَقَبَّلْ صَلَاةَ أُمَّتِهِ عَلَیْهِ.
خداوندا! به محمد صلّی اللّه ضد و آله درجه و وسیله‌ی شفاعت عطا کن و بنیان او را والا گردان و نور و برهان او را بزرگ دار و شفاعت او را درباره‌ی امتش و هم درود امتش بر او را بپذیر.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ کَمَا بَلَّغَ رِسَالاتِکَ وَ تَلَا آیَاتِکَ وَ نَصَحَ لِعِبَادِکَ وَ جَاهَدَ فِی سَبِیلِکَ حَتَّی أَتَاهُ الْیَقِینُ،
خداوندا! بر محمد درود فرست، همان گونه که او پیام های تو را رسانید و آیاتت را تلاوت کرد و نسبت به بندگانت خیرخواهی نمود و در راه تو جهاد کرد (و تو را پرستید) تا اینکه امر یقینی (مرگ) او را دریافت!
اللَّهُمَّ زِدْ مُحَمَّداً مَعَ کُلِّ شَرَفٍ شَرَفاً وَ مَعَ کُلِّ فَضْلٍ فَضْلًا وَ مَعَ کُلِّ کَرَامَةٍ کَرَامَةً وَ مَعَ کُلِّ سَعَادَةٍ سَعَادَةً
خداوندا، همراه با هر برتری، بر برتری محمد صلّی اللّه ضد و آله و با هر فضیلت، بر فضیلت او و با هر کرامت، بر کرامت او و با هر نیک بختی، بر نیکی او بیفزا،
حَتَّی تَجْعَلَ مُحَمَّداً فِی الشَّرَفِ الْأَعْلَی مِنَ الدَّرَجَاتِ الْعُلَی.
تا اینکه محمد صلّی اللّه ضد و آله را در بلندترین مرتبه‌ی شرافت از درجات برتر قرار دهی.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ سَهِّلْ لِی مَحَبَّتِی وَ بَلِّغْنِی أُمْنِیَّتِی
خداوندا! بر محمد و آل محمد درود فرست و آنچه را که دوست دارم (گرفتاری ام را) برای من آسان ساز و مرا به آرزویم برسان
وَ وَسِّعْ عَلَیَّ فِی رِزْقِی وَ اقْضِ عَنِّی دَیْنِی وَ فَرِّجْ عَنِّی غَمِّی وَ هَمِّی وَ کَرْبِی وَ یَسِّرْ لِی إِرَادَتِی وَ أَوْصِلْنِی إِلَی بُغْیَتِی سَرِیعاً عَاجِلًا یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ.
و روزی ات را بر من بگستران و بدهی ام را ادا کن و غم و اندوهم را بزدا و آنچه را می خواهم براحتی برایم فراهم کن و مرا زود و با شتاب به مقصودم برسان، ای مهربان ترین مهربانان.

1400/08/16
13:05:25
5.0 / 5
785
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد