معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی:
ظرفیت های حوزه علمیه در زمینه نظریه پردازی در حوزه هنر مغفول مانده است
قم معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ضمن اشاره به این که دست مایه اصلی هنر خیال و خیال پردازی است، اظهار داشت: حوزه علمیه ظرفیت های بالایی در پرداخت نظریه و ساختارمند در مساله هنر، خیال و خیال پردازی دارد که مغفول مانده است که هدف از این جشنواره اشراق برجسته کردن این بخش ها است.
حجت الاسلام والمسلمین محمد شیخ الاسلامی، معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، در نشست خبری پنجمین جشنواره بین المللی شعر حوزه (اشراق) که در مرکز همایش های غدیر برگزار شد، ضمن اشاره به این که قدیمی ترین نهاد حوزه علمیه که در حوزه شعر و هنر فعالیت می کند در دفتر تبلیغات است، اظهار داشت: این جشنواره فرآیندی یک ساله دارد که نشان دهنده کاری تخصصی با نوآوری های متفاوت می باشد.
وی ضمن اشاره به این که این دوره از جشنواره در پنج زبان فعالیت دارد، افزود: به علت صدمه هایی که در سرودهای آیینی و نوحه وارد شده است در این دوره بخش نوحه و سرود هم اضافه شده است همینطور بخش کتاب هم در این دوره اضافه شده است تا پیشکسوتان هم حضور فعال تری داشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمین شیخ الاسلامی بابیان این که یکی از این اهداف جشنواره ها استعدادیابی و شعر است، بیان نمود: هدف دیگر جشنواره اشراق این است که مساله هنر در حوزه علمیه بعنوان مساله اصلی شناخته شود.
وی ضمن اشاره به این که دست مایه اصلی هنر خیال و خیال پردازی است، اظهار نمود: حوزه علمیه ظرفیت های بالایی در پرداخت نظریه و ساختارمند در مساله هنر، خیال و خیال پردازی دارد که مغفول مانده است که هدف از این جشنواره ها برجسته کردن این بخش ها است.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمدمهدی شفیعی، دبیر جشنواره اشراق، هم در این جلسه اظهار داشت: پنجمین جشنواره شعر اشراق از اسفند ماه 1399 با تشکیل دبیرخانه از جانب معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی، شروع به کار کرد و طبق زمان بندی برنامه های مختلفی شامل اردو، پیش نشست، کارگاه های تخصصی، شعر، نوحه و... به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
وی افزود: از سیاست های پنجمین دوره جشنواره، توجه به استعدادهای مناطق مختلف کشور و تمرکز زدایی از استان بود به همین خاطر کارگاه ها، شب شعرها و اردوهایی با تنوع جغرافیایی برگزار شد مثلا در اصفهان شب شعر، در همدان بسته متنوع برنامه ای، در خوزستان کارگاه شعر و نوحه و... برگزار شد.
وی با بابیان این که یکی از سیاست های این دوره توجه به فضای مجازی و رسانه است، اظهار داشت: در این راستا چند برنامه شب شعر مجازی برگزار شد همینطور تعاملات با رسانه ها افزوده شد و حدود ۱۰۰ کلیپ شعر خوانی با موضوعات مختلف از شاعران طلبه ضبط شد و از راه فضای مجازی، رسانه ها و در کانال ها مختلف پخش گردید.
وی اضافه کرد: در دوره پنجم علاوه بر بخش های کلاسیک، نو، کودک و نوجوان و شعر غیرفارسی، بخش کتاب شعر هم افزوده شد و طبق آئین نامه کتاب های چاپ شده از سال ۹۶ به بعد و آثار آماده به چاپ می توانند شرکت نمایند.
وی در ارتباط با بخش جدید دیگر یعنی بخش نوحه و سرود اظهار داشت: هیئت مهم ترین رسانه رسمی شیعه است و به علت خلأها و کم کاری هایی که در این حوزه وجود دارد در این دوره این بخش هم افزوده شد و کارگاه های متنوعی در این حوزه برگزار شد.
وی اظهار نمود: آخر مهرماه ۱۴۰۰ فرصت ارسال آثار به جشنواره بود اما این مهلت تا نیمه آبان ماه تمدید گردید و ان شاء الله نیمه دوم آبان و اوایل آذر فرآیند داوری آثار ارسالی به جشنواره برگزار می گردد و اگر شرایط کرونایی مانعی ایجاد نکند، اواخر آذرماه اختتامیه و معرفی برگزیدگان برگزار می گردد.
سیدعلی نقیب دبیر اجرائی این دوره از جشنواره، اظهار داشت: تابحال در پنج شهر برنامه های مختلف برگزار شده است مثلا در شهرستان کاشمر با مشارکت کنگره ملی شور شیدایی، کارگاه تخصصی شعر هیئت و شب شعر شور شیدایی برگزار شد همینطور برای تمرکززدایی با مدیران حوزه های علمیه شهر کاشمر دیدار شد.
وی افزود: در همدان هم سه برنامه تخصصی میزگرد هم افزایی شعر هیئت و مقاومت، کارگاه شعر نوحه و عصر شعر حبیبانه برگزار شد و در شهر مشهد هم دو کارگاه تخصصی نقد شعر حوزه، کارگاه تخصصی بایدها نباید شعر حوزه و شب شعر در حرم امام رضا (ع) برگزار شد.
وی بابیان این که در آینده اردو بانوان طلبه شاعر در خوزستان خواهیم داشت، اظهار نمود: زیرنویس تبلیغ جشنواره از شبکه های مختلف ازجمله شبکه قرآن و خبر پخش می شود
دبیر اجرائی این دوره از جشنواره افزود: هم آیت الله علوی گرگانی و نماینده ولی فقیه همدان هم دیدارهایی صورت گرفته است و رهنمودهایی دریافت شد.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب