نور معرفت
به همت انتشارات ترجمان منتشر شد؛

كتاب جان دادن در راه ایده ها زندگی پرمخاطره فیلسوفان

كتاب جان دادن در راه ایده ها زندگی پرمخاطره فیلسوفان

كتاب جان دادن در راه ایده ها؛ زندگی پرمخاطره فیلسوفان نوشته كاستیكا براداتان با ترجمه محمد معماریان به همت انتشارات ترجمان منتشر گردید.



به گزارش نور معرفت به نقل از مهر، کمتر پیش می آید که فلاسفه به خاطر اندیشه شان جان بدهند، آخر معمولاً کسی آنها را جدی نمی گیرد و بهایی که باید برای صراحتشان بپردازند بیش از چند بخیه نیست. ولی مرگ خودخواسته شان، هرقدر هم نادر باشد، شایسته‌ی توجه است، چون نفوذ مهیبی بر نسل های بعد می گذارد. این فیلسوف شهیدان گویی شنیده اند که مرگ گران بهاترین چیزی است که به انسان داده اند و خوب می دانند که «نابجا مُردن» نهایتِ بی تقوایی است. شیوه‌ی مردن آنها هنر زندگی و راه و رسم فلسفه ورزی شان است.
کاستیکا براداتان، در این کتاب، تاریخ فلسفه را برای یافتن این فیلسوفان جست وجو می کند عصاره‌ی هر تفکری را نه در نوشته های فلاسفه که در زندگی و مرگشان پیدا کند.
فهرست این کتاب عبارت است از:
تقدیر و تشکر
معرفی
مسئله مرگ و زندگی
در آستانه مرگ
فلسفه در مقام پیشه ای خطرناک
اسطوره شناسی فلسفی
مسئله این است؛ آخرین تمرین
[۱] فلسفه به مثابه خودسازی
[۲] لایه اول
[۳] فلسفه متجسم
[۴] لایه دوم
[۵] و فیلسوف شهید این گونه خلق می شود
ضمیمه
خندان جان دادن
پی نوشتها
منابع
نمایه

کاستیکا براداتان استادیار دانشگاه تگزاس تک و پژوهشگر افتخاری فلسفه در دانشگاه کویینزلند استرالیا است. او برای نشریات مختلفی همچون نیویورک تایمز، نیو استیتسمن، دیسنت و ضمیمه‌ی ادبی تایمز می نویسد و دبیر بخش دین و مطالعات تطبیقی لس آنجلس ریویو آو بوک زاست. براداتان تا کنون ۸ کتاب در حیطه‌ی فلسفه‌ی قاره ای و مطالعات فیلم و فلسفه نوشته و کتاب جان دادن در راه ایده ها به زبان های مختلف ترجمه شده است.
سایمون کریچلی در مورد این اثر می نویسد: از خاصیت های باارزش کتاب براداتان کندوکاو وی در «مسائل نا گفته و پنهان و ای بسا بیان ناپذیر فلسفه‌ی معاصر است: مرگ، مردن، فدا کردن، مرگ خودخواسته. زمانه‌ی ما عصر اختتام خوش است و فیلسوفانش خطیبان همین مضمو ن اند؛ اما براداتان مخالف اختتام خوش است. کتاب او به آغوش مرگ می شتابد و عجیب آنکه کتابی درباره‌ی جان باختن در راه ایده ها چنین سرود زندگی می سراید. مرگ از نگاه براداتان معنایی تازه به زندگی می بخشد و زیستن را عمیق تر می کند.
شیلا بن حبیب از دانشگاه ییل در مورد این اثر معتقد است: با نثری پرحرارت و شوخ طبع، جان دادن در راه ایده ها در عین حال آموزنده و کنایه آمیز است؛ فلسفه از نگاه براداتان نه فقط هنر زیستن که شگرد مردن است؛ کتابی اصیل و جسورانه.
نویسنده در قسمتی از این اثر در مورد مرگ می نویسد: مرگ گویا همیشه نفی حیات نیست، بلکه گاهی ظرفیتی غریب دارد به جهت اینکه حیات را ارتقا دهد و تا آنجا تشدید کند که جان تازه ای در کالبدش بدمد. حضور مرگ می تواند فهم جدیدی از وجود را، به واقع درک عمیق تری از آنرا، در زندگان تزریق کند. پس بی جا نیست که بگوییم زندگی محتاج مرگ است. اگر مرگ را به طریقی ممنوع می کردند، ضربه ای مهلک به زندگی وارد می شد.
در صدر دلیلهای نیاز زندگی به مرگ، خودشکوفاسازی نشسته است. ازقضا، غالباً زمانی می فهمیم چیزی چقدر گران بهاست که آنرا از دست بدهیم یا چیزی نمانده باشد که از کفمان برود؛ دورنمای غیبت ناگهانی آن چیز است که به ما می آموزد ارزش و اهمیت حضورش را دریابیم. پس مرگ با قرابت محض خود می تواند قوت بیشتری به عمل زیستن
بدهد. مورخان این نکتهٔ عجیب را یافته اند که وقتی فجایع پرتلفات طبیعی یا اجتماعی (مانند بیماری های همه گیر یا جنگ ها) حادث می شوند، گویا مردم بیشتر مایلند خودرا غرق زیاده روی های زمینی کنند. آنها، با اشتیاقی که قبل از این در خود سراغ نداشتند، حریصانه پی لذات جسمانی (نوشیدن، خوردن یا میل جنسی) می روند. عقل سلیم در وضع بحرانی می گوید که محتاطانه عمل نماییم تا منابع حفظ شوند، اما آن مردم هرچه را برایشان مانده است به سرعت خرج می کنند. عجله‌ی این جماعت نظیر ندارد؛ در همان لحظه ای که مرگ نزدیک می شود، آنها به سمت بلع لذات حیات می شتابند. دقیقاً همین حضور مرگ است که شهوت زندگی شأن را می افزاید. شاید این نگرش غیرمنطقی به نظر بیاید، اما جنبه ای حیرت آور هم دارد؛ این افراد، بر لبه‌ی پرتگاه نیستی و نابودی، معجزه‌ی وجود را کشف می کنند و جشن می گیرند.
کتاب جان دادن در راه ایده ها؛ زندگی پرمخاطره فیلسوفان نوشته کاستیکا براداتان با ترجمه محمد معماریان به همت انتشارات ترجمان به بهای ۴۲ هزار تومان منتشر گردید.


1399/06/13
18:05:45
5.0 / 5
2186
تگها: بیماری , جشن , دین , هنر
مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد