دو پیام تسلیت دیگر برای درگذشت علاءالدین قاسمی
نور معرفت: کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی و احمد جولایی، دبیر بیست و یکمین جشنواره تئاتر آیینی سنتی در پیام هایی جداگانه، درگذشت علاءالدین قاسمی پیشکسوت عرصه تعزیه خوانی را تسلیت گفتند.
به گزارش نور معرفت به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی، در پی درگذشت علاالدین قاسمی هنرمند عرصه تعزیه خوانی پیام تسلیتی منتشر نمود.
در پیام مدیرکل هنرهای نمایشی آمده است:
«به نام او که تنها ماندگار است؛ طریق بهره گیری از رهنمودهای باارزش حاضر در کلام پاکیزه خدا و زندگی ائمه معصومین (ع) خصوصاً امام حسین (ع) در امور شخصی هرکسی و اولویت گذاری هایش برای طی عمر گذران دنیوی، یقینا انتخابی خداپسندانه و گزینشی هوشمندانه است و صد البته انتقال آن به سایرین نیز، نعمت ها و برکات و گشایش های خودش را داشته و هر کسی از این مولفه ها و فضائل، دقیق تر و عمیق تر بهره گرفته باشد؛ وجودش شرایط شایسته تری برای انتقال این مفاهیم به دیگران خواهد داشت.
از این منظر، پیشکسوت بزرگ تعزیه خوانی معاصر، استاد علاءالدین قاسمی، مرد مردستان از این جَرگه و زُمره بود، راوی فهیم و فرهیخته این دیار اسلامی، حلقه های پیوند امروز و امروزیان بود که برای حفظ فرهنگ، دین و انسانیت، همچون دستمایه و سرمایه ای بی جایگزین بود. عروجش داغی تازه بر جان نجیب هنر اصیل شبیه خوانی این مرز و بوم گذاشت.
هر چند خانواده بزرگوار ایشان و خاندان هنرپرور قاسمی را هیچ کلامی، تسلّای خاطر نمی دهد اما از آنجائیکه در مقابل مشیت الهی، چاره ای جز تسلیم و رضا نیست برای آن عزیز علو درجات را که همان همنشینی با اربابش امام حسین (ع) است، از درگاه ایزد منان خواستارم و به خانواده ایشان و خانواده هنر تعزیه تسلیت عرض می نمایم.»
همچنین احمد جولایی، دبیر بیست و یکمین جشنواره بین المللی نمایش های آیینی سنتی، درگذشت علاءالدین قاسمی پیشکسوت عرصه تعزیه خوانی را تسلیت گفت.
در متن پیام احمد جولایی آمده است:
«همزمان با بعثت پیامبر رحمت (ص) که زمزمه آیات ابتدایی کلام الله مجید به گوش می رسد، در اوج تأسف و تاثر مشیت الهی در این قرار گرفت که نغمه کاملا غمگینانه را بشنویم و از هجرت هنرمند بزرگی همچون استاد علاءالدین قاسمی هنرمند پیشکسوت عرصه شبیه خوانی خبردار شویم.
خبر فقدان این هنرمند ملی که عمر پرثمر خودرا با بازسازی واقعه عاشورا با هنری از جنس نمایش دمساز کرد، سبب اندوه و تاثر گردید.
مرحوم قاسمی صاحب اندیشه ای هنرمندانه در کسوت تعزیه بود و این هنر ارزشی به دست این هنرمند توانا علاوه بر این که در رسانه ملی جایی برای خود باز نموده است در فراتر از مرزها نیز گسترش یافت؛ بی گمان آن مرحوم بخش مهمی از روند جریان سازی تعزیه خوانی این سرزمین کهن محسوب می شد.
اینجانب ضمن عرض تسلیت این ضایعه به جامعه هنری کشور از خداوند متعال برای آن هنرمند فقید علو درجات و برای خانواده و بازماندگان آن مرحوم، شکیبایی آرزومندم.»
علاءالدین قاسمی، تعزیه خوان مطرح کشورمان روز شنبه ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۱ درگذشت.
منبع: nooremarefat.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب