نور معرفت
در نشست دبیرخانه گرامیداشت صدمین سال تاسیس حوزه قم مطرح شد:

ضرورت توجه به دستاوردهای حوزه های علمیه

ضرورت توجه به دستاوردهای حوزه های علمیه

سومین جلسه از سلسله نشست­ های هم­­ اندیشی دبیرخانه گرامیداشت صدمین سال تاسیس حوزه قم با حضور حجج اسلام پورمحمدی، خزائی، رجبی نیا، موسوی، فروغی، شجاعیان، علی پورمحمدی، و آقایان حقانی، ملک ­محمدی، علیمردانی، حسینی، میردار، رمضانی، تبریزی، منصوری، اسلامی، فولادی و طبرزدی، در پژوهشکده تاریخ انقلاب اسلامی مرکز اسناد برگزار گردید.


به گزارش نور معرفت به نقل از روابط عمومی دبیرخانه بزرگداشت یکصدمین سالگرد تأسیس و احیای حوزه علمیه قم، در این نشست حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی رئیس هیئت امناء و رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی ضمن اشاره به جایگاه حوزه علمیه قم در نظرگاه امام خمینی(ره) اظهار داشت: حضرت امام(ره) در جایی می­ فرمایند: تشکیل حوزه علمیه قم به اندازه تشکیل جمهوری اسلامی اهمیت دارد.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی اظهار نمود: تعبیرهایی که حضرت امام(ره) در ارتباط با آیت­الله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی(ره) دارند بی­ نظیر است و می­ توان گفت ایشان درباره هیچ شخصیت دیگری، از چنین تعابیری استفاده نکرده­اند. بنابراین از نظر امام خمینی(ره)، احیای مجدد حوزه و شخصیت موسس آن تا این اندازه اهمیت دارد. از این جهت باید پروژه بزرگداشت صدمین سالگرد تاسیس حوزه علمیه قم با جدیت پیش برود و از این جهت هم اقدام ماندگاری صورت گیرد.
دکتر موسی حقانی دبیر علمی دبیرخانه بزرگداشت یکصدمین سالگرد تأسیس و احیای حوزه علمیه قم هم درباره بازه زمانی این طرح اظهار داشت: آنچه مدنظر ماست، صد سال فعالیت حوزه علمیه قم است؛ البته نیم­ نگاهی هم به مشروطیت خواهیم داشت چونکه هم حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی و هم آیت­ الله العظمی بروجردی هر دو تحت تأثیر رخدادهای تاریخ مشروطه هستند.
حقانی سپس گزارشی از احصاء موضوعات مختلف در ۱۵ محور و ۵ دوره اعم از: دوره زعامت حاج شیخ عبدالکریم حائری، دوره زعامت مراجع ثلاث، دوره زعامت مرحوم آیت ­الله العظمی بروجردی، دوره پس از آیت ­الله بروجردی تا پیروزی انقلاب اسلامی و از پیروزی انقلاب اسلامی تابحال عرضه داد.
لزوم توجه به مخاطب جوان و نوجوان
مهدی رمضانی دبیر اجرایی این همایش هم ضمن عرضه گزارشی از روند اقدامات صورت گرفته در حوزه اجرا، با تکیه بر ضرورت توجه به مخاطب نوجوان و جوان اظهار داشت: باید بر روی مخاطب جوان و نوجوان که اطلاعات چندانی از تاریخچه و دستاوردهای حوزه علمیه ندارد توجه ویژه ­ای داشته باشیم و محتوای مورد نیاز این قشر را در چارچوب های متنوع و با موضوعات جذاب تولید و منتشر نماییم.
ضرورت توجه به دستاوردهای حوزه علمیه
این جلسه همینطور با حضور حجج اسلام رجبی­نیا و موسوی، نمایندگان شورای مدیریت حوزه علمیه قم برگزار شد که گزارش مبسوطی از کمیته ها، گروه های علمی، کارگروه ها و محتوای آن مجموعه ها عرضه دادند.
حجت الاسلام والمسلمین رجبی نیا در بخشی از صحبت های خود اظهار نمود: خروجی نهایی نباید صرفاً یک گزارش تاریخی باشد؛ چون که چنین آثاری فقط در کتابخانه ها خواهند ماند. بنابراین باید آثاری تولید شود که برای نسل فعلی و آینده اثرگذار باشد. انتقال این مفاهیم هم مبحث مهمی است که باید به بهترین نحو صورت گیرد.
وی در صدمین سالگرد تاسیس حوزه علمیه قم، بزرگداشت مقام آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی و دستاوردهای حوزه های علمیه کشور را دو مبحث مهم خواند.
حجت الاسلام والمسلمین رجبی نیا همینطور از طریق اندازی ۵ کمیته به منظور جمع آوری و تدوین محتوا پیرامون مجاهدت های آیت الله موسس اطلاع داد و اظهار داشت: الان ۵ کمیته در این حوزه مشغول فعالیت هستند که عبارتند از: کمیته اسناد، کمیته فقه و اصول، کمیته سیاسی – اجتماعی، کمیته تاریخ و سیره و کمیته آثار.
وی افزود: در بخش تدوین دستاوردهای حوزه، بستر و ظرفیت خوبی وجود دارد و دست­کم ۲۵ کارگروه در رشته های مختلف تشکیل شده و حدود ۱۳ کمیته ی علمی – اجرایی هم مشغول فعالیت است. البته در کنار این ۳۸ کارگروه، پشتوانه های دیگری هم در نظر گرفته شده اند. که همچون ۲۰ انجمن علمی که الان فعالیت دارند و از ظرفیت آنها هم استفاده خواهد شد.
در این نشست، حجت الاسلام والمسلمین احمد خزائی دبیر همایش بزرگداشت یکصدمین سالگرد تأسیس حوزه علمیه قم تصریح کرد که روند امور منظم پیگیری می شود و اعضاء ضمن عرضه گزارش اقدامات صورت گرفته، مواردی ازجمله تدوین و انتشار آثار جدید درباره حوزه علمیه قم، تجدید چاپ آثار مرتبط، تولید آثار سمعی و بصری، توجه به دستاوردهای حوزه، مداقه در شیوه­ های آموزشی حوزه علیمه در صد سال گذشته، همکاری با محققان و تاریخ پژوهان، توجه به مخاطب نوجوان و جوان، استفاده از تمام ظرفیت ­های موجود، استخراج و انتشار اسناد حوزه علمیه قم و... را مدنظر قرار دهند و گزارش اقدامات به دبیرخانه عرضه شود.
یکی از محورهای جدی مطرح شده در این نشست، عرضه پیشنهاد اجرایی جهت اضافه شدن تاریخ معاصر به دروس حوزوی بود که مقرر شد پیگیری شود.




منبع:

1400/07/03
09:09:52
5.0 / 5
746
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
نور معرفت

nooremarefat.ir - مالکیت معنوی سایت نور معرفت متعلق به مالکین آن می باشد