نور معرفت
آیت الله رمضانی:

امام خمینی(ره) با تأسیس حکومت عدل، آرزوی انبیای الهی را محقق کرد

امام خمینی(ره) با تأسیس حکومت عدل، آرزوی انبیای الهی را محقق کرد

نور معرفت: مراسم بزرگداشت ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) با حضور آیت الله رمضانی دبیرکل مجمع جهانی دوده (ع) عصر روز شنبه ۱۳ خردادماه ۱۴۰۲ در مجتمع فرهنگی ورزشی امام خمینی (ره) اجرا شد.


به گزارش نور معرفت به نقل از ایسنا، دبیرکل مجمع جهانی خاندان (ع) طی سخنانی در این مراسم اظهار داشت: امروز خیلی از مردم دنیا از کشورهای مختلف از آفریقا تا اروپا و آمریکا و از شرق تا غرب و ملیت های مختلف از عظمت و جایگاه امام خمینی (ره) سخن می گویند، کسی که دنیا را متحول کرد.

وی ادامه داد: خیلی از اندیشمندان عالم نسبت به عظمت امام سر تعظیم فرود آورده اند. از یک طرف سیاستمداران بزرگ دنیا نسبت به او تکریم و تعظیم دارند و از طرفی عالمانی از جهان مسیحیت گفتند که او با دم مسیحیایی خود به ما حیات مجدد داد.

آیت الله رمضانی اظهار نمود: در شرق و با شکل گیری و ترویج افکار مارکس و لنین کوشش برای محو دین از ساحت حیات انسانی قوت گرفت. آنها دین را افیون جامعه نامیدند و معتقد بودند که دین در جهان آینده به انزوا خواهد رفت و هیچ پایگاهی نخواهد داشت. برخی هم دین را خرافه می دانستند.

وی ادامه داد: در غرب هم عده ای تلاش کردند که با ترویج اندیشه های الحادی و آتئیستی دین را از بین ببرند، اما نتوانستند ولی در نهایت این حملات منجر به محدودیت دین شد و یک نگاه سکولار نسبت به دین ترویج یافت.

عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: ما معتقدیم که دین یک امر فطری است. فطرت انسان خواستار اینست که انسان دین داشته باشد. زبانِ دین، زبان عقل و فطرت است. کتاب مسلمانان به لحاظ محاوره زبان عربی است، اما زبان فهم زبان عقل و فطرت است. به همین جهت وقتی در دنیا به این زبان حرف بزنید همه می پذیرند.
آیت الله رمضانی با اشاره به اینکه در شرق و غرب این گونه تصور می شد که دیگر کسی نمی تواند انقلابی را با شاخصه های دینی به وجود آورد و در هیچ جای دنیا انقلاب دینی رخ نمی دهد خاطرنشان کرد: آنها معتقد بودند که اگر انقلابی هم رخ دهد لائیک یا سکولار خواهد بود و دین در زمینه های اجتماعی هیچ نقشی نخواهد داشت و حتی این نظریه هم داده شد که چه بسا بعضی از انقلاب های دنیا طالب بی دینی باشند.

وی افزود: این باور در میان مسلمان ها و شیعیان بوجود آمد و تصور نداشتند که دین توان حضور اجتماعی داشته باشد و یک انقلاب دینی ایجاد شود. حتی حوزویان هم این باور را نداشتند که یک دانش آموخته حوزه بتواند وارد میدان شود.

دبیرکل مجمع جهانی خاندان (ع) ضمن اشاره به جنایات و چپاولگری رژیم منحوس پهلوی و شهادت، زندان و تبعید خیلی از شخصیت های بزرگ ازجمله امام خمینی در این دوران اظهار نمود: امام بعنوان یک تکلیف به راه و هدف خود ادامه داد. ایشان فرمود هر جا بروم ندای آزادی خواستار را سرمی دهم و بچه هایی که در گهواره ها هستند به وقت خود در میدان ها حضور پیدا خواهند کرد. استادان بزرگی مثل شهید مطهری، شهید باهنر، شهید بهشتی و شهید مفتح و شخصیت های دیگر کارهای فکری و فرهنگی کردند و با شرایط خاص آن زمان تربیت شدند و وارد میدان شدند.

آیت الله رمضانی اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران با بیشتر از ۷۰ درصد حضور مردم پیروز شد. این درحالی است که در انقلاب کبیر فرانسه میزان حضور مردم حدود ۳۰ درصد بوده است. اگر انقلاب فرانسه، کبیر است این انقلاب اکبر است و هیچ تردیدی نیست که انقلاب اسلامی ایران بزرگترین انقلاب جهان در عصر فعلی است.

عضو خبرگان رهبری با اشاره به اینکه فرهنگ استعماری و استثماری در کل دنیا حاکم بوده است و خیلی از کشورهای اسلامی جزو کشورهای مستعمره بوده اند خاطرنشان کرد: استعمارگران حتی زبان و خط کشورها را تغییر داده اند و در ایران هم تلاش می کردند که این کار را انجام دهند، اما امروزه نوع استعمار فرق کرده و شکل مدرن پیدا کرده است.
دبیرکل مجمع جهانی خاندان (ع) با اشاره به اینکه امام در زمینه اندیشه دینی بازبینی و یک تعریف جدید عرضه کرد افزود: امام معتقد بود که دین قدرت و نفوذ فوق العاده ای دارد، چرا از ساحت های مختلف دین برای سعادت دنیوی و اخروی استفاده نکنیم؟، چرا مسلمانان در رأس نباشند، چرا مسلمانان مرکز ثقل اقتصاد، سیاست و قدرت دنیا نباشند. اگر این ۵۶ کشور مسلمان با هم متحد می شدند بزرگترین قدرت سیاسی، اقتصادی و نظامی را در دنیا تشکل می دادند.

وی اظهار داشت: به واسطه جامعیت دینی می توانیم با یک برتری گفتمانی مواجه شویم و اگر بحث کرامت انسان است به معنای دقیق کلمه می تواند ذیل اندیشه دینی تحقق پیدا کند. لیبرالیسم در غرب نمی تواند چنین کرامتی را برای انسان در خود جای دهد. اگر لیبرالیسم اخلاقی در میدان قرار بگیرد یک نوع اباحی گری و ولنگاری و به دنبال آن یک نوع تحیر و سرگردانی را در تعریف انسان عرضه خواهد نمود. انسان ذیل لیبرالیسم یک انسان متحیر است.
رفاهیاتی که در غرب مطرح است همه آنها جنبه مادی گرایانه دارد و هیچ کدام از آنها جنبه معنویت گرایانه ندارد.

آیت الله رمضانی خاطرنشان کرد: دنیای امام دنیای دیگری بود و ادبیاتی که امام در ارتباط با دین داشت ادبیات دیگری بود. امام در مواجه با دین به ما یاد داد که شما از دین غیر از ساحت فردی از ساحت اجتماعی دین هم بهر ه مند شوید. دین یک ظاهر محض نیست، بلکه دین ظاهر و باطن دارد. عرصه فردی و اجتماعی دارد. آن ساحت اجتماعی دین باید احیاء شود.

دبیرکل مجمع جهانی خاندان (ع) اظهار نمود: امام حسین (ع) در کربلا کشته نشد که فقط محرمی بیاید و ما فقط اشک بریزیم. بلکه حسین(ع) کشته شد تا درس آزادی، آزادگی، عقلانیت، معنویت، عزت و فخر را به ما بیاموزد. حسین(ع) کشته شد تا مقابله با ظلم را به ما یاد دهد. امام حسین (ع) کشته نشد که گناهان ما پاک شود، بلکه کشته شد تا الگویی برای حیات، زندگی، دین داری و تحول در ذهن، فکر، اخلاق و عمل ما باشد. واقعه غدیر برای این نبوده که پیامبر (ص) یک نفر را به اذن الله ارائه کند، بلکه غدیر برای این آمد که درس مهمی را به ما آموزش دهد که شما در سرنوشت خودتان حضور داشته باشید. نباید در کناری بنشینید و تماشاگر صحنه باشید. شما باید مرد میدان باشید. هم حسین (ع) و هم غدیر به ما حضور در میدان را آموزش داد.

وی ادامه داد: امام حسین (ع) فقط برای شیعیان نیست بلکه برای کل جهان بشری است و هر آزادی خواهی در هر جایی می تواند از حسین شهید بهره بگیرد و استفاده نماید. حسین امامِ عقلانیت، حریت، عشق، ایثار و معنویت است.
آیت الله رمضانی اظهار داشت: امام به ما تعلیم داد که دین فقط اثر فردی ندارد باید کارکرد اجتماعی دین مطالعه شود. رویکرد ما نسبت به دین باید متحول شود. امام با این مواجهه با دین، مسلمان معاصر را به لحاظ فکری متحول کرد.

دبیرکل مجمع جهانی خاندان (ع) تصریح کرد: عدالت، آرزو و آمال همه انبیای الهی بوده است و امام خمینی (ره) در این عصر توانست با دم مسیحایی خود آرزوی همه انبیای الهی را محقق کند. یعنی حرکت به آزادی، حرکت به سمت معنویت و عدالت. این آن نکته مهمی است که امام به دنبال آن بود و ما مأمور به تحقق و رسیدن به آن هستیم.

آیت الله رمضانی خطاب به دانشجویان دانشگاه بین المللی خاندان (ع) اظهار داشت: امام خمینی (ره) تکیه گاهش برای تحقق آمال بزرگ انبیای الهی به شما بوده است. نامه ای که رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپایی و آمریکایی می نویسد و دلبسته به جوانان آفریقایی است و می فرماید که آفریقا یک ظرفیت بزرگی است به همین جهت است و شما می توانید این توان خویش را با خودسازی، دگرسازی و جامعه سازی به ظهور برسانید. شما از دورترین منطقه دنیا به ام القرای اسلام آمده اید و ما وظیفه داریم در حوزه تعلیم و تربیت به بهترین شکل آیات و روایات را برای شما بیان نماییم. اگر دین به درستی به جامعه تعلیم داده شود آینده بشری با متدیان و دین داران واقعی خواهد بود و فاتح میدان کسانی هستند که بهترین فکر، اخلاق، رفتار، سیاست و اقتصاد را به دنیا معرفی کنند و بهترین کرامت بشری را به دنیا عرضه کنند.




1402/03/15
18:39:02
5.0 / 5
255
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد