نور معرفت
دبیر جشنواره بین المللی شعر عربی رضوی در گزارش نور معرفت خبر داد؛

سهم ویژه اشعار عربی در سبد اشعار امام رضایی(ع)

سهم ویژه اشعار عربی در سبد اشعار امام رضایی(ع)

به گزارش نور معرفت، دبیر سیزدهمین جشنواره بین المللی شعر عربی رضوی اظهار داشت: زبان عربی پیشینه طولانی و سهم ویژه ای در سرودن اشعار در مدح و منقبت امام رضا(ع) دارد.



مرتضی حیدری آل کثیر دبیر سیزدهمین جشنواره بین المللی شعر عربی رضوی در گفتگو با خبرنگار مهر، در رابطه با سیزدهمین جشنواره بین المللی شعر عربی رضوی اظهار نمود: سیزدهمین جشنواره شعر عربی رضوی سال جاری توسط بنیاد بین المللی امام رضا ضد السلام و به میزبانی خوزستان برگزار می گردد.
وی در ادامه دلیل انتخاب خوزستان برای جشنواره بین المللی شعر رضوی به زبان عربی را وجود آرامگاه شاعر خاندان (ع) دعبل خزاعی در شهرستان شوش است دانست که ارتباط معنوی آن با امام رضا (ع) در اشعار این شاعر مشهود است.
دبیر جشنواره بین المللی شعر عربی رضوی ابراز کرد: به علت علاقه زیاد شاعران به شخصیت والای حضرت رضا (ع) سبب شده است تا برگزاری این جشنواره جلوه خاصی در استان به خود بگیرد و از اهمیت بالایی برخوردار باشد، همینطور نقطه عطفی برای سایر جشنواره های در رابطه با امام رضا (ع) در استان بوده است.
وی در مقایسه اشعار فارسی و عربی در ترویج فرهنگ رضوی بیان نمود: با بررسی شعر جهان می شود اظهار داشت که قدیمی ترین و تاثیرگذارترین اشعار، به زبان عربی و فارسی سروده شده است؛ بنابراین هر دو زبان سهم ویژه ای در سبد شعر امام رضا (ع) دارند ولی شعرای عرب در سرودن شعر در مدح امام رضا (ع) متقدم تر هستند. شاعرانی چون دعبل خزایی که امام رضا (ع) را درک کرده اند قصایدفصیح، بلیغ و گرانسنگی که مشتمل بر ۷۰ تا ۱۰۰ بیت می باشد از خود به جای گذاشته است.
آل کثیر خاطرنشان کرد: پس از انقلاب اسلامی ایران، شعر رضوی به زبان عربی و فارسی به لحاظ کیفی و کمی شدت گرفت و امیدواریم از این ظرفیت بزرگ، در جهان اسلام و تشیع بهره ببریم. ایشان در ادامه اظهار داشت: از برکت سرودن شعر در مدح و منقبت حضرت رضا (ع) کرامات ویژه ای در طول زندگی نصیبم شده است.
دبیر جشنواره بین المللی شعر رضوی به زبان عربی تصریح کرد: ما هر ساله پذیرای اشعاری از سوریه، لبنان، عراق و حتی یمن و فلسطین بوده ایم و درصددهستیم سال جاری برگزیدگان کشورهای دیگر هم در اختتامیه جشنواره حضور داشته باشند و زمینه این اقدام هم فراهم گشته است.
وی به اهداف برگزاری این جشنواره اشاره نمود و اظهار داشت: شناسایی، معرفی و گرامی داشت تولیدکنندگان و پدیدآورندگان برتر آثار فاخر فرهنگی، هنری و رسانه ای در رابطه با آن حضرت، فرآوری محتوای تولیدی جشنواره جهت انتشار در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی، شناسایی و معرفی شاعران آئینی بخصوص شاعران جوان، گسترش آفرینش های فرهنگی و دینی در چارچوب شعر به زبان عربی و پشتیبانی از شاعران آئینی عرب زبان مواردی است که این جشنواره به دنبال تحقق آن هاست.
آل کثیر با اشاره به اینکه جشنواره در دو بخش بخش فصیح و شعبی برگزار می شود به جوایز این دو بخش اشاره نمود و اظهار داشت: در قسمت فصیح به رتبه اوّل تندیس جشنواره، لوح تقدیر و مبلغ ۳۰۰ میلیون ریال جایزه نقدی؛ به رتبه دوم لوح تقدیر و مبلغ ۲۷۰ میلیون ریال جایزه نقدی و به رتبه سوم لوح تقدیر و مبلغ ۲۵۰ میلیون ریال جایزه نقدی اختصاص می باید و در قسمت شعبی به رتبه اوّل تندیس جشنواره، لوح تقدیر و مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال جایزه نقدی؛ به رتبه دوم لوح تقدیر و مبلغ ۸۰ میلیون ریال جایزه نقدی؛ به رتبه سوم لوح تقدیر و مبلغ ۷۰ میلیون ریال جایزه نقدی و به آثار شایسته تقدیر لوح تقدیر و مبلغ ۲۰ میلیون ریال جایزه نقدی برای ۸ نفر تعلق خواهد گرفت.
وی بیان نمود: برگزاری مراسم شعر رضوی در شهرهای نجف اشرف و بصره، برگزاری مراسم شعر رضوی در شهر صحار کشور عمان؛ برگزاری مراسم هوسه رضوی در شهرستان های شادگان، هویزه، باوی و کارون و برگزاری مراسم شب شعر عربی و فارسی در قدمگاه امام رضا (ع) از برنامه های جانبی جشنواره می باشد.
وی در انتها تصریح کرد: علاقه مندان برای شرکت در این جشنواره می توانند آثار خویش را تا ۳۰ دیماه سالجاری از راه تارنمای شمس توس به نشانی www.shamstoos.ir برای دبیرخانه ارسال نمایند.


منبع:

1401/10/16
12:46:01
5.0 / 5
503
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد