سفارش های آیت الله نوری همدانی به طلاب
به گزارش نور معرفت یك مرجع تقلید با اشاره به این كه طلاب باید اخلاص، همت بلند، جدیت و كوشش، نظم و فراگیری ادبیات را مورد توجه قرار بدهند، اظهار داشت: همچون وظایف طلاب فراگیری درس و بحث است و بعد از آن تواضع و فروتنی و وظیفه سوم مبارزه با ظالمان و مستكبران است. دشمن شناسی و مبارزه با كفر جزو وظایفی است كه طلاب باید به آن اهتمام ویژه ای داشته باشند.
به گزارش نور معرفت به نقل از ایسنا، آیت الله نوری همدانی امروز چهارشنبه (27 شهریورماه) در آیین افتتاحیه سال تحصیلی 1398 – 1399 حوزه علمیه استان تهران كه با حضور اساتید، علما و طلاب در مصلای حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) انجام شد با اشاره به این مساله كه خداوند را شاكرم كه این فرصت را به من عطا كرد تا بتوانم در خدمت طلاب جوان باشم و با تجلیل از مقام عالمان كه در قرآن كریم اشاره زیادی شده است، اظهار نمود: در جوامع بشری اقشار مختلفی در جامعه زندگی می كنند كه در قرآن كریم به بعضی از آنها اشاره شده است و یكی از این اقشار عالمان دین هستند كه در قرآن كریم به مقام و مرتبه آنها اشاره زیادی شده است. عالم بودن یك موقعیت بسیار عظیمی است كه خداوند به انسان عطا می كند.
ایشان سپس با سفارش هایی برای طلاب جوان تصریح كرد: طلاب باید هویت عالم و مسیری كه در آن قدم می گذارند را بدانند و در این راه خط و مشی خودرا مشخص كنند. اصل اول و اساسی برای طلاب اخلاص است كه در صفحه 34 جلد دوم بحارالانوار براین سوژه تاكید بسیار زیادی شده است و نخستین شرط طلبگی رسیدن به اخلاص است. دومین شرط همت بلند داشتن است. اگر طلاب می خواهند به جایی برسند باید راه طلابی چون شیخ مفیدها و شیخ طوسی ها را بروند. همت بلند همچون اصولی است كه طلاب باید به آن اهتمام ویژه ای داشته باشند و اصل سوم اراده و جدیت است. راه طلبگی یك راه مهم می باشد و جوانانی كه در این راه هستند باید بدانند اخلاص، همت، جدیت و كوشش جزو اصولی است كه باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند. اصل چهارم داشتن نظم است هر طلبه ای كه منظم و موفق باشد می تواند به پیشرفت برسد.
این مرجع تقلید اشاره كرد: اصل پنجمی كه طلاب باید به آن اهتمام بورزند مساله ی ادبیات و فراگیری ادبیات فارسی و عربی است. باید صرف و نحو را جدی بگیرند چونكه كار آنها با قلم و بیان است و قلم و بیان به فراگیری ادبیات نیاز دارد. فقه در معارف اعتقادی و عبادی یعنی خلاصه اخلاق، اقتصاد، اجتماع، سیاست، حكومت، قضاوت و جهاد. اینها خلاصه فقه هستند كه طلاب باید آنرا فرا بگیرند و بعد از آن بعنوان یك عامل وارد اجتماع شوند.
آیت الله نوری همدانی در ادامه با تاكید بر این مساله كه طلاب بعد از قدم نهادن در جامعه باید اصول بسیار مهمی را رعایت نمایند، اظهار نمود: همچون این اصول اخلاق است عالم بودن به تنهایی كافی نیست. در حوزه های ما درس اخلاق درس اول است كه در آیه 20 سوره آل عمران و آیه 102 سوره بقره نیز به این مساله اشاره شده است. اصول بعدی سحرخیزی و تعمد است، هر كسی كه سحرخیزی ندارد از توفیق محروم است. طلاب خودرا به نماز شب و سحرخیزی عادت بدهند. در هیچ قرنی جامعه اسلام و مسلمین و ایران از علما خالی نبوده است. امروز این وظیفه خطیر به شما جوانان سپرده شده است و مدیریت حوزوی كار بسیار مهمی است.
وی با عنوان كردن سه وظیفه برای طلاب افزود: وظیفه اول طلاب فراگیری درس و بحث است. باید به خدمت اساتید برسند نه این كه بوسیله گوش دادن به صدا و دیدن فیلم و صرفا خواندن كتاب اكتفا كنند. به خدمت استاد رسیدن است كه تواضع و فروتنی را برای طلاب به ارمغان می آورد. علما همواره پناهگاه و مرجع مردم بوده اند و این امر را در رفتار و منش علمای بزرگی همچون آیت الله حق شناس و سایر علما می توانیم ببینیم. آیت الله بروجردی به نماز شب خواندن و احترام و اكرام اساتید توجه ویژه ای داشتند.
این مرجع تقلید اشاره كرد: وظیفه بعدی طلبه ها مبارزه با ظالمان و مستكبران است. اسلام همیشه دشمنانی داشته است كه باید طلاب در نحوه رفتار و منش خود باید به این امر توجه نمایند. مبارزه با كفار و دشمن شناسی جزو وظایف مهم طلاب است ما پس از انقلاب دشمنان زیادی داشته ایم كه اسلام را هدف گرفته اند و باید خودرا برای جنگیدن با این نظام كفر كه در مقابل اسلام ایستاده است آماده نماییم.
آیت الله نوری همدانی اضافه كرد: تعداد شهدای جنگ تحمیلی كه طلبه بوده اند بسیار زیاد است روحانیون و طلاب همواره در صحنه بوده اند. از زمان پیروزی انقلاب اسلامی دشمنان با ما مخالفت زیادی داشتند و همواره این ایستادگی و مقاومت ما بوده است كه سبب شده دشمنان به هدف خود نرسند. روز گذشته مقام معظم رهبری در درس خارج خود به مساله مبارزه با آمریكا و دشمن شناسی اشاره كردند. امروز طلاب باید دشمن شناسی و مبارزه با اسكتبار را در راس كار خود قرار بدهند. ما قوی هستیم و باید قوی تر شویم تا از این طریق بتوانیم انقلاب را نه تنها حفظ نموده بلكه به جهان مخابره نماییم.
منبع: نور معرفت
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب