نور معرفت

تدوین سند 10 ساله فعالیتهای قرآنی بسیج

تدوین سند 10 ساله فعالیتهای قرآنی بسیج

مراسم افتتاحیه بیست و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن بسیج در سازمان بسیج مستضعفین و با حضور حجت الاسلام والمسلمین عبدالله حاجی صادقی، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین و تعدادی از فرماندهان این نیرو برگزار گردید.


به گزارش نور معرفت به نقل از ایسنا، در این مراسم که عصر ۲۱ تیرماه در سازمان بسیج مستضعفین و با حضور حجت الاسلام والمسلمین عبدالله حاجی صادقی، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین و تعدادی از فرماندهان این نیرو برگزار شد، سعید پرویزی، قاری بین المللی کشورمان به تلاوت آیاتی از کلام الله مجید پرداخت و بعد از آن حجت الاسلام والمسلمین احسان رضایی، معاون تعلیم و تربیت سازمان بسیج مستضعفین هم ضمن عرضه گزارشی از مسابقات قرآن بسیج، اظهار داشت: رویکرد قرآنی بسیج منطبق با سند اعتلای ۱۰ ساله است که سنگ بنا و مدل بسیج برای ۱۰ سال آتی را تعیین می کند. این سند در سه بخش اصلی شامل بخش عمومی، تخصصی و ترویجی اجرا می شود. در بخش عمومی، پایگاه های مقاومت بسیج مبنای فعالیت قرار گرفته و مقرر شده است در افق ۱۰ ساله، ۲۰ هزار واحد قرآنی راه اندازی شود. در واحدهای قرآنی، کار آموزش های عمومی قرآن شامل روخوانی، روانخوانی و... دنبال می شود.

وی اظهار نمود: بخش دوم فعالیتهای بسیج در سند ۱۰ ساله، فعالیتهای تخصصی است. این فعالیت ها در دو مجموعه دارالقرآن ها و دارالتحفیظ ها دنبال خواهد شد. مطابق برآوردها در کشور، ۶۰ هزار مؤسسه قرآنی برای تحقق مطالبات قرآنی مقام معظم رهبری لازم داریم. در این بخش، بسیج ۵۰۰ دارالقرآن را پیش روی خود قرار داده است تا الگوی راه اندازی این دارالقرآن ها به جامعه منتقل شود.

وی افزود: این دارالقرآن ها و دارالتحفیظ ها در بخش تخصصی، در زمینه حفظ، قرائت، مفاهیم و تفسیر تمرکز دارند. در محور ترویجی هم برگزاری محافل و پویش ها مدنظر قرار گرفته است. سال جاری چند پویش برگزار شد و استقبال ویژه ای هم از این پویش ها به عمل آمد.

رضایی با تاکید بر استقبال خوب از فعالیتهای قرآنی از جانب بسیجیان بیان نمود: هر ساله مسابقات قرآن در بسیج از ابتدا تا انتهای سال با یک تقویم از پیش تعریف شده برگزار می گردد. یکی از نکاتی که در دوره ۱۰ ساله آتی در دستور کار قرار گرفته، این است که مسابقات متمرکز بر قرآن آموزان در درون بسیج خواهد شد، یعنی مجموعه های تخصصی بسیج قرآن آموزانی تربیت خواهند کرد که در مسابقات شرکت خواهند کرد.

حضور ۲۰ هزار بسیجی در مسابقات قرآن
او در آخر صحبت های خود ضمن اشاره به حضور ۲۰ هزار بسیجی در بیست و هشتمین دوره مسابقات قرآن بسیج، اظهار داشت: این افراد در مرحله شهرستانی شرکت کردند در ادامه دو هزار نفر به مرحله استانی راه یافتند. از بین آنها هم ۵۰۰ نفر به مرحله کشوری راه یافتند. این افراد در مرحله مجازی به رقابت با هم پرداختند که در نهایت، ۲۰۰ نفر به مرحله حضوری راه یافتند.
در ادامه این مراسم، گروه همخوانی و مدیحه سرایی محمد رسول الله(ص) دو قطعه در وصف قرآن و حضرت علی(ع) اجرا کرد و بعد از آن نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به بیان سخنانی پرداخت.
حجت الاسلام والمسلمین عبدالله حاجی صادقی، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم در این مراسم ضمن اشاره به این که انسان در هر جلسه قرآن کریم احساس حیات و شادابی می کند، اظهار داشت: دهه پنجم این نظام ولایی همچنان بر صراط مستقیم و با قدرت به پیش می رود. اگر تا روز گذشته به بسیج مردمی و بسیج مستضعفین در نظام جمهوری اسلامی افتخار می کردیم، امروز به بسیج جهان اسلام، بسیج ایران، بسیج لبنان، بسیج عراق، بسیج سوریه، بسیج افغانستان، افتخار می نماییم. همان چیزی که دشمن را نگران کرده است و حرف شان این است که امام سنگرهای کلیدی جهان را فتح کرده است. امام امت های اسلامی را و حتی غیراسلامی را فتح کرده است. امام و انقلاب و رهبری حتی به غیر مسلمانان جرأت ایستادن در مقابل استکبار را داده اند.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تاکید بر این که وظیفه داریم روز به روز تمسک خودمان به قرآن و نشر معارف قرآن را بیشتر نماییم، تاکید کرد: اگر بخواهیم کمیت نعمت های خدا را بشماریم نباید به خود زحمت بی خودی بدهیم. دو بار در قرآن آمده است که نعمت های خدا در هیچ استقرایی به پایان نمی رسد. اما به لحاظ کیفی و کیفیت نعمت های خدا به دو بخش تقسیم شده است؛ نعمت های ظاهری و نعمت های باطنی، نعمت های محسوس و قابل درک برای همگان و نعمت های معنوی و باطنی برای افق های بالاتر. البته تفاوت هایی هم بین این دو نعمت بیان کرده است. نعمت معنوی و نعمت باطنی زوال ناپذیر است و انتها ندارد. نعمت باطنی حیات انسانی دارد، اختصاصی است و همه از آن برخوردار نیستند. در میان نعمت های معنوی خدا که فراوان است، بزرگ ترین، نعمت هدایت دینی و اسلام است.

حاجی صادقی با تاکید بر این که دین بزرگ ترین نعمت الهی است، خاطرنشان کرد: دین بالاترین نعمت است چونکه دین به شما حیاتی فراتر از حیات حیوانی و نباتی می دهد. دین آمده است انسان را به بُعد روح الهی برساند: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اسْتَجِیبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاکُمْ لِمَا یُحْیِیکُمْ ». آری انسان به اضافه همه امکانات و ابزارها و منهای دین موجودی مرده است.

وی اظهار نمود: خدا فرمود همان حیاتی را به شما داده ام که با دو اصل «ایمان» و «عمل صالح» محقق می شود. «مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثَی وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةً». دین با دو اصل شکل گرفته است. حیات نباتی را خدا به همه می دهد. یکی از بزرگ ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی که کمتر به آن توجه می شود، همین است که زمینه را برای حیات انسانی انسان ها فراهم نموده است.

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیان نمود: بسیج منهای کارکردها و ثمرات نجومی که برای کل نظام و بشریت داشته است، یک برکت و یک ثمره برای انقلاب است. این که انسان هایی از بُعد حیوانی به انسان های ملکوتی فرشته گونه تبدیل شوند که جز خدا نبینند و جز خدا نخواهند و جز برای خدا حرکت نکنند، بزرگ ترین برکت است.

حاجی صادقی خاطرنشان کرد: دین آمده است تا جوان روستایی کرمانی را به قاسم سلیمانی تبدیل کند، از انسان «همت» بسازد و «زین الدین» تربیت کند. این بزرگ ترین نعمت است بنابراین خدا را شاکر باشید که در جامعه ای و در دورانی قرار دارید که زمینه برای دین داری فراهم است. نگویید ما به سراغ قرآن آمده ایم و سعی کردیم قرآنی شدیم، بلکه بگویید ما منت کش خدا هستیم که ما را در محضر قرآن قرار داد.

وی ضمن اشاره به این که قرآن دو نوع ادبیات را به ما نشان داده است که یکی ادبیات قارونی و دیگری ادبیات سلیمانی است، اظهار داشت: قارون همه چیز را دستاورد خود دانست اما سلیمان در اوج قدرت همه چیز را از فضل خداوند دانست.

مهجوریت قرآن همان مهجوریت ولایت است
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تاکید بر این که بزرگ ترین نعمت، دین است، بیان نمود: در همین دین جایی وجود دارد که سنگ تمام نعمت های خداوند است. سنگ تمام همه نعمت های خدا، نعمت ولایت است، اصلاً قرآن بی ولایت قرآن نیست و این را با صراحت بیان می کنم. پیامبر، جدا نشدن قرآن از ولایت را به صورت نفی ابد بیان کرده اند، یعنی اصلاً نمی گردد قرآن را از ولایت جدا کرد. قرآنی که بدون ولایت باشد و قرآنی که وهابیت و دیگران با آن سروکار داشته باشند تنها لفظ قرآن و پوسته قرآن است. جان قرآن از ولایت تفکیک پذیر نیست.

حاجی صادقی اظهار نمود: اگر قرآن قانون اساسی و دفترچه راهنمای سبک زندگی بر مبنای نسخه الهی است، باب ورود به این قانون ولایت است. هر کس از راه ولایت سراغ قرآن نرفت، قرآن نه تنها او را هدایت نکرد، بلکه او را گمراه کرده است. من در دهه ولایت خدا را بر این نعمت شکر می کنم که ما قرآن را از راه ولایت گرفته ایم. علامه طباطبایی فرموده است قرآن عامل گمراهی عده ای شده است، چرا چنین است، چون آن عده از باب ولایت وارد نشده اند.

تبیین کارکردهای ولایت در مقابل قرآن
ایشان در ادامه به برخی کارکردهای ولایت اشاره و بیان نمود: نخستین کارکرد ولایت، مُبَین قرآن بودن و دومین کارکرد هم مجری قرآن بودن است. وقتی قرآن قانون اساسی باشد، چه کسی جز ولایت شایستگی عملیاتی کردن آنرا دارد؟ برای همین است که ولایت از نبوت بالاتر است. البته پیامبر اکرم(ص) هم حکم نبوت و هم حکم ولایت داشت اما ولایت پیامبر از نبوت ایشان بالاتر است. به این دلیل که ولایت قائم مقامی خداست و نبوت، پیک خدا و ابلاغ کننده پیام خداست. کارکرد سوم ولایت، مدافع دین و قرآن بودن است. ولایت آمده است نگذارد قرآن تحریف، تعطیل و مهجور شود. اگر سؤال شود چرا قرآن مهجور شد، باید پاسخ داد مهجوریت قرآن با مهجوریت ولایت است، از روزی قرآن مهجور شد که امت از ولایت جدا شد.

وی بیان نمود: حضرت امام، انقلابی با ماهیت دینی به پا کرد که در عالم بی نظیر بود ولی وقتی می خواهد یک وصیت نامه برای بقا انقلاب بنویسید آنرا با حدیث ثقلین شروع می کند؛ حقیقت انقلاب، اسلام است و حقیقت اسلام تمسک به ثقلین، بنابراین مهجوریت هر کدام مهجوریت دیگری است. فکر نکنید اگر قرآن مهجور شد، فقط قرآن مهجور شده است.

حاجی صادقی در انتها به واقعه غدیر خم اشاره نمود و اظهار داشت: خداوند در روز عید غدیر فرمود امروز که نعمت ولایت در دین آمد، استکبار و کفر از نابودی دین ناامید شد. یعنی دین و انقلاب شما مادامی باقی می ماند که مشتمل بر ولایت باشد.
در انتها این مراسم از مدیران دارالقرآن سه استان کشور که بیشترین برگزیدگان را در مسابقات بسیج داشته اند تجلیل شد. در این بخش از محمد فلاح علیدوست، مسئول دارالقرآن بسیج استان گیلان، سیدامیر ایزدی، مسئول دارالقرآن بسیج استان اصفهان و رحیم قربانی، مسئول دارالقرآن بسیج استان تهران تجلیل به عمل آمد.




منبع:

1401/04/23
12:42:55
5.0 / 5
686
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد