نور معرفت
حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی:

حضرت یوسف و سلیمان(ع)هرگز زندگی خویش را با بیت المال تامین نکردند

حضرت یوسف و سلیمان(ع)هرگز زندگی خویش را با بیت المال تامین نکردند

نور معرفت: حضرت یوسف و سلیمان است، آنان به تخت و حشمت رسیدند اما هیچ گاه زندگی خویش را با بیت المال تامین نکردند بلکه با دست رنج خویش مخارج زندگی را تامین می کردند.



به گزارش نور معرفت به نقل از مهر، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد باقر علوی تهرانی استاد حوزه علمیه گفت: ادای حق از نظر دیدگاه دین در دو مرتبه عمومی و خاص مطرح می شود، ادای حق مؤمن بالاترین عبادتی است که خداوند نسبت به آن پرستیده شده است. زمانی که دوده می فرمایند بالاترین؛ باید بدانیم که آنان اغراق نمی کنند و همه امور را محاسبه کرده و بعد مطلب را بیان می کنند. مسأله فراموشی و غفلت در وجود مقدس امام معصوم وجود ندارد.
وی درباره ی جایگاه ادای حق امام زمان (عج) در شریعت اسلام اظهار داشت: انسان اگر می خواهد مقرب درگاه الهی شود باید حق مؤمن را ادا کند، کسی حق مؤمن را ادا می کند که خدا را بزرگ بپندارد. اگر کسی نسب به این حقوق بی تفاوت است در اصل برای خداوند ارزشی قائل نیست. از نظر بینش دینی آخرین جایی که انسان در آن زندگی می کند آخرت است و هیچ گاه این زندگی به انتها نمی رسد. دلیل این زندگی خلقت ابدی آن و ظرف این ابدیت قیامت است.
علوی تهرانی با اعلان اینکه زندگی دنیا ابزار است عنوان کرد: انسان تنها در زندگی اخروی است که استقرار پیدا می کند، زندگی دنیا زودگذر است؛ دنیا برای کسی بد است که سالک است. دنیا دشمن انسان سالک الی الله بوده در غیر این صورت دنیا مطلوب افراد خواهد بود. کسی که همیشه به پاکسازی نفس اقدام می کند دنیا دشمن او می شود و در قیامت به آرامش می رسد.
این استاد حوزه علمیه با اعلان اینکه زندگی واقعی بر طبق آیات قرآن اختصاص به قیامت دارد اظهار داشت: زندگی در عالم دنیا سرگرمی و بازی است. آیات قرآن کریم همیشه انسان را تشویق می کند تا بین دنیا و آخرت تنها آخرت را انتخاب نماید. کسی که آخرت را انتخاب نماید و برای رسیدن به آخرتی نیکو تلاش کند مؤمن است و در قیامت از آن تقدیر می شود.
وی اضافه کرد: قرآن کریم می فرماید کسی که بدنبال کشتزار آخرت است ما به آن اضافه می کنیم؛ در میان انبیای الهی دو پیامبر دنیای خوشی داشتند که اسامی آنان حضرت یوسف و سلیمان است، آنان به تخت و حشمت رسیدند اما هیچ گاه زندگی خویش را با بیت المال تامین نکردند بلکه با دست رنج خویش مخارج زندگی را تامین می کردند برای مثال حضرت سلیمان با داشتن تاج و تخت حشمت الله بود اما زندگی خودش را با زنبیل بافی اداره می کرد. این درحالی است که این دو پیامبر در بین همه پیامبران در روز قیامت آخرین نفر وارد بهشت می شوند.
علوی تهرانی با اشاره به این که تحولات دنیا تابع اتفاقات است گفت: آخرت به هیچ عنوان تابع اتفاقات نیست بلکه همه تحولات آخرت تابع شایستگی ها است. این شایستگی ها برمبنای اعمال صالح کسب می شود. انسان حتی به اندازه ذره ای عمل صالح داشته باشد نتیجه خوب آنرا در قیامت خواهد دید و این امر در حوزه گناه و اعمال شرور نیز جاری است.
وی در آخر اشاره کرد: خداوند در قرآن کریم می فرماید کسی که امید به ملاقات آفریدگار دارد عمل صالح انجام می دهد؛ همین طور آمده عمل صالح را ذخیره کنید و کسی که عمل صالح دارد نزد خداوند اجر دارد. کسی که عمل صالح دارد از قیامت ترسی ندارد. عمل صالح سه خاصیت دارد نخست مبنی بر ایمان باشد، دوم عمل صالح تابع دستور آفریدگار و ائمه اطهار باشد و دیگر این که عمل صالح از روی اخلاص باشد. قیامت روزی است که خردسالان پیر می شود برای همین نباید اعمال نیک انسان کم باشد. عمل صالح تنها به انجام دادن نیست بلکه حفظ آن نیز مهم می باشد. معرفت نسبت به دوده تنها راه بردن عمل صالح از عالم ملک به ملکوت است.


منبع:

1403/07/21
13:28:48
5.0 / 5
343
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد