نور معرفت
در گزارش نور معرفت عنوان شد؛

موسی بن جعفر(ع) خط جهاد و مبارزه ائمه(ع) را ادامه دادند

موسی بن جعفر(ع) خط جهاد و مبارزه ائمه(ع) را ادامه دادند

به گزارش نور معرفت سید محمدكاظم حسینی اظهار داشت: مسیر امام موسی بن جعفر (ع) همان خط جهاد و مبارزه ائمه(ع) است. اقامه قسط و عدل و زدودن انداداللَّه از حكومت و سپردن زمام اداره زندگی به خلفاءاللَّه و بندگان صالح.



حجت الاسلام سید محمدکاظم حسینی به مناسبت ولادت امام موسی کاظم (ع) در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در زندگینامه امام موسی بن جعفر (ع) سخن از حوادث گوناگون و بی ارتباط با یکدیگر و تاکید بر مقام علمی و معنوی و قدسی آن سلاله پیامبر (ص) و نقل قضایای خاندان و اصحاب و شاگردان و مباحثات علمی و کلامی و امثال آن، بدون توجه به خط جهاد مستمری که همه عمر ۳۵ ساله امامت آن بزرگوار را فراگرفته بوده است، ناقص و ناتمام می ماند. تشریح و تبیین این خط است که همه اجزای این زندگی پرفیض را به یکدیگر مرتبط می سازد و تصویری واضح و متکامل و جهت دار که در آن هر پدیده ای و هر حادثه ای و هر حرکتی دارای معنایی است ارائه می کند.
این استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: سوالات مهمی در این جا مطرح است. چرا حضرت امام صادق (ع) به مفضل می فرماید امر امامت این جوان را فقط به اشخاص مورد وثوق بگو؟ و به عبدالرحمن بن حجاج بجای تصریح به کنایه می گوید زره بر تن او راست آمده است؟ و به یاران نزدیک چون صفوان جمال او را به علامت و نشانه معرفی می کند؟ و بالاخره چرا در وصیت نامه خود، نام فرزندش را بعنوان وصی بعد از نام چهار تن دیگر می آورد که اولین آنان منصور عباسی و سپس حاکم مدینه و سپس نام دو زن است؟
وی افزود: بعد از ارتحال آن حضرت تعدادی از بزرگان شیعه نمی دانند جانشین آن بزرگوار همین جوان ۲۰ ساله است. چرا در گفتگو با هارون که به او خطاب می کند: «خلیفتان یجبی الیهما الخراج» زبان به سخن نرم و انکارآمیز می گشاید اما ابتدائاً در خطاب به مرد زاهد نافذالکلمه ای به نام حسن بن عبداللَّه سخن را به معرفت امام می کشاند و آن گاه خودرا امام مفترض الطاعة یعنی صاحب مقامی که آن روز خلیفه عباسی در آن متمکن بود معرفی می کند؟
سید محمدکاظم حسینی افزود: چرا به علی بن یقطین که صاحب منصب بلندپایه دستگاه هارون و از شیفتگان امام است عملی تقیه آمیز را فرمان می دهد اما صفوان جمال را بر خدمت همان دستگاه شماتت می کند و او را به قطع رابطه با خلیفه فرا می خواند؟ چگونه و با چه وسیله ای آن همه پیوند و رابطه در قلمرو گسترده اسلام میان دوستان و یاران خود پدید می آورد و شبکه ای که تا چین گسترده است می سازد؟
وی سپس اظهار داشت: چرا منصور و مهدی و هارون و هادی هر کدام در مقطعی از دوران خود کمر به قتل و حبس و تبعید او می بندند؟ و چرا چنان که از برخی روایات دانسته می شود، آن حضرت در مقطعی از دوران ۳۵ ساله در اختفا به سر برده و در قرای شام یا مناطقی از طبرستان حضور یافته و از طرف خلیفه وقت مورد تعقیب قرار گرفته و به یاران خود سفارش کرده که اگر خلیفه درباره من از شما پرسید بگویید او را نمی شناسیم و نمی دانیم کجاست؟
سید محمدکاظم حسینی گفت: چرا هارون در یک سفر حج آن حضرت را در حد اعلی تجلیل می کند و در مسافرت دیگری دستور حبس و تبعید او را می دهد و چرا آن حضرت در اوایل خلافت هارون که وی روش ملایمت و گذشت در پیش گرفته و علویان را از حبس ها آزاد کرده بود تعریفی از فدک می کند که بر همه کشور وسیع اسلامی منطبق است؟ تا آن جا که خلیفه به آن حضرت به تعریض می گوید پس برخیز و در جای من بنشین.
وی اشاره کرد: چرا رفتار همان خلیفه ملایم بعد از چند سال چندان خشن می شود که آن حضرت را به زندانی سخت می افکند و بعد از سال ها حبس حتی تحمل وجود زندانی او را نیز بر خود دشوار می یابد و او را جنایتکارانه مسموم و شهید می کند؟ اینها و صدها حادثه توجه برانگیز و پرمعنی و در عین حال ظاهراً بی ارتباط و گاه متناقض با یکدیگر در زندگی موسی بن جعفر (ع) هنگامی مدلول می شود و ربط می یابد که ما آن رشته مستمری را که از آغاز امامت آن بزرگوار تا لحظه شهادتش ادامه داشته مشاهده نماییم.
سید محمدکاظم حسینی در آخر اظهار داشت: این رشته همان خط جهاد و مبارزه ائمه (ع) است که در تمام دوران زندگی دوده و در شکل های گوناگون استمرار داشته و هدف از آن اولاً تبیین اسلام ناب و تفسیر صحیح قرآن و ارائه تصویری روشن از معرفت اسلامی است و ثانیاً تبیین مسئله امامت و حاکمیت سیاسی در جامعه اسلامی و ثالثاً تلاش و تلاش برای تشکیل آن جامعه و تحقق بخشیدن به هدف پیامبر معظم اسلام (ص) و همه پیامبران است. یعنی اقامه قسط و عدل و زدودن انداداللَّه از صحنه حکومت و سپردن زمام اداره زندگی به خلفاءاللَّه و بندگان صالح خداوند.


منبع:

1399/05/20
13:56:43
5.0 / 5
1688
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد