نور معرفت
زندگی با آیه ها، ۲۵؛

سعه ی صدر نخستین شرط موفقیت در هر کاری است

سعه ی صدر نخستین شرط موفقیت در هر کاری است

به گزارش نور معرفت، موسی (ع) نه تنها از چنین مأموریت سنگینی وحشت نکرد، و حتی کمترین تخفیفی از خداوند نخواست، بلکه با آغوش باز از آن استقبال نمود، منتها وسایل پیروزی در این مأموریت را از خدا خواست.



خبرگزاری مهر -گروه دین و اندیشه: به اذعان صاحب‎نظران و کارشناسان، یکی از طریق هایی که میتوان مفاهیم کاربردی و مورد نیاز امروز جامعه را در میان مردم گفتمان کرد و به مسلمات فکری رایج بین مردم تبدیل کرد، حفظ آیات کلیدی قرآن توسط عموم جامعه است. مقام معظم رهبری به حفظ آیات کلیدی و مهمی که دست استعمار تلاش در دورنگه داشتن جوامع اسلامی از آنان داشته است تاکید ویژه ای دارند.
جهت تحقق قرآنی فریضه جهاد تبیین احتیاج به یک حرکت و جریان قرآنی هم افزای ملی، با پرچم داری جریان های مردمی و حمایت تمام قد ظرفیتهای حاکمیتی و دولتی است. این جریان، در گام اول در ماه مبارک رمضان، جهت ادای فریضه فوری و قطعی جهاد تبیین و تقویت ایمان و امید مردم، به گفتمان سازی «زندگی با آیه ها» ی قرآن با محوریت ۵۰ فراز از قرآن کریم می پردازد. این حرکت فراگیر با استفاده از رسانه در ابعاد و سطوح متعدد و با عنایت به ظرفیت ها و اقتضائات ماه مبارک رمضان که مقارن با تعطیلات نوروزی است، با تقویت حلقه های میانی و ظرفیتهای مردمی حاضر در میدان، به دنبال ایجاد یک حرکت ملی با هم افزایی تمام ظرفیتهای مردمی و حکومتی است. در این حرکت، نگاه طیف گسترده ای از مردم نسبت به قرآن تصحیح می گردد. بخشی از مردم با ۵۰ فراز از قرآن کریم که طرحی منسجم از نظام فکری مکتب را ارائه می دهد آشنا می شوند و به حفظ کردن این آیات تشویق و ترغیب می شوند و شاهد کنشگری آنان خواهیم بود، چون که در گام دوم انقلاب، باید مردم را از صرف استفاده به افاده و کنشگری سوق دهیم.
در این مسیر و جهت اتقان و احکام هر چه بیشتر، با هدف محوریت یافتن نظرات اندیشمندانی که نظام اندیشه شان بر مبنای مبانی قرآنی شکل گرفته و در عین تسلط به مبانی قرآنی، نگاهی به عرصه واقع و عینیت جامعه هم در آنها وجود دارد،
طرح زندگی با آیه ها در صدد است که عموم مردم را با مفاهیم آیات منتخب بیشتر از پیش آشنا کند و خبرگزاری مهر در مجموعه مطالب «زندگی با آیه ها» آیه منتخب هر روز به صورت تفصیلی صوتی و تصویری و مکتوب با بیان استاد محمدعلی انصاری مفسر قرآن کریم به تفسیر این آیات می پردازد.
بیست و پنجمین قسمت آیه ۲۴ تا ۲۸ سوره طه است که خداوند می فرمایند: «اذْهَبْ إِلَی فِرْعَوْنَ إِنَّهُ طَغَی قَالَ رَبِّ اشْرَحْ لِی صَدْرِی وَیَسِّرْ لِی أَمْرِی؛ وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَانِی؛ یَفْقَهُوا قَوْلِی اینک به سمت فرعون برو، که او طغیان کرده است. (موسی) اظهار داشت: «پروردگارا! سینه ام را گشاده کن؛ و کارم را برایم آسان گردان! و گره از زبانم بگشای؛ تا سخنان مرا بفهمند!.!»
در این آیه نکاتی دارد که از آن چنین استخراج می شود:
آیه ۲۲ به دومین معجزه مهم موسی اشاره کرده به او دستور می دهد: «و دستت را به گریبانت ببر، تا سفید و بی عیب بیرون آید، این نشانه دیگری (از سوی خداوند) است» (وَ اضْمُمْ یَدَکَ إِلی جَناحِکَ تَخْرُجْ بَیْضاءَ مِنْ غَیْرِ سُوءٍ آیَةً أُخْری). موسی (ع) نه تنها از چنین مأموریت سنگینی وحشت نکرد، و حتی کمترین تخفیفی از خداوند نخواست، بلکه با آغوش باز از آن استقبال نمود، منتها وسایل پیروزی در این مأموریت را از خدا خواست. و از آنجائیکه اولین وسیله پیروزی روح بزرگ، فکر بلند و عقل توانا و به عبارت دیگر گشادگی سینه است «عرض کرد: آفریدگار من! سینه مرا گشاده بدار» (قالَ رَبِّ اشْرَحْ لِی صَدْرِی).
*سعه ی صدر اوّلین شرط موفقیّت در هر کاری است. رَبِّ اشْرَحْ لِی صَدْرِی
*به جای ترس و فرار از مسئولیّت، امکانات و مقدّمات و ابزار آنرا از خداوند بخواهیم. رَبِّ اشْرَحْ لِی صَدْرِی
*دعا پیش از هر کاری، رمز توکّل ومایه ی دفع خطرات و آفات راه است، هر چند دعا خود هم عبادت واعلام نیاز به حساب می آید. رَبِّ اشْرَحْ لِی صَدْرِی
* ارشاد و تربیت مردم و مبارزه با طاغوت ها، بستگی تام به صبر و حوصله ی مربی و مجاهد دارد. رَبِّ اشْرَحْ لِی صَدْرِی
*رسالت و ابلاغ پیام الهی، با تندی و خشونت سازگار نیست. کار بزرگ، روح بزرگ می خواهد. «رَبِّ اشْرَحْ لِی صَدْرِی».
* دعای انبیا در قرآن، با اسم «رَبِّ» است. رَبِّ
* دریافت الطاف الهی، روح وسینه ای گشاده لازم دارد. رَبِّ اشْرَحْ لِی صَدْرِی
*با سعه ی صدر کارها آسان می شود. «رَبِّ اشْرَحْ لِی صَدْرِی وَ یَسِّرْ لِی أَمْرِی
* ساده گویی و بیان روان، کمال است. «وَ احْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسانِی
*در هدایت و بسیج کردن مردم وروحیه دادن به نیروها و ارعاب و تضعیف روحیه ی طاغوت، زبان گویا خیلی مهم است. «وَ احْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسانِی
* اصل، فهمیدن مردم است، نه اصطلاحات زیبا. «یَفْقَهُوا قَوْلِی» شرط موفقیت در تبلیغ آن است که مردم حرف مبلغ را خوب بفهمند. مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی نماید.
فایل آنرا از اینجا دانلود کنید: audio/mp3



منبع:

1403/01/17
15:26:15
5.0 / 5
317
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد