نور معرفت

شگفتی های جدید آسیا و آفریقا در سال ۲۰۲۵

شگفتی های جدید آسیا و آفریقا در سال ۲۰۲۵

به گزارش نور معرفت، با در نظر گرفتن مرکز فرهنگی پر سر و صدا، نمایشی و غیراروپایی در لاگوسِ نیجریه و موزه بزرگ مصر در جیزه، ۲۰۲۴ سال بزرگی برای افتتاح موزه ها در جهان بود. برخی از پروژه ها هم در سال ۲۰۲۵ افتتاح می گردد و موزه های جدیدی در سال ۲۰۲۵ به مجموعه بزرگ موزه ها اضافه خواهد شد.


به گزارش نور معرفت به نقل از ایسنا، علاقه مندان هنر و تاریخ در سال ۲۰۲۵ در سرتاسر آفریقا و آسیا تجربه های فرهنگی جدیدی را در محیط های معماری خیره کننده می توانند کسب کنند. در ادامه به معرفی بعضی از این موزه ها می پردازیم:

«موزه بزرگ مصر»، جیزه، مصر



این موزه که بزرگترین موزه دیرینه شناسی جهان خواهد بود و تابحال بیشتر از ۱ میلیارد دلار (۸۰۰ میلیون پوند) هزینه داشته است، هنوز به صورت کامل افتتاح نشده است، اما بازدیدکنندگان، این فرصت را پیدا کرده اند که از گالری های اصلی آن در یک افتتاحیه محدود و آزمایشی بازدید کنند.
بازدیدکنندگان در ابتدا با مجسمه عظیم گرانیتی قرمز «رامسس دوم» متعلق به ۱۲۷۹ تا ۱۲۱۳ پیش از میلاد مواجه می شوند. این مجسمه در سال ۱۹۵۵ در یکی از شلوغ ترین میدان های قاهره نصب شده بود و به مدت ۵۰ سال در آنجا ماند و در معرض آلودگی ترافیکی و لرزش قطارهای مجاور قرار گرفته بود.
طراحی داخلی و خارجی موزه بشدت تحت تاثیر اهرام جیزه است که از بالای پلکان 6 طبقه بزرگ قابل مشاهده می باشد. ۱۲ گالری اصلی مجسمه های سلطنتی، ابوالهول، تابوت ها و ستون های گرانیتی را به نمایش می گذارند. گالری ها، دوره ای وسیع از تاریخ یعنی از دوران ماقبل تاریخ تا دوران روم را در بر می گیرند.

«مرکز جان رندل برای فرهنگ یوروبا و تاریخ»، لاگوس، نیجریه



«مرکز یوروبا» (Yorùbá) در قلب فرهنگی جزیره لاگوس و در محل یک استخر شنا سابق و سازه یادبود که در دهه های ۲۰ و ۵۰ میلادی ساخته شده بودند، واقع شده است. این بناها در اواخر دهه ۷۰ میلادی تعطیل شدند.
در نوامبر، استخر جدید این مرکز و موزه پیشرفته آن به روی عموم باز شد. ساختمان موزه در ساختاری پیچ و خم دار از روی زمین برمی خیزد، که به اصول خانه سازی «یوروبا» اشاره دارد. دیوارهای خارجی با رنگدانه های خاک رنگی ساخته شده اند که یادآور خصوصیت های گِلی در شهرک های قدیمی یوروبا است.

«موزه ملی زاید»، ابوظبی، امارات متحده عربی



«موزه ملی زاید» که در منطقه سعدیات واقع شده است، انتظار می رود در سال ۲۰۲۵ افتتاح شود. این موزه به تاریخ، فرهنگ و داستان های غنی امارات متحده عربی از گذشته باستان تا امروز می پردازد. «لرد نورمن فاستر»، معمار این موزه است که پنج سازه فولادی را با الهام از بال های یک شاهین طراحی کرد که بر فراز موزه ایستاده اند.
این موزه یافته های دیرینه شناسی ۵۰ سال گذشته، از قدیمی ترین سیستم آبیاری «افلج» (قنات) تا شواهدی از معادن مس در عصر برنز را به نمایش می گذارد، و شامل اشیاء برجسته ای مانند قایق «ماگان»، ۱۸ متری یک قایق ۱۸ متری عصر برنز بازسازی شده است. مروارید ابوظبی، یکی از قدیمی ترین مرواریدهای طبیعی جهان و صفحاتی از یکی از بهترین نسخه های خطی هنر اسلامی یعنی «قرآن آبی» هم در این موزه نگهداری می شوند.

«آزمایشگاه های هنری هامپی»، کرناتکه، هند



به قول «سانگیتا جیندال» بناینگذار «آزمایشگاه های هنری هامپی» که در محیطی تماشایی در کنار رودخانه «Tungabhadra» واقع شده است، درحقیقت مکانی است که «هنر، میراث و طبیعت در آن در هم آمیخته می شوند. این مرکز که در اوایل سال ۲۰۲۴ افتتاح شد، در نزدیکی شهر ویجایاناگارا (هامپی امروزی) در کرناتکه، در جنوب هند واقع شده است.

موزه «بت بی» در نزدیکی کائولاک، سنگال


مجموعه موزه Bët-bi که در منطقه «سنگامبیا» غرب آفریقا واقع شده است، دارای فضاهای نمایشگاهی، کتابخانه، کافه و همینطور منطقه ای برای فروش صنعتگران محلی خواهد بود. Bët-bi در زبان «ولوف»، زبانی که به طور عمده در سنگال صحبت می شود، به معنای «چشم» است.

«موزه ساکا»، بالی، اندونزی


«موزه ساکا» یک مرکز فرهنگی جدید در محوطه استراحتگاه «آیانا» در جزیره بالی اندونزی است. نام موزه ارجاعی به تقویم ساکاهای باستانی بالی است که با روز نایپی (یا روز سکوت) آغاز می شود، که همه (هندوهای بالی) باید در خانه های خود بمانند و از هرگونه کار، مسافرت و سرگرمی اجتناب کنند و حتی فرودگاه جزیره بسته می شود.
سال آینده، چندین نمایشگاه جدید در رابطه با تقویم برنامه ریزی خواهد شد که همچون آنها به یک گالری میراث اختصاص داده شده به هنر بالی و یک نمایشگاه که سیستم کشاورزی سوباک ثبت شده در لیست یونسکو را به نمایش می گذارد، میتوان اشاره نمود.



منبع:

1403/10/16
09:47:21
5.0 / 5
33
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد