نور معرفت

بیانیه پایانی کنفرانس وحدت اسلامی در عراق

بیانیه پایانی کنفرانس وحدت اسلامی در عراق

به گزارش نور معرفت، کنفرانس وحدت اسلامی عراق  که در بغداد با شعار(مسلمان برادر مسلمان، نقطه آغاز ما برای ساختن انسان و کشور) برگزار شد، با قرائت اطلاعیه ای پایان یافت.


به گزارش نور معرفت به نقل از مهر، کنفرانس وحدت اسلامی عراق که در بغداد با شعار (مسلمان برادر مسلمان، نقطه آغاز ما برای ساختن انسان و کشور) برگزار شد، با قرائت اطلاعیه ای پایان یافت. متن این بیانیه به شرح زیر است: با همت دیوان وقف سنی عراق و با استفاده از آموزه های دین حنیف و سیره نبی اکرم (ص) و برای تاکید بر برادری و وحدت صفوف، در آستانه ماه مبارک رمضان، ماه طاعت و رحمت و مغفرت، برخی از مؤسسات دینی مبادرت به برگزاری کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی تحت شعار (مسلمان برادر مسلمان، نقطه آغاز ما برای ساختن انسان و کشور) کرده اند تا تأکیدی بر فرمان خدا و رسولش (ص) باشد.

این کنفرانس در شرایطی برگزار می گردد که جهان و بخصوص جهان اسلام بیشتر از هر زمانی احتیاج به عدالت و صلح و برادری دارد و عقلای امت باید تلاش بسیاری برای اصلاح مسیر انجام دهند و امت را به سمت آنچه خدا می خواهد و رسول خدا (ص) به آن عمل کرد، بازگردانند تا امت، سزاوار رحمت به مفهوم تام باشد.

هدف از برگزاری این کنفرانس، زمینه سازی برای اتحاد و همبستگی جهان اسلام، تبادل افکار بین علما و پژوهشگران به منظور ایجاد تقارب علمی و فرهنگی و با هدف رسیدن به وحدت اسلامی و کنار گذاشتن اختلافات است تا مفهوم برادری را در میان امت جاری سازیم.

برادران شما در جمعیت علمای عراق، شورای علمای پیوند محمدی، مؤسسه تقریب و گفت و گوی عراق، دارالافتای عراق، مدرسه امام خالصی و با حمایت دیوان وقف سنی عراق، مبادرت به برگزاری این کنفرانس کرده اند تا از این طریق، گامی در جهت وحدت و تحقق همزیستی مسالمت آمیز بین فرزندان یک دین واحد برداشته باشند.

ده ها عالم و متفکر و مبلغ از داخل و خارج کشور در این کنفرانس مبارک حضور به هم رسانده اند؛ همینطور در این کنفرانس پژوهش های علمی حول محورهای کنفرانس که بر مسائل اصلی امت همچون فتنه های تهدید کننده آن، متمرکز است را مورد بررسی قرار می دهند.

شرکت کنندگان در کنفرانس بعد از پایان، پیشنهادات و سفارش هایی را در جهت همزیستی و برادری و انس بین فرزندان امت اسلامی عرضه کردند که خلاصه آن در ادامه می آید:

۱- بازگشت به اسلام و پیمان پیامبر (ص) هنگام ورود به مدینه منوره و پیمان حجة الوداع؛ چون که مسلمان، برادر مسلمان است.

۲- فتنه ها و اختلافاتی که در میان کشورهای اسلامی شاهد هستیم؛ مسئولیت عقلا و بزرگان جهان اسلام را دوچندان می کند، تا برای مهار کردن افکار افراطی که دعوت به قتل و کشتار و تکفیر می کند، اقدام نمایند و این احتیاج به تلاش زیاد و کار مشترک برای خشکاندن منابع تروریسم و افراط گرایی دارد.

۳- تلاش جدی و اصرار برای ترویج مفهوم برادری اسلامی در میان مسلمانان در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی و کوشش برای تربیت نسل های آینده در جهت این مفهوم از راه دور کردن کینه از دل ها.

۴- کوشش برای استمرار گفت وگوی علمی بیت علما و فعالین دینی و فرهنگی در جهان اسلام و تمرکز بر فتنه ها و تهدیدها در جهت تحقق صلح و امنیت واقعی که بر مبنای تعالیم دین رحمت و عدالت و همزیستی مسالمت آمیز، امت اسلام باید از آن برخوردار باشند.

۵- شرکت کنندکان در کنفرانس برای تقویت مفهوم وحدت و برادری، از حکومت های اسلامی خواستند تا محرکان فتنه ها و اختلاف افکنی های طایفه ای و مذهبی را به صورت قانونی مجرم بدانند.

۶- شرکت کنندگان در کنفرانس از کشورهای عربی و اسلامی خواستند تا برنامه های درسی و آموزشی را با مفاهیم و واژه های تاکید کننده بر صلح و همزیستی و محبت و بخشش و برادری تقویت نمایند تا در ایجاد نسلی که فعالسازی این خروجی های ذکر شده را بر عهده می گیرد، مشارکت داشته باشند.

۷- تلاش جدی برای انجام پژوهش های تاریخ اسلامی و فرهنگی و تمدنی و ادبیات، برای ایجاد تفکر امت واحده و و ایجاد پروژه ای بر مبنای مبانی فکری و علمی و جهت دهی افکار و احساسات و انرژی ها به منظور از سرگیری مسیر تمدن اسلامی و کوشش برای نفی تمامی روایتهای مخربی که منجر به تفرقه بین امت اسلامی می شود.

۸- شرکت کنندگان در کنفرانس بر محوریت مساله فلسطین بعنوان مساله اصلی و مرکزی اسلام و جهان تاکید کردند؛ چون که برقراری صلح و امنیت و ثبات در منطقه و جهان بدون توقف ماشین تخریب رژیم صهیونیستی و تجاوزهای وحشیانه این رژیم اشغالگر ضد ملت فلسطین و مقدسات اسلامی، ممکن نیست.

۹- شرکت کنندگان در کنفرانس تاکید کردند، نرمال سازی روابط با رژیم اشغالگر صهیونیستی خیانت بزرگی به ملت فلسطین و امت اسلام است و سوار شدن برخی کشورهای اسلامی بر قطار نرمال سازی روابط با رژیم صهیونیستی، این رژیم غاصب را به وقاحت، تجاوز و بی عدالتی و ظلم بیشتر ضد افراد بی گناه تشویق می کند، ازاین رو شرکت کنندگان، این کشورها را به تجدید نظر در مواضع خود، برای پیروزی دین و امت فرا خواندند. ۱۰- شرکت کنندگان درکنفرانس، برای پشتیبانی از مفهوم محبت، همزیستی مسالمت آمیز و صلح جمعی، دولتهای اسلامی و بخصوص دولت عراق را به بررسی پرونده پناهندگان و مهاجرین بخصوص در عراق و سوریه و فلسطین و تحقق اصل حق بازگشت، فراخواندند.

۱۱- شرکت کنندگان در کنفرانس، برای تحقق مفهوم عدالت و صلح جمعی و زندگی ایمن و ثابت، دولتهای اسلامی و بخصوص دولت عراق را به بررسی پرونده های بازداشت شدگان و مفقودین قهری و دادرسی عادلانه پرونده آنها بر مبنای مهلت قانونی آن، برای پیشگیری از پیش آمدن هرگونه تقلب و اجحاف فرا خواندند.

۱۲- شرکت کنندگان در کنفرانس، بر اهمیت نقش محوری زن در جامعه و اهمیت این قشر مهم جامعه برای ایجاد خانواده که سنگ بنای اصلی ساختن جوامع است، تاکید کردند.

۱۳- دعوت از شبکه های ماهواره ای عربی و اسلامی برای دوری جستن از هرگونه تحریک مذهبی و اخبار و برنامه های گفتگو و تماس های تلفنی که منجر به افزایش اختلافات و دشمنی بین فرزندان امت می شود و کوشش برای تأسیس شبکه های ماهواره ای و سایت های جدیدی که به وحدت بین امت اسلام، اهتمام می ورزد.

۱۴- تاکید بر لزوم ارتباط و همبستگی اجتماعی بین فرزندان امت و کوشش برای ایجاد وحدت حول مناسبت ها و آئین های اسلامی برای انتشار روحیه انس و الفت و تسامح در میان مسلمانان.

۱۵- تأسیس سایت الکترونیکی تحت عنوان «کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی» با هدف تحقق پیشنهادات مطرح شده و تشکیل کمیته دائم پیگیری برای عملی سازی پیشنهادات مطرح شده از سوی نهادهای مربوطه در کنفرانس و مدیریت همه پروژه های حاصل از آن.
و آخر دعوانا أن الحمدلله رب العالمین


منبع:

1401/12/22
12:27:53
5.0 / 5
279
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد