نور معرفت
حسینی بوشهری:

مراجع نگران وضعیت قم هستند

مراجع نگران وضعیت قم هستند

رئیس شورایعالی جامعه مدرسین اظهار داشت: نسبت به شهر قم، نگرانی های به جایی وجود دارد. مخصوصاً رهبر انقلاب و مراجع عظام تقلید، نگران وضعیت این شهر هستند.


به گزارش نور معرفت به نقل از ایسنا، آیت الله حسینی بوشهری در دیدار با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، اظهار داشت: در قضاوت ها، تنها نباید به نقاط ضعف و ایرادها نگاه کرد، متأسفانه جامعه ما عادت کرده است که همیشه نقاط ضعف، سلبی و منفی را ببیند و آنرا برجسته کند، در نتیجه خوبی ها و نقاط مثبت کمتر دیده می شود؛ اما ما وظیفه داریم که در مسائل مختلف مخصوصاً نقد مسؤلان، ضمن بیان اشکالات، از محاسن و خدمات آنها هم تقدیر و تشکر نماییم.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، همه مسؤلان و مردم را در پیروزی و شکست های جامعه مسئول و مؤثر دانست و اضافه کرد: اگر هرکس به اندازه وظیفه و تکلیفی که متوجهش است، خویش را مسئول بداند، مشکلات جامعه هم بهتر و زودتر حل می شود؛ اما اگر موفقیت ها را به نام خود ثبت نماییم و تمام شکست ها را متوجه دیگران بدانیم، طبعاً مشکلات جامعه روز به روز بیشتر و چاره آن هم دشوارتر می شود.
وی افزود: مشکل جامعه ما این است که هرکجا ایراد و اشکالی می بینیم، فوراً آنرا به دیگران نسبت می دهیم و حاضر نیستیم سهم خودمان را هم ببینیم که تا چه حد به وظایف خود عمل کرده ایم و چه مقدار عمل نکرده ایم.
امام جمعه قم ضمن اشاره به تلاش دشمنان برای تأثیرگذاری بر فضای شهر قم، اظهار داشت: نسبت به شهر قم، نگرانی های به جایی وجود دارد. مخصوصاً رهبر انقلاب و مراجع عظام تقلید، نگران وضعیت این شهر هستند. چون که دشمنان ما برای اثرگذاری بر فضای معنوی و فرهنگی این شهر برنامه دارند.
حسینی بوشهری با تاکید بر اینکه در برنامه ریزی ها باید متوجه شرایط و مقتضیات روز هم باشیم، اظهار نمود: در برنامه ریزی فرهنگی باید شرایط و مقتضیات زمان در نظر گرفته شود. امروز تحولات مختلفی را در جهان شاهد می باشیم که با گذشته اصلاً قابل مقایسه نیست؛ ازاین رو با جوان امروزی هم نمی توان مثل جوان چهل سال پیش رفتار کرد و همان نسخه سال های گذشته را برای وی در نظر گرفت. مثلاً در اثر ماهواره، اینترنت و شبکه های مجازی، همگان به ابزارهایی برای ارتباط با جهان دسترسی دارند و سبک زندگی و فضای ذهنی آدمها متحول شده است؛ ازاین رو برای مواجهه با این تحولات، باید ابتدا دنیای جدید را شناخت و سپس با نشان دادن الگوی خوب، مانع تأثیرات منفی این ابزارها مخصوصاً در نسل جدید شد.
دبیر شورایعالی حوزه های علمیه عقب ماندن از تحولات روز را باعث خسارات جبران ناپذیر دانست و تاکید کرد: سیر تحولات بگونه ای است که گاهی انسان احساس می کند اقدامات ما در مقایسه با آنچه رخ می دهد و اتفاق می افتد، فاصله بسیاری دارد. در حقیقت عقب ماندن از این تحولات، خسارات و صدمه های زیادی برجای می گذارد؛ ازاین رو باید ضمن شناخت تحولات، فاصله خویش را با آن کمتر نماییم و به صفر برسانیم. چون که دشمن ما، بیکار نمی نشیند و از همه توان و ابزارهای خود برای ضربه زدن به جامعه دینی ما استفاده می نماید.
حسینی بوشهری افزود: مجموعه وزارت ارشاد برای شناخت صدمه های اجتماعی، باید برنامه ریزی داشته باشد و سهم هر صدمه را برای پدیده های مختلف اجتماعی مشخص نماید و ضمن تعامل با نهادهای فرهنگی و مذهبی همچون حوزه های علمیه و جامعه مدرسین، از برنامه و طرح های این نهادها برای رفع صدمه های فرهنگی، استفاده نماید. البته حوزه های علمیه هم باید به وظایف و تکالیف خودشان درباره مسائل فرهنگی جامعه عمل کنند، اما نقش و جایگاه وزارت فرهنگ، مهم می باشد و این وزارتخانه با هم افزایی و هم فکری با سایر نهادها و سازمانها می تواند برای رفع مشکلات فرهنگی، بهتر عمل کند.
وی با تاکید بر این که راه برخورد و مواجهه با صدمه های فرهنگی و اجتماعی، صرفا نباید قهرآمیز باشد و منتظر برخوردهای امنیتی و نظامی باشیم، اظهار داشت: خیلی از امور فرهنگی و اجتماعی، چاره فرهنگی دارد. باید ببینیم در تبلیغات، چه چیزهایی برای مردم تدارک دیده ایم و سپس از مردم توقع داشته باشیم که بر مبنای داده های فرهنگی ما، رفتار کنند و در اینجاست که خود مردم در فضای جامعه می توانند نقش بازدارندگی داشته باشند.
حسینی بوشهری، تاکید کرد: مردم ما با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند. مخصوصاً در شرایط فعلی که به دلیل تحریم های ظالمانه دشمنان و مسائل اقتصادی کشور، سختی هایی در زندگی مردم وجود دارد؛ ازاین رو باید ضمن توجه به شرایط کشور، برای کاستن از دردها و سختی های مردم تلاش نماییم.



1399/10/26
23:42:52
0.0 / 5
1438
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد