نور معرفت

جلال ملکی در جشنواره تئاتر فجر چه گفت؟

جلال ملکی در جشنواره تئاتر فجر چه گفت؟

به گزارش نور معرفت، جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش نشانی، شامگاه جمعه دوازدهم بهمن ماه همزمان با آخرین روز جشنواره تئاتر فجر به تماشای نمایش «ترور» به کارگردانی ابراهیم امینی نشست.


به گزارش نور معرفت به نقل از ایسنا، او که برای تماشای این نمایش در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر حاضر شده بود، در گفتگو با تعدادی از خبرنگاران حاضر در جشنواره درباره ی ایمن سازی مجموعه های نمایشی و آمادگی سازمان آتش نشانی برای انجام این کار توضیح داد: اماکن تجمعی مانند برج ها، پاساژها، تماشاخانه ها، سینماها و... جزو اولویت های ایمن سازی در سازمان آتش نشانی هستند اما باور اشتباهی وجود دارد که نیازمند اصلاح است؛ این که فکر نکنیم ایمن سازی وظیفه آتش نشانی است. این سازمان متولی ایمنی نیست بلکه متولی پاسخگویی به حوادث است. متولی هر نهاد و ساختمانی، خود باید برای ایمن سازی اقدام نماید.
او افزود: ما به عنوان کارشناس و مشاور کنارشان هستیم. همه جای دنیا برای همین کارها هزینه های هنگفتی می گیرند اما در آتش نشانی تهران خیلی از این خدمات رایگان است و مواردی هم که هزینه بر است، طبق تعرفه های تعریف شده به انجام می رسد و ریالی بالاتر از آن دریافت نمی نماییم.
سخنگوی آتش نشانی با اشاره به این که مکان هایی مانند تماشاخانه ها و سینماها برای ما در اولویت هستند، از آمادگی این سازمان برای همکاری با این محل ها آگاهی داد و اضافه کرد: در دنیا خاطرات تلخی از وقوع حوادث در این بخش ها داریم. در ایران هم متاسفانه مواردی مانند سینما آزادی یا تماشاخانه هایی داشته ایم که گرفتار حادثه شدند اما خوشبختانه مانند پلاسکو به حادثه تلخی تبدیل نشدند و تلفات جانی نداشتیم.
او اشاره کرد: محلهای پرتردد قبل از این که اتفاق تلخی رقم بخورد، خودشان پای کار بیایند. ما مشاوره می دهیم، چندین مرحله بازدید می گذاریم، دستورالعمل می دهیم و نظارت می نماییم. غالب این خدمات رایگان است و فقط از دوستان می خواهیم یک گام به جلو بگذارند، پیش از این که باردیگر اتفاق تلخی رقم بخورد و پیش از آنکه کار به دستگاه قضایی سپرده شود.
ملکی با اشاره به ورود دستگاه قضایی در این امر اضافه کرد: الان بالاتر از یک سال است که دستگاه قضایی پای کار آمده و از ما می خواهد ساختمان هایی را که همکاری نمی کنند، معرفی نماییم تا آنان اقدامات قانونی خودشان را انجام بدهند. ما تا جای ممکن اهتمام می نماییم در خودمان آنرا حل نماییم چون وقتی کار از آتش نشانی بیرون برود و به دستگاه قضایی سپرده شود، فرآیند سخت تری خواهد داشت.
او در جواب این که در طول این مدت تفاهم نامه ای از بابت ایمن سازی با اداره کل هنرهای نمایشی بسته شده یا خیر، توضیح داد: اقدامات و مکاتباتی شده و با بخش های مختلف رایزنی کرده ایم ولی هنوز به تفاهم نامه نرسیده ایم. امیدوار هستم خودشان پای کار بیایند. نکته من این است که در هزاره سوم دیگر ما نباید پیگیر باشیم بلکه باید همه به این اگاهی رسیده باشیم. آیا حتما باید فاجعه ای رخ بدهد که به فکر بیفتیم. خود ما به ریسک بالای ساختمان هایمان اگاهی داریم؛ ساختمان هایی چند طبقه با تعداد درهای محدود و باریک. هم اکنون آنهایی که در امور هنری فعال می باشند، به این موارد آگاهی دارند و تحصیل کرده و دنیادیده هستند و حتی گاه در مقام تحلیل گر ظاهر می شوند اما چرا دراین خصوص پا پیش نمی گذارند و منتظر می مانند تا آتش نشانی جلو بیاید.
ملکی اشاره کرد: کمتر سازمانی است که پای کار بیاید و دیگران را برای بهره برداری از خود تشویق کند ولی ما چنین کرده ایم و توقع داریم نهادهای رو به روی ما هم خودشان پیگیر باشند.
این آتش نشان درباره ی این که آیا نهادی می تواند متولی نظارت بر ایمن سازی ساختمان ها شود، توضیح داد: متاسفانه حتی مسئولان ما باور ایمنی ندارند چون به ما آموزش داده نشده و در مدارس ما این آموزش ها وجود ندارد. به همین دلیل، بودجه ایمنی نهادها و سازمان ها پایین ترین ردیف بودجه است. حتی نهادهای دولتی که بودجه ای برای این کار دارند، چنین نمی کنند چه برسد به نهادهای خصوصی.
او با یادآوری حوادثی همچون پلاسکو، بیمارستان سینا اطهر، متروپل و... اضافه کرد: این همه خاطره تلخ بس نیست؟! خوشبختانه وزارت بهداشت پس از داستان سینا اطهر مطرح کرد هر مکانی که کاربری درمانی دارد و از وزارت بهداشت خواهان مجوز است، تا آن زمان که تاییدیه آتش نشانی را نداشته باشد، مجوز نمی گیرد. با اجبار موافق نیستم بلکه باید به آن باور و فرهنگ برسیم. اما چون قبلا به ما آموزش داده نشده، باید از امروز شروع نماییم تا شاید ۲۰ سال دیگر به نتیجه برسیم.
او به ضعف قوانین در حوزه ایمن سازی نیز اشاره نمود و توضیح داد: قوانین ایمنی ما متعلق به پنجاه شصت سال پیش است آیا نباید به روز شود؟ مگر شهر ما همان شهر ۵۰، ۶۰ سال پیش است؟ تعداد خودرو ها، تعداد ساختمان ها، افزایش جمعیت و... وجود دارد اما چون قانون ناقص است، متخلفان به آسانی آنرا دور می زنند.
سخنگوی سازمان آتش نشانی با تأکید بر نقش برجسته اتحادیه ها و صنوف در زمینه ایمن سازی اضافه کرد: متاسفانه عموما مجوزها را بدون نظارت از نظر ایمن سازی و فقط با دریافت مبلغی پول تمدید می کنند. اگر نهادهای بالادستی، صدور و تمدید مجوز را در گرو تایید آتش نشانی بدانند، این مشکلات پیش نمی آید.
ملکی با ابراز تاسف از نبود آموزش لازم در حوزه ضرورت ایمن سازی ساختمان ها افزود: متاسفانه آموزش ندیده ایم و باور نادرستی نسبت به ایمن سازی داریم. این باور خوش بینانه است و اگر از همین امروز همه پای کار بیایند، سال ها زمان می برد تا به نتیجه برسد. نگاه کوتاه مدت این است که اتحادیه ها، صنوف، قانون گذاران و... پای کار بیایند چون ما به تنهایی نمی توانیم شهر خودرا ایمن نماییم. اگر شرایط با همین وضعیت ادامه پیدا کند، چند سال دیگر کنترل حوادث این شهر دشوار می شود و خبرهای بدتر این که مواد شیمایی وارد زندگی مان شده؛ جایگزینی مبل بجای فرش، استفاده از الیاف در پوشاک، اسپری های تمیز کننده و... سبب گسترش آتش سوزی می شود. درحقیقت هر خانه به یک پتروشیمی کوچک تبدیل گشته است.
او نقش تلویزیون را نیز در فرهنگ سازی و آگاهی بخشی مردم حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: تلویزیون همان گونه که برای تبلیغات انواع کالاها پول می گیرد، باید برای فرهنگ سازی در حوزه ایمن سازی نیز موظف به سرمایه گذاری باشد و در قالب فیلم و کلیپ و... آموزش بدهد. ضمن این که باید مخاطبان را از خطرات محصولاتی که برای آنها تبلیغ می کند، آگاه کند. متاسفانه فرهنگ سازی صورت نمی گیرد و همه فقط از آتش نشانی توقع دارند. در حالی که آتش نشانی تکمیل کننده ایمنی است و نه همه کاره آن.
او درباره ی این که آیا وزارت ارشاد هم بر ایمن سازی مجموعه های زیرپوش خود نظارت دارد، توضیح داد: مجموعه هایی که در سالیان اخیر تولید شده اند، این اصول را رعایت کرده اند ولی مشکل ما با سالن هایی است که قبل از ۱۰، ۱۵ سال اخیر تولید شده اند و بدون تعارف باید پای کار بیایند.




منبع:

1403/11/13
09:21:12
5.0 / 5
19
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد