رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی:
در بحث منجی و ظهور از جهل و افراط پرهیز نماییم
به گزارش نور معرفت رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با بیان این كه نیمه شعبان عیدی متعلق به تمام بشریت است، اظهار داشت: در بحث منجی و ظهور باید از جهل و افراط و سطحی نگری پرهیز نماییم چون كه ریشه تمام مشكلات و نادانی ها در جهل و خرافه است.
حجت السلام والمسلمین محمدحسین مختاری در گفتگو با ایسنا، با بیان این مورد كه بحث ظهور منجی یك مساله مهم جهانی است و تمام ادیان و مذاهب به شكلی در انتظار ظهور موعود هستند، اظهار نمود: بودایی، یهودی، مسیحی و هر آیین و مذهبی در هر گوشه جهان به هر شكل و باوری كه شده منتظر منجی هستند. در جهان اسلام هم هیچ مذهب و گرایشی نیست كه به موعود اعتقاد نداشته باشد و تماما در یك نگاه و به صورت یكپارچه بحث ظهور و منجی را قبول دارند.
او تصریح كرد: در اسلام همه مذاهب و گرایش ها همچون مذهب امامیه همراه سایر ادیان، مذاهب و گرایش های دینی به ظهور منجی معتقد هستند و حتی نظر خیلی از علمای اهل سنت هم بر این است كه منجی عالم بشریت مردی از نسل آخرین پیامبر بزرگوار و آخرین پیام آور صلح و راستی است و وعده حاكمیت دین را بر همه هستی محقق می سازد.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در ادامه با تاكید بر این مورد كه در ارتباط با مهدویت و منجی باید نكاتی را مد نظر داشته باشیم، تصریح كرد: در درجه اول موعودی كه در انتظار آن هستیم از ثلاله انبیاء و امتداد مسیر خلافت الهی است. مبحث دوم این است كه آن موعود در قید حیات است و در قامت كارگردان هستی فیض و رزق الهی را در عالم پخش می كند. نكته سوم این است كه این منجی متعلق به قوم و آیین خاصی نیست بلكه باران رحمتی است كه بر همگان نازل می شود و همچون پدری مهربان مایه آرامش بشریت است. چنان كه خود حضرت مهدی (عج) در بیانی می فرماید «من مایه آرامش و امنیت زمینیان هستم، همان گونه كه ستارگان آسمان سبب امنیت آسمان هستند».
مختاری خاطرنشان كرد: نیمه شعبان عیدی متعلق به بشریت است. البته علمای جهان اسلام وظیفه خطیری را در این رابطه بر عهده دارند و باید چهره رحمانی حضرت ولی عصر (عج) را به جهانیان معرفی كنند. همه ما باید همانند حضرت مایه آرامش و امنیت بندگان باشیم و مراقب قلم و بیان خود باشیم كه خواسته و ناخواسته آرامش ملت و آحاد جامعه را سلب نكنیم، چون تنها كسانی می توانند در ركاب حضرت باشند كه مایه آرامش بوده و از بیان مطالب فتنه انگیز و بر هم زننده آرامش كه سبب سلطه شیطان می شود اجتناب كنند.
این استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم تاكید كرد: ما باید از منجی عالم بشریت درس بگیریم و همواره مایه آرامش باشیم و در حفظ و حیات مسائل روحی و روانی جامعه تلاش نماییم و از آن چه سبب ایجاد فتنه و اختلال در جامعه می شود و یا امنیت روانی جامعه را از بین می برد بر حذر باشیم. آن وقت است كه ما منتظران واقعی حضرت خواهیم بود.
او افزود: مساله بعدی این است كه امروز باید شرایط ظهور را فراهم نماییم و به نظر بنده این شرایط با ایجاد معرفت و آگاهی بخشی به آحاد جامعه فراهم می شود. باید سطح شناخت و معرفت را ارتقا ببخشیم و تمام كسانی كه معتقد به ظهور هستند باید از ترویج جهل و نادانی پرهیز كنند چون كه خیلی از مشكلاتی كه متوجه انسان ها می شود منبعث از جهل، افراط و قشری گری و معلول سطحی نگری نسبت به معارف دینی است. امروز باید با قلم و بیان خود در چارچوب های مختلف در مقابل فتنه ها بایستیم و علما و اندیشمندان برای تحقق یك جامعه مهدوی در خط مقدم صلح و سازش و برادری و همزیستی مسالمت آمیز باشند.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی اضافه كرد: نباید اجازه بدهیم افراد نابخرد بذر نفرت را در بین برادران دینی بگسترانند. اصلاح جامعه با اعجاز صورت نمی گیرد، بلكه باید تعالی و تلاش همه جانبه عالمان و فرهیختگان در جهت آگاهی بخشی به مردم صورت بگیرد و این گونه مردم خود یاری كننده حق هستند.
مختاری بیان نمود: در آیه ۱۴۶ سوره آل عمران می خوانیم كه باید از ضعف و سستی پرهیز نماییم و خداوند با صابران است. برای تحقق ظهور باید از تلاش و عقلانیت بهره ببریم و با صبر و حوصله پیام حق را منتشر نماییم. بر این اساس است كه می توانیم مقدمات ظهور را فراهم نماییم. مكتب خاندان (ع) مبتنی بر منطق و دلیل و برهان است و باید در جهت ظهور از خرافات پرهیز نماییم و آن چه را مربوط به خرافه و افسانه است از ذهن دور نماییم تا بتوانیم در مقابل فتنه های نوظهور كذاب بایستیم.
او با بیان این كه با دانش، علم و تدبیر و بینش گسترده می توانیم مقدمات ظهور را فراهم نماییم، اظهار داشت: بهتر است به جای بیان خواب و رویا با قرآن و سنت به رفع شبهات بپردازیم و ذهن آحاد جامعه و بخصوص نسل جوان را روشن نماییم. برای این امر صاحبان خطابه و به خصوص دانشگاهیان و علما باید در حوزه و دانشگاه متحد شوند.
حجت السلام والمسلمین مختاری تصریح كرد: پیروان تمام مذاهب می توانند وحدت و انسجام خویش را حفظ كنند، یعنی اعتقاد به ظهور منجی و انتظار بر ظهور منجی موعود می تواند محور وحدت، انسجام و یكپارچگی میان همه پیروان ادیان و مذاهب باشد. یك وجه مشترك پیروان و ادیان اعتقاد و یقین به ظهور منجی است و باید بگونه ای عمل كرد كه در مقابل كسانی كه سبب ایجاد شكاف و فتنه در میان پیروان ادیان هستند بایستیم. باید با این اعتقاد به ظهور منجی در اجرای معارف دینی در جهت تحقق قسط و عدالت در جوامع بشری تلاش نماییم و می توانیم بستری را برای ایجاد یك جامعه انسانی و مدینه فاضله فراهم نماییم.
استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم تصریح كرد: فرهنگ استكبارستیزی باید در تمام جوامع بشری نهادینه شود و از این طریق است كه می توانیم از عمق جان و فطرت خود خواستار یك جامعه ایده آل، ارزشی و منطبق با عدالت اجتماعی باشیم.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب